Σε φραστικό λάθος απέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος , την τοποθέτησή του στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια πως «ο κακοποιητής σύζυγος μπορεί να είναι καλός γονιός».

Ο Γιάννης Λοβέρδος αναφέρθηκε στην δήλωσή του που άναψε φωτιές στην ομιλία του στη Βουλή για τη συνεπιμέλεια και έδωσε διευκρινήσεις: «Να διευκρινίσω ότι το θέμα που συζητήθηκε στο νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την ενδοοικογενειακή βία. Η ενδοοικογενειακή βία είναι καταδικαστέα σε όλες τις μορφές, είναι απεχθής βίας, και γι’ αυτό υπάρχει σχετική νομοθεσία. Ο πατέρας που κακοποιεί τη μάνα και τα παιδιά του είναι εγκληματίας και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, να μπαίνει στη φυλακή. Και ένας εγκληματίας, φυσικά, δε μπορεί να έχει την επιμέλεια των τέκνων του.

Αυτό που είπα – και αυτό εννοώ – είναι ότι από τη στιγμή που διαλύεται ένας γάμος, θα είναι καλό να έχουν την επιμέλεια και οι δύο γονείς. Η κάθε περίπτωση ενός διαλυμένου γάμου είναι διαφορετική, γι’ αυτό και την προτεραιότητα την έχουν τα δικαστήρια. Τα δικαστήρια κρίνουν και αποφασίζουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας ή μία σύζυγος είναι κακή σύζυγος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να βλέπει το παιδί του/της» είπε ο βουλευτής.

Ο Γιάννης Λοβέρδος, μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως: «Τα δικαστήρια κρίνουν τα πραγματικά γεγονότα γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Είπα ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, επειδή υπάρχει μίσος μεταξύ των συζύγων, μπορεί να ισχυριστεί μια γυναίκα ότι δήθεν ο σύζυγός της την κακοποιεί ή ότι τη δέρνει. Αυτό δε θα το κρίνει η Βουλή, αλλά το δικαστήριο, που θα εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα και αν όντως έτσι συμβαίνει. Αυτό είπα.

Μέσα στο πλαίσιο που έγινε η δήλωσή μου, ότι η διατύπωση ήταν σαφής. Δεν ήταν από ό,τι κατάλαβα. Εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρξε καμία αντίδραση μέσα στο Κοινοβούλιο. Και γι’ αυτό έπεσα από τα σύννεφα, όταν μια μέρα μετά υπήρξαν αυτές οι αντιδράσεις. Ήταν λάθος.

Όταν το άκουσα μετά, ένιωσα άσχημα κατάλαβα ότι ήταν λάθος και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Ήταν φραστικό λάθος, που αισθάνομαι πολύ άσχημα. Δε θα έπρεπε να έχει γίνει. Σε καμία περίπτωση να δώσω εύσημα στον κακοποιητή πατέρα, του οποίου η θέση θα έπρεπε να είναι στη φυλακή»