Φουντώνει η σεναριολογία για το πρόσωπο που θα προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ έχει συμμετοχή σε συζήτηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Η θέση του «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» έχει ως λογική συνέχεια την ανάδειξη μιας πρότασης για την ηγεσία της ενδεχόμενης κυβέρνησης.

Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε από τη Χαριλάου Τρικούπη, στο οποίο υπάρχει το ερώτημα «ποιο είναι το πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης;», κλείνει με το μήνυμα «σύντομα η απάντηση». Θα έχουμε ωστόσο τόσο σύντομα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του πρωθυπουργού και μάλιστα αρκετές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, ώστε να κλείσουν και οι σχετικές συζητήσεις;

Η σχετική απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην τελευταία του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στην οποία ανέφερε: «Δεν θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Αυτό θα ήταν αλαζονεία και αμετροέπεια. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού και των κορυφαίων υπουργείων θα είναι κοινής αποδοχής», δείχνει ότι η απάντηση αυτή δεν θα έρθει τις επόμενες ημέρες αλλά μετά την πρώτη κάλπη, αυτή της απλής αναλογικής.

Και τότε ποια είναι η απάντηση που θα έρθει σύντομα και αναφέρεται στο πρόσφατο τρέιλερ του ΠΑΣΟΚ, θα αναρωτιέστε εύλογα. Αύριο, λοιπόν, Παρασκευή, σε συνέχεια του σημερινού τρέιλερ, θα κυκλοφορήσει ακόμα ένα που θα δίνει αυτή την απάντηση, με μια πολιτική περιγραφή, όπως όλα δείχνουν, για το κοινωνικό αποτύπωμα που θα πρέπει να εκφράζει το πρόσωπο αυτό.

Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν ότι το κόμμα με ανάλογες επικοινωνιακές κινήσεις μένει διαρκώς στην επικαιρότητα και αποτελεί σημείο αναφοράς των πολιτικών συζητήσεων, γι' αυτό και δεν θα σταματήσουν να προκαλούν ουσιαστικά την επικαιρότητα και να διεκδικούν τη θέση τους σε αυτή.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στις επίσημες ανακοινώσεις για το πρόσωπο του πρωθυπουργού που θα προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχουμε καιρό…