ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Oικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1 για τρίτη δόση: Σύντομα οι ανακοινώσεις για τον γενικό πληθυσμό
Δεν θα ξανακλείσει η οικονομία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε οι πολίτες να εμβολιαστούν και να χτιστεί το τείχος ανοσίας
», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Secret» με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ επανέλαβε ότι η κοινωνία και η οικονομία δεν θα ξανακλείσουν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην εφαρμογή των εμβολιασμών και στη χορήγηση της τρίτης δόσης, ενώ, όπως είπε, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα ληφθούν αποφάσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.
Αναφερθείς στις ανατιμήσεις, τρεις είναι οι πυλώνες για την αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει μια οικονομική πολιτική που άμεσα ή έμμεσα θα δυναμώσει το εισόδημα των πολιτών. Επισήμανε δε πως θα πρέπει η αγορά να λειτουργήσει σωστά ώστε ό,τι ανατιμηθεί να μην αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την παροχής φθηνής στέγης στους νέους, προανήγγειλε περαιτέρω ανακοινώσεις, λέγοντας πως όσο αναπτύσσεται η οικονομία ο πλούτος θα διαχέεται σε όλους.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
«Δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχουμε στα χέρια μας, η πρώτη είναι να συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να εμβολιαστεί με τη σωστή του ενημέρωση, με την πρόσβαση στη γνώση, στην επιστημονική πληροφόρηση, αυτή που τεκμηριώνεται και που αποδεικνύει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για όλους.
Και δεύτερον το πλαίσιο μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά με το εμβόλιο να περιφρουρήσει όλα όσα έχουμε πετύχει, δηλαδή αυτό το τείχος ανοσίας που μέχρι στιγμής έχουμε χτίσει με τους εμβολιασμένους, την επιστροφή της ζωής στην κανονικότητά της, και να θωρακίσει όσους είναι ανεμβολίαστοι μέσω των τεστ, μέσω των μέτρων από το να νοσήσουν και βεβαίως και τους υπολοίπους από το να μεταδοθεί η πανδημία και σε όλους αυτούς.
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουμε, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα υποστηρίξουμε την επιλογή μας να μην ξανακλείσει η οικονομία.
Κι όταν λέμε να μην ξανακλείσει η οικονομία δεν συζητάμε μόνο για την επιχειρηματική και την επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά μιλάμε για τη ζωή στην πληρότητα του βίου της στη δημόσια σφαίρα.
Για να υποστηρίξουμε αυτή την επιλογή έχουμε αυτά τα δυο βασικά εργαλεία, πρώτον το εμβόλιο κι ό,τι είναι δυνατόν για να πείσουμε όλο και περισσότερους να εμβολιαστούν. Δεύτερον το πλαίσιο λειτουργίας του δημοσίου χώρου έτσι όπως έχει ανακοινωθεί και εφαρμόζεται από χθες».
«Αυτή την ώρα έχουμε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, που δούλεψε με τον τρόπο που δούλεψε και το σύστημα ανταπεξέρχεται στα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας, των αναστολών και όλα τα υπόλοιπα με τις μικρές αρρυθμίες αλλά πάντως τα επιχειρησιακά σχέδια λειτουργούν.
Η προτεραιότητά μας αυτή την ώρα είναι μια προτεραιότητα στην εφαρμογή των μέτρων, είναι μια προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των ανηλίκων και βεβαίως το να συνεχίσουμε να πείθουμε όλους τους υπόλοιπους.
Στην εφαρμογή της τρίτης δόσης, που νομίζω πολύ σύντομα θα υπάρχει μια γενίκευση, και ανάλογα με την εξέλιξη, με τα κρίσιμα μεγέθη που παρακολουθούμε στην εξέλιξη της πανδημίας και τον ρυθμό των εμβολιασμών εδώ είμαστε να δούμε τι θα κάνουμε και αν χρειαστεί με κάποια πιο δραστικά μέσα να προχωρήσουμε στους εμβολιασμούς σε κάποιες κατηγορίες πολιτών», δήλωσε.
«Από εκεί και πέρα περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού. Με δεδομένη τη συζήτηση που λέει ότι ένα χρονικό διάστημα της τάξης των 8-9 μηνών είναι ένα διάστημα που κανείς θα πρέπει να επανεξετάσει την ανοσία του, τα αντισώματά του απέναντι στην ασθένεια νομίζω ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στο να δούμε και ειδικές κατηγορίες ανθρώπων, όπως τους υγειονομικούς που ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, αλλά και τον γενικότερο πληθυσμό.
