«Η ακρίβεια είναι το υπ' αριθμόν ένα παγκόσμιο πρόβλημα» , τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα είναι τρεις μονάδες πιο κάτω από τον πληθωρισμό που εισάγουμε.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως είναι δύσκολο να κάνει κάποιος μια αποτίμηση γα την πορεία του πληθωρισμού.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός παραδέχθηκε ότι οι άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα πιέζονται και περισσότερο τώρα λόγω πληθωρισμού.

Ερωτηθείς για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως η συζήτηση έχει εξαντληθεί και το θέμα διερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στις εκλογές, τόνισε πως στόχος της Ν.Δ. είναι η αυτοδυναμία.

Τέλος, για το θέμα Γεωργούλη είπε πως δεν θέλει να εμπλακεί και θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Για την ακρίβεια

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ακρίβεια είναι το υπ’ αριθμόν 1 παγκόσμιο πρόβλημα. Ο πληθωρισμός ο δικός μας είναι 14,1, είμαστε η έκτη χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα στην Ε.Ε., αυτό δεν λέει πολλά για τον κόσμο αλλά από την άλλη θέλω να καταλάβουμε όλοι ότι όποιος υπόσχεται θαύματα σε αυτό το θέμα είναι ψεύτης.

Ερωτηθείς αν είναι εσωτερικό πρόβλημα της ελληνικής αγοράς

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εμείς έχουμε έναν πληθωρισμό Ε.Ε. 18 και έναν πληθωρισμό ευρωζώνης 17,7 και τον κάνουμε 14,1 δηλαδή πέφτουμε και τρεις μονάδες από τον πληθωρισμό που εισάγουμε. Από πού τεκμαίρεται ότι το πρόβλημα είναι εσωτερικό; Είμαστε τρεις μονάδες πιο κάτω από τον πληθωρισμό που εισάγουμε.

Ερωτηθείς ποια είναι η εκτίμησή του για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα το επόμενο χρονικό διάστημα

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις σοβαρή εκτίμηση σε αυτό. Η τράπεζα της Ισπανίας έκανε μια μεγάλη μελέτη και στην κατάληξη της έρευνας λένε πως προβλέπουν ότι ο διψήφιος πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ισπανία θα κρατηθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό το αναφέρω γιατί είναι δύσκολο να πεις ότι μπορεί να έχουμε μια τεράστια διαφορά από αυτούς, με την έννοια ότι η αγορά τροφίμων είναι ενιαία στην Ευρώπη.

Για το κόστος ζωής

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πάντα οι άνθρωποι που έχουν χαμηλό εισόδημα πιέζονται και σίγουρα σε συνθήκες πληθωρισμού πιέζονται περισσότερο. Η κυβέρνησή μας έχει πάρει μέτρα σε δύο επίπεδα, το ένα επίπεδο είναι στον έλεγχο των τιμών, τα πρόστιμα, το καλάθι του νοικοκυριού κ.λπ. που έχουν αποδώσει αθροιστικά όλα αυτά, γι' αυτό και πέσαμε. Η Ελλάδα ήταν τον Σεπτέμβριο στις πέντε υψηλότερες σε πληθωρισμό χώρες και τώρα είναι στις πέντε χαμηλότερες σε πληθωρισμό, άρα έχουν δουλέψει...

Για το θέμα των παρακολουθήσεων

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θεωρώ ότι η συζήτηση έχει εξαντληθεί. Για μένα ότι υπήρξε σύμπτωση προσώπων που παρακολουθούνταν από το Pretador κι από την ΕΥΠ είναι η πιο μεγάλη απόδειξη ότι δεν υπάρχει καμία κρατική παρέμβαση στο Rretador. Γιατί αν έχεις στα χέρια σου την ΕΥΠ και έχεις τη δυνατότητα μέσω της ΕΥΠ να παρακολουθείς νομίμως τον κ. Κουκάκη, για ποιο λόγο να βάλεις και μια παράνομη διαδικασία παρακολούθησης. Εν πάση περιπτώσει η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη επομένως εμείς οι πολιτικοί τι παραπάνω να πούμε.

Ερωτηθείς αν θα χρησιμοποιήσουν τη διερευνητική εντολή

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα κινηθούμε σίγουρα μέσα στα συνταγματικά όρια, ο στόχος μας είναι γνωστός, εμείς επιδιώκουμε την αυτοδυναμία.

Για την υπόθεση Γεωργούλη

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ στην υπόθεση αυτή ως προς την ουσία της έχω αποφασίσει να μην εμπλακώ. Ο λόγος είναι ότι είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, για μένα το τεκμήριο αθωότητας είναι πολύ ιερό πράγμα, έχω βιώσει την καταπάτησή του και δεν θέλω να κάνω τα ίδια σε κανέναν ούτε σε έναν πολιτικό μου αντίπαλο, κατά συνέπεια για την ουσία δεν μπορώ να πω τίποτα, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Για την πολιτική υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε αυτή η υπόθεση ευχαρίστως να μιλήσω και να σας πω ότι ήταν μια ευκαιρία να δει ο ελληνικός λαός ξεκάθαρα τι είδους είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, οι οποίοι θεωρούσαν αυτονόητη υποχρέωση της κ. Μενδώνη και του Κυρ. Μητσοτάκη να γνωρίζουν τον κρυφό χαρακτήρα του κ. Λιγνάδη, που δεν ήταν καν στέλεχος ή μέλος της Ν.Δ., αλλά θεωρούν απολύτως δικαιολογημένη την άγνοια του κ. Τσίπρα για τον ευρωβουλευτή του διότι δεν μπορούσε να στηριχτεί ο κ. Τσίπρας στα κουτσομπολιά. Δηλαδή η κ. Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να στηριχτούν στα κουτσομπολιά και επειδή δεν στηριχτήκανε είναι υπόλογοι, αλλά ο Τσίπρας δεν μπορούσε να στηριχτεί στα κουτσομπολιά και άρα δεν φταίει καθόλου για το κομματικό στέλεχος, το οποίο ήταν μια προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα.