«Δεν μπορεί να μην υπάρχει ισοτιμία στην ψήφο, καθώς κάτι τέτοιο είναι εξόχως αντισυνταγματικό » δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών.

Ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση.

Ακόμη τόνισε πως ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας για την πανδημία ενώ είπε ότι έως την Κυριακή θα προστεθούν άλλες 51(μία) μονάδες ΜΕΘ κυρίως στο λεκανοπέδιο.

Παράλληλα σημείωσε πως οι υπουργού μιλούν για ανοίγματα οικονομικών δραστηριοτήτων προκειμένου να έχουν προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε: «Μιλώντας με άνθρωπο ο οποίος είχε γράψει αντίστοιχο άρθρο στην προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση και παίρνοντας υπόψη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ την προχθεσινή μου είπε ότι είναι εξόφθαλμα αντισυνταγματική διότι δεν μπορεί να μην υπάρχει ισοτιμία στην ψήφο».

«Προσέξτε το οξύμωρο, εάν ζούμε στο Βερολίνο και έχουμε την οικονομική άνεση να έρθουμε στην Ελλάδα η ψήφος μας προσμετράτε στο συνολικό αποτέλεσμα εάν όμως ψηφίζαμε με επιστολική ψήφο από το Βερολίνο δεν προσμετράτε στο συνολικό αποτέλεσμα, αυτό είναι εξόχως αντισυνταγματικό. Δηλαδή όποιος κάνει προσφυγή στο ΣτΕ θα την κερδίσει, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜ: Όλα αυτά τα ξέραμε όταν ψηφίστηκε ο νόμος και μάλιστα με συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία από το κόμματα και τότε πανηγυρίζαμε.

«Εγώ δεν πανηγύριζα, ήταν ένας νόμος συμβιβασμών για να πάρουμε το αριθμητικό αποτέλεσμα και το οποίο εξαρχής ξέραμε ότι όταν ερχόταν η ώρα του εκτελεστικού νόμου θα υπήρχαν πάρα πολλές δυσκολίες. Ήταν γνωστό εξαρχής, όλοι τα ξέρανε και εμείς που τον εισηγηθήκαμε τα ξέραμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση, δεν έχω αυταπάτες. Οι πιθανότητες να πιάσουμε το νούμερο 200 ακόμα και αν την ψηφίσει το ΜέΡΑ25 είναι απειροελάχιστες κατά την άποψη μου. Άρα θα μείνουμε στον υπάρχοντα νόμο και ότι βρέξει ας κατεβάσει», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: « Όλος ο Απρίλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι πρέπει οργανωτικά η επικοινωνία από την επιτροπή των ειδικών να αποκτήσει ξανά σοβαρότητα, να μιλάει ένας άνθρωπος και αυτό που θα λεει, που θα είναι απόρροια της απόφασης των ειδικών είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, να βγαίνουν και να το υποστηρίζουν όλοι. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ σαν γιατρός γιατί ξέρω σχεδόν όλους τους συναδέλφους μου εκεί μέσα που όταν δεν περάσει κάποιου η δική του πρόταση θεωρεί υποχρέωσή του το ίδιο βράδυ να βγει και να πει τη διαφωνία του δημόσια και ακόμη χειρότερα το κάνουν και με διαρροές».

«Το δεύτερο κομμάτι είναι το ερώτημα αν θα αντέξουν τα νοσοκομεία ή όχι και κυρίως στο κομμάτι που αφορά τους διασωληνωμένους. Με διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουν προστεθεί άλλες 51 νέες μονάδες ΜΕΘ κυρίως στο Λεκανοπέδιο. Δημόσιες ΜΕΘ. Δεν θα λύσουν στο 100% το προβλημα αλλά είναι μια βαθειά και μεγάλη ανάσα στο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για τα εμβόλια, ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε: «Πρέπει να βγαίνει η κα Θεοδωρίδου και μόνο η κα Θεοδωρίδου και να κάνει την ενημέρωση είτε για την AstraZeneca είτε για το Johnson & Johnson και αφού προηγουμένως αυτή η απίστευτη Ευρώπη με το ευρωχάος που έχει δημιουργήσει στους εμβολιασμούς καταλήγει σύντομα στην τελική της απόφαση όπου όποιο κράτος θέλει την ακολουθεί. Εμείς ορθώς την ακολουθούμε έως τώρα αλλά να μιλάει πάλι ένας με μια φωνή. Αν με ρωτήσετε παρότι είμαι γιατρός να σας πω την επιστημονική μου άποψη για αυτό που μάθαμε χθες για την Johnson & Johnson δεν ξέρω να σας δώσω απάντηση, δεν είμαι ειδικός.

«Το να βγω σήμερα και να αρχίσω να σας λεω πράγματα μόνο σύγχυση θα δημιουργήσω και τίποτα παραπάνω και βεβαίως πρέπει να σταματήσει και η πολυφωνία. Έχω παρατηρήσει ότι από την ημέρα που βγήκε ο Μητσοτάκης στο Star και πέταξε τη μπηχτή του, τι μπηχτή ήταν απόλυτα σαφής, μαζεύτηκαν οι υπουργοί γιατί υπήρχε και εκεί πρόβλημα. Έβγαινε ένας υπουργός το πρωί και για ένα θέμα που είχε να κάνει με την πανδημία έλεγε Α και πριν περάσουν δύο ώρες έβγαινε άλλος υπουργός και για το ίδιο θέμα έλεγε Β», υπογράμμισε.

«Το να καλείτε εσείς έναν υπουργό και αντί να μιλάει για τα θέματα του υπουργείου του να μιλάει για την πανδημία εγώ αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Δυστυχώς θα είμαι στην έδρα και δεν θα συμμετάσχω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά είχα σκοπό αυτά που λεω σε εσάς να ζητήσω το λόγο και να τα πω ενώπιον του πρωθυπουργού και να του ζητήσω να περί αυστηρά μέτρα τουλάχιστον σε ότι αφορά εμάς τους βουλευτές και τους υπουργούς. Βασικά τους υπουργούς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί έχει πιάσει τους υπουργούς ένα τέτοιο «πάθος» με το Πάσχα, απάντησε: «Εγώ είμαι παλιά καραβάνα στην πολιτική έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους και παρά την κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους του πρωθυπουργού, που εγώ προσυπογράφω τη θέση αυτή, ότι δεν θα γίνουν εκλογές παρά μόνο στο τέλος της τετραετίας έχουνε το ενδεχόμενο ότι μπορεί να γίνουν εκλογές δεν ξέρω πότε το Φθινόπωρο την ερχόμενη άνοιξη και νομίζουν ότι μέσω της άκρατης προβολής εξασφαλίζουμε την επανεκλογή μας.

«Εάν αυτό είναι το βασικό κριτήριο για να λειτουργούμε ως πολιτικοί εγώ είμαι σε άλλη κατεύθυνση τότε. Δεν είναι εύκολο να λες δυσάρεστα πράγματα, το εύκολο είναι να λες μόνο ευχάριστα για τα ζήτω και για τα παλαμάκια. Δεν μιλάω μόνο για το Πάσχα μιλάω συνολικότερα, με έχετε ακούσει εμένα ποτέ να σας πω για το AstraZeneca και το Johnson & Johnson και για τις θρομβώσεις παρότι θα μπορούσα να πω γιατί και που δεν ξέρω προσωπικά έχω μιλήσει με συναδέλφους μου και μου έχουν κάνει μάθημα, παρά ταύτα ξέρω ότι η πολυφωνία σε αυτά τα θέματα δημιουργεί σύγχυση και ρίχνουμε νερό στο μύλο της αντιπολίτευσης η οποία και αυτή πολιτικά αφελώς πιστεύει ότι με το να κάνει τέτοιου είδους αντιπολίτευση πάνω στην πανδημία θα της φέρει πολιτικά οφέλη. Δεν πρόκειται να της φέρει πολιτικά οφέλη», συμπλήρωσε.

«Ζητάμε ατομική ευθύνη από τον πολίτη και αυτοπειθαρχία στους εαυτούς μας δεν βάζουμε», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.