Με τον Αλέξη Τσίπρα συζητήσαμε κοινωνικά θέματα και βρήκαμε κοινό στόχο και όραμα , έπαιξε ρόλο στο να αποφασίσω να κατέλθω στις εκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, η υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Θρασκιά.

Ανέφερε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν φλερτάρει με την τοξικότητα, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα επισήμανε πως είναι άμεσος, ευθύς και κατανοητός.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Θρασκιά στα Παραπολιτικά 90,1

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Ράνια Θρασκιά, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για την απόφαση της να κατέβει στην πολιτική, είπε: «Μου έγινε μια πρόταση που ήταν πολύ τιμητική. Σκέφτηκα ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη από το να στηλιτεύεις από μακριά, να μπορείς να συνδιαμορφώνεις και να προσφέρεις γνώση και χρόνο σε αυτό».

«Η πρώτη επαφή με τον κ. Τσίπρα ήταν πολύ καθοριστική για την απόφασή μου, γιατί είδα έναν άνθρωπο της γενιάς μου με κοινές αγωνίες δηλαδή είδα το ανθρώπινο πρόσωπό του, έναν άνθρωπο που αληθινά νοιάζεται και που πια η εικόνα που πήρα από αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι έχουν όραμα, γνώση και ανάληψη ευθύνης σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε.

«Με τον κ.Τσίπρα συζητήσαμε κυρίως θέματα που είναι πολύ κοντά στη δική μου νοοτροπία και εκεί που εγώ δραστηριοποιούμε, θέματα δηλαδή βαθιά κοινωνικά που αφορούν την εγκληματικότητα, που αφορούν τους νέους και εκεί βρήκαμε κοινό στόχο και όραμα και έτσι εμπνεύστηκα και πήρα αυτή την απόφαση να μπω σε ένα πολύ δύσκολο στίβο και αν μπορώ με τη γνώση μου και το χρόνο μου να προσφέρω και εγώ κάτι», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα πως περιγράφει την εξέλιξη της πολιτικής αντιπαράθεσης