ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οικονόμου: Η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα είναι έτοιμη να παραλάβει φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλη Αυγούστου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε σχετική ανάρτηση στο twitter
«Η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα είναι έτοιμη να παραλάβει φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλη Αυγούστου
», έγραψε σε tweet του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει στο tweet του: «Με σχέδιο σχεδόν διπλασιάζεται η αποθηκευτική χωρητικότητα & δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της εγκατάστασης επανεριοποίησης LNG».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τερματικός Σταθμός στη Ρεβυθούσα διαθέτει συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης 225.000 m3 ΥΦΑ, αποτελούμενος από δύο δεξαμενές των 65.000 m3 η καθεμία και μία μεγαλύτερη, χωρητικότητας 95.000 m3. Η αποβάθρα της Ρεβυθούσας μπορεί να φιλοξενήσει πλοία από 25.000 έως 266.000 m3 ΥΦΑ, μέγεθος που αντιστοιχεί στα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς ΥΦΑ στον κόσμο, με μήκος περίπου 355 μέτρων.
Στρατηγικά τοποθετημένη, κοντά σε κάποιες από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη κατανάλωση, όπως η Αττική και η Βοιωτία, η Ρεβυθούσα μπορεί να προμηθεύσει φυσικό αέριο τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές γειτονικών χωρών, μέσω της υφιστάμενης διασύνδεσης με τη Βουλγαρία και της μελλοντικής διασύνδεσης με τη Βόρεια Μακεδονία.
Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει στο tweet του: «Με σχέδιο σχεδόν διπλασιάζεται η αποθηκευτική χωρητικότητα & δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της εγκατάστασης επανεριοποίησης LNG».
Οι δυνατότητες του Τερματικού Σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τερματικός Σταθμός στη Ρεβυθούσα διαθέτει συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης 225.000 m3 ΥΦΑ, αποτελούμενος από δύο δεξαμενές των 65.000 m3 η καθεμία και μία μεγαλύτερη, χωρητικότητας 95.000 m3. Η αποβάθρα της Ρεβυθούσας μπορεί να φιλοξενήσει πλοία από 25.000 έως 266.000 m3 ΥΦΑ, μέγεθος που αντιστοιχεί στα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς ΥΦΑ στον κόσμο, με μήκος περίπου 355 μέτρων.Στρατηγικά τοποθετημένη, κοντά σε κάποιες από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη κατανάλωση, όπως η Αττική και η Βοιωτία, η Ρεβυθούσα μπορεί να προμηθεύσει φυσικό αέριο τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές γειτονικών χωρών, μέσω της υφιστάμενης διασύνδεσης με τη Βουλγαρία και της μελλοντικής διασύνδεσης με τη Βόρεια Μακεδονία.
Η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα είναι έτοιμη να παραλάβει φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλη Αυγούστου.#Με_σχέδιο σχεδόν διπλασιάζεται η αποθηκευτική χωρητικότητα & δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της εγκατάστασης επανεριοποίησης LNG.@KostasSkrekas
— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) August 4, 2022