Νομίζω ότι δεν απέχουμε πάρα πολύ, είναι ζήτημα κάποιων εβδομάδων να έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις για να προγραμματίσουμε την εξέλιξη του εμβολιασμού με την τρίτη δόση με την ίδια επιτυχία, ευκολία και αποτελεσματικότητα που λειτούργησε το σύστημα και στις πρώτες δύο δόσεις», τόνισε.
«Πρώτα από όλα θα συνεχίσουμε μια οικονομική πολιτική που άμεσα ή έμμεσα θα δυναμώνει το εισόδημα των πολιτών κάτι που μπορούμε να το κάνουμε εξαιτίας της πολιτικής, των μεταρρυθμίσεων, των επιδόσεων της οικονομίας όλο το προηγούμενο διάστημα.
Το δεύτερο είναι να λειτουργήσει σωστά η αγορά. Σωστή εποπτεία της αγοράς, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι νόμοι που έχουμε ψηφίσει και οι αλλαγές που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια μεγάλη γκάμα ελεγκτικών πολιτικών είναι τέτοιες που θα μας επιτρέψουμε αφενός μεν να μην εργαλειοποιηθεί αυτή η τάση και ότι ανέβει παροδικά όπως όλοι πιστεύουν στην Ευρώπη αποκτήσει εδώ μόνιμα χαρακτηριστικά.
Να μην πάμε σε αθέμιτες πρακτικές ή σε πρακτικές αισχροκέρδειας και κυρίως να λειτουργήσει η αγορά με ένα τρόπο ανταγωνιστικά.
Και ο τρίτος πυλώνας αντιμετώπισης είναι οι πολύ προσεγμένες πολιτικές σε κομμάτια όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν ένα από αυτά, τα τέλη στην κινητή τηλεφωνία να αντιμετωπίσουμε την ιστορία του ακριβού ιντερνετ ήταν μια δεύτερη δραστηριότητα.
Ο διπλασιασμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε αυτους που πραγματικά τα φέρνουν πάρα πολύ δύσκολα είναι και αυτό ένα μέτρο που θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Εδώ είμαστε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και αν χρειαστεί να παρέμβουμε και περαιτέρω μέσα στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργεί η οικονομική μας πολιτική εδώ είμαστε να το δούμε».
«Αναρωτιέμαι αν ένας πατέρας που έχει ένα κομπόδεμα 30 χιλιάδων και θέλει να το δώσει στο παιδί του ή να μεταβιβάσει κάποιος τις μετοχές στο παιδί του τις οποίες τις έχει πληρώσει, τις έχει δουλέψει είναι πλούσιος, είναι ελίτ και του περισσεύει το 10% που πλήρωνε μέχρι τώρα και μηδενίζεται με αυτό τον τρόπο για να το δώσει;
Επικεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο στην ακίνητη περιουσία με μια δική του ερμηνεία η οποία και αυτή χωράει πάρα πολύ κουβέντα σε ότι αφορά την ακρίβειά της, και κρύβει την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα είναι ότι μια περιουσία που είχε πληρωθεί, που είχε αποκτηθεί με κόπο είτε αφορούσε ακίνητα είτε αφορούσε μετρητά για να είναι χρήσιμα στη νέα γενιά που προσπαθεί να κάνει ένα νέος ξεκίνημα, ένα αποφασιστικό βήμα στη ζωή της που είναι συναφές της κουλτούρας της ελληνικής οικογένειας, αναρωτιέμαι αν αφορά λίγους, αν αυτό αφορά μόνο την ελίτ. Προσπαθεί να το μηδενίζει και να του δώσει ταξικό πρόσημο.
Είναι ενδεικτικό της αμηχανίας και της απελπισίας.
Πρόκειται για ένα μέτρο που το έχει αγκαλιάσει όλη η ελληνική κοινωνία, που βγάζει από πολλά προβλήματα και από μπελάδες οικογένειες που δεν ξέραν με ποιο τρόπο να βοηθήσουν τα παιδιά τους χωρίς να μπλέξουν με περίεργες διαδικασίες, και που βεβαίως αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό εφαλτήριο για τη νέα γενιά να αξιοποιήσει τα όσα πετύχανε οι γονείς τους για να κάνουν το δικό τους άνοιγμα στη ζωή.
Μηδενίζουμε το φόρο στις γονικές παροχές είτε αφορά περιουσία ακίνητη είτε αφορά χρήματα, είτε αφορά μετοχές σε επιχειρήσεις, όλη δηλαδή τη δουλειά και το βιος που η προηγούμενη γενιά είχε φτιάξει για να αποτελέσει ένα όπλο και ένα πλεονέκτημα στο ξεκίνημα σε πολύ ανταγωνιστικές εποχές των νέων ανθρώπων και αυτό όσο και να προσπαθούν να το θολώσουν, όσο και να προσπαθούν να του δώσουν ταξικό χαρακτηριστικό ο κόσμος το καταλαβαίνει».
«Νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα είμαστε σε θέση να πούμε συγκεκριμένα πράγματα εν όψει και του προϋπολογισμού και για αυτό και για μια σειρά από άλλα μέτρα που δεν θα έχουν την συνήθη διάσταση της παροχής, προφανώς είναι υποστήριξη, αλλά έχουν και έντονη αναπτυξιακή διάσταση.
Κυρίως δεν γίνονται με χρήματα που δεν έχουμε ή μέσα από χρήματα που μαζεύουμε από φορολογική αφαίμαξη, όπως δυστυχώς ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα, γίνονται διότι η οικονομία αποδίδει, γίνονται εξαιτίας των επενδύσεων που έρχονται, της εξωστρέφειας, των δουλειών που δημιουργούνται, αυτού του μείγματος πολιτικής που μεγαλώνει τον πλούτο και που η φιλοσοφία και η προσέγγιση του κ. Μητσοτάκη είναι σε αυτή την ανάπτυξη να μπορεί να δει τον εαυτό του ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, κυρίως η νέα γενιά και η μεσαία τάξη», είπε ο κ. Οικονόμου.
Ακούστε τη συνέντευξη:
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην εφαρμογή των εμβολιασμών και στη χορήγηση της τρίτης δόσης, ενώ, όπως είπε, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα ληφθούν αποφάσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.
Αναφερθείς στις ανατιμήσεις, τρεις είναι οι πυλώνες για την αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει μια οικονομική πολιτική που άμεσα ή έμμεσα θα δυναμώσει το εισόδημα των πολιτών. Επισήμανε δε πως θα πρέπει η αγορά να λειτουργήσει σωστά ώστε ό,τι ανατιμηθεί να μην αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την παροχής φθηνής στέγης στους νέους, προανήγγειλε περαιτέρω ανακοινώσεις, λέγοντας πως όσο αναπτύσσεται η οικονομία ο πλούτος θα διαχέεται σε όλους.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για το τείχος ανοσίας
Ερωτηθείς τι θα κάνει η κυβέρνηση για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ο κ. Οικονόμου είπε:«Δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες που έχουμε στα χέρια μας, η πρώτη είναι να συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να εμβολιαστεί με τη σωστή του ενημέρωση, με την πρόσβαση στη γνώση, στην επιστημονική πληροφόρηση, αυτή που τεκμηριώνεται και που αποδεικνύει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για όλους.
Και δεύτερον το πλαίσιο μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά με το εμβόλιο να περιφρουρήσει όλα όσα έχουμε πετύχει, δηλαδή αυτό το τείχος ανοσίας που μέχρι στιγμής έχουμε χτίσει με τους εμβολιασμένους, την επιστροφή της ζωής στην κανονικότητά της, και να θωρακίσει όσους είναι ανεμβολίαστοι μέσω των τεστ, μέσω των μέτρων από το να νοσήσουν και βεβαίως και τους υπολοίπους από το να μεταδοθεί η πανδημία και σε όλους αυτούς.
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουμε, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα υποστηρίξουμε την επιλογή μας να μην ξανακλείσει η οικονομία.
Κι όταν λέμε να μην ξανακλείσει η οικονομία δεν συζητάμε μόνο για την επιχειρηματική και την επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά μιλάμε για τη ζωή στην πληρότητα του βίου της στη δημόσια σφαίρα.
Για να υποστηρίξουμε αυτή την επιλογή έχουμε αυτά τα δυο βασικά εργαλεία, πρώτον το εμβόλιο κι ό,τι είναι δυνατόν για να πείσουμε όλο και περισσότερους να εμβολιαστούν. Δεύτερον το πλαίσιο λειτουργίας του δημοσίου χώρου έτσι όπως έχει ανακοινωθεί και εφαρμόζεται από χθες».
Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Επιτροπή παίζει πάντοτε έναν καθοριστικό ρόλο σε αυτό.«Αυτή την ώρα έχουμε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, που δούλεψε με τον τρόπο που δούλεψε και το σύστημα ανταπεξέρχεται στα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας, των αναστολών και όλα τα υπόλοιπα με τις μικρές αρρυθμίες αλλά πάντως τα επιχειρησιακά σχέδια λειτουργούν.
Η προτεραιότητά μας αυτή την ώρα είναι μια προτεραιότητα στην εφαρμογή των μέτρων, είναι μια προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των ανηλίκων και βεβαίως το να συνεχίσουμε να πείθουμε όλους τους υπόλοιπους.
Στην εφαρμογή της τρίτης δόσης, που νομίζω πολύ σύντομα θα υπάρχει μια γενίκευση, και ανάλογα με την εξέλιξη, με τα κρίσιμα μεγέθη που παρακολουθούμε στην εξέλιξη της πανδημίας και τον ρυθμό των εμβολιασμών εδώ είμαστε να δούμε τι θα κάνουμε και αν χρειαστεί με κάποια πιο δραστικά μέσα να προχωρήσουμε στους εμβολιασμούς σε κάποιες κατηγορίες πολιτών», δήλωσε.
Για την τρίτη δόση του εμβολίου
Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, η τρίτη δόση έχει ξεκινήσει για τους συμπολίτες μας που είναι ανοσοκατασταλμένοι.«Από εκεί και πέρα περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού. Με δεδομένη τη συζήτηση που λέει ότι ένα χρονικό διάστημα της τάξης των 8-9 μηνών είναι ένα διάστημα που κανείς θα πρέπει να επανεξετάσει την ανοσία του, τα αντισώματά του απέναντι στην ασθένεια νομίζω ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στο να δούμε και ειδικές κατηγορίες ανθρώπων, όπως τους υγειονομικούς που ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, αλλά και τον γενικότερο πληθυσμό.
Νομίζω ότι δεν απέχουμε πάρα πολύ, είναι ζήτημα κάποιων εβδομάδων να έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις για να προγραμματίσουμε την εξέλιξη του εμβολιασμού με την τρίτη δόση με την ίδια επιτυχία, ευκολία και αποτελεσματικότητα που λειτούργησε το σύστημα και στις πρώτες δύο δόσεις», τόνισε.
Για το κύμα ανατιμήσεων
Αναφορικά με τις ανατιμήσεις και με το πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τα πιθανά φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες αυτού του κύματος των ανατιμήσεων που έχει τις ρίζες του στο εξωτερικό».«Πρώτα από όλα θα συνεχίσουμε μια οικονομική πολιτική που άμεσα ή έμμεσα θα δυναμώνει το εισόδημα των πολιτών κάτι που μπορούμε να το κάνουμε εξαιτίας της πολιτικής, των μεταρρυθμίσεων, των επιδόσεων της οικονομίας όλο το προηγούμενο διάστημα.
Το δεύτερο είναι να λειτουργήσει σωστά η αγορά. Σωστή εποπτεία της αγοράς, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι νόμοι που έχουμε ψηφίσει και οι αλλαγές που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια μεγάλη γκάμα ελεγκτικών πολιτικών είναι τέτοιες που θα μας επιτρέψουμε αφενός μεν να μην εργαλειοποιηθεί αυτή η τάση και ότι ανέβει παροδικά όπως όλοι πιστεύουν στην Ευρώπη αποκτήσει εδώ μόνιμα χαρακτηριστικά.
Να μην πάμε σε αθέμιτες πρακτικές ή σε πρακτικές αισχροκέρδειας και κυρίως να λειτουργήσει η αγορά με ένα τρόπο ανταγωνιστικά.
Και ο τρίτος πυλώνας αντιμετώπισης είναι οι πολύ προσεγμένες πολιτικές σε κομμάτια όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν ένα από αυτά, τα τέλη στην κινητή τηλεφωνία να αντιμετωπίσουμε την ιστορία του ακριβού ιντερνετ ήταν μια δεύτερη δραστηριότητα.
Ο διπλασιασμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε αυτους που πραγματικά τα φέρνουν πάρα πολύ δύσκολα είναι και αυτό ένα μέτρο που θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Εδώ είμαστε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και αν χρειαστεί να παρέμβουμε και περαιτέρω μέσα στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργεί η οικονομική μας πολιτική εδώ είμαστε να το δούμε».
Για την κριτική ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την αφορολόγητη γονική παροχή, ο κ. Οικονόμου είπε:«Αναρωτιέμαι αν ένας πατέρας που έχει ένα κομπόδεμα 30 χιλιάδων και θέλει να το δώσει στο παιδί του ή να μεταβιβάσει κάποιος τις μετοχές στο παιδί του τις οποίες τις έχει πληρώσει, τις έχει δουλέψει είναι πλούσιος, είναι ελίτ και του περισσεύει το 10% που πλήρωνε μέχρι τώρα και μηδενίζεται με αυτό τον τρόπο για να το δώσει;
Επικεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο στην ακίνητη περιουσία με μια δική του ερμηνεία η οποία και αυτή χωράει πάρα πολύ κουβέντα σε ότι αφορά την ακρίβειά της, και κρύβει την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα είναι ότι μια περιουσία που είχε πληρωθεί, που είχε αποκτηθεί με κόπο είτε αφορούσε ακίνητα είτε αφορούσε μετρητά για να είναι χρήσιμα στη νέα γενιά που προσπαθεί να κάνει ένα νέος ξεκίνημα, ένα αποφασιστικό βήμα στη ζωή της που είναι συναφές της κουλτούρας της ελληνικής οικογένειας, αναρωτιέμαι αν αφορά λίγους, αν αυτό αφορά μόνο την ελίτ. Προσπαθεί να το μηδενίζει και να του δώσει ταξικό πρόσημο.
Είναι ενδεικτικό της αμηχανίας και της απελπισίας.
Πρόκειται για ένα μέτρο που το έχει αγκαλιάσει όλη η ελληνική κοινωνία, που βγάζει από πολλά προβλήματα και από μπελάδες οικογένειες που δεν ξέραν με ποιο τρόπο να βοηθήσουν τα παιδιά τους χωρίς να μπλέξουν με περίεργες διαδικασίες, και που βεβαίως αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό εφαλτήριο για τη νέα γενιά να αξιοποιήσει τα όσα πετύχανε οι γονείς τους για να κάνουν το δικό τους άνοιγμα στη ζωή.
Μηδενίζουμε το φόρο στις γονικές παροχές είτε αφορά περιουσία ακίνητη είτε αφορά χρήματα, είτε αφορά μετοχές σε επιχειρήσεις, όλη δηλαδή τη δουλειά και το βιος που η προηγούμενη γενιά είχε φτιάξει για να αποτελέσει ένα όπλο και ένα πλεονέκτημα στο ξεκίνημα σε πολύ ανταγωνιστικές εποχές των νέων ανθρώπων και αυτό όσο και να προσπαθούν να το θολώσουν, όσο και να προσπαθούν να του δώσουν ταξικό χαρακτηριστικό ο κόσμος το καταλαβαίνει».
Για τη φθηνή στέγη
Όσον αφορά στην παροχή φθηνής στέγης στους νέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «όσο η οικονομία μας αναπτύσσεται, όσο δημιουργείται περισσότερος πλούτος ο σκοπός της κυβέρνησης μας είναι αυτό να διαχέεται σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη για να καλύψουν τον χαμένο χρόνο και της πανδημίας και της προηγούμενης δεκαετίας».«Νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα είμαστε σε θέση να πούμε συγκεκριμένα πράγματα εν όψει και του προϋπολογισμού και για αυτό και για μια σειρά από άλλα μέτρα που δεν θα έχουν την συνήθη διάσταση της παροχής, προφανώς είναι υποστήριξη, αλλά έχουν και έντονη αναπτυξιακή διάσταση.
Κυρίως δεν γίνονται με χρήματα που δεν έχουμε ή μέσα από χρήματα που μαζεύουμε από φορολογική αφαίμαξη, όπως δυστυχώς ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα, γίνονται διότι η οικονομία αποδίδει, γίνονται εξαιτίας των επενδύσεων που έρχονται, της εξωστρέφειας, των δουλειών που δημιουργούνται, αυτού του μείγματος πολιτικής που μεγαλώνει τον πλούτο και που η φιλοσοφία και η προσέγγιση του κ. Μητσοτάκη είναι σε αυτή την ανάπτυξη να μπορεί να δει τον εαυτό του ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, κυρίως η νέα γενιά και η μεσαία τάξη», είπε ο κ. Οικονόμου.
Ακούστε τη συνέντευξη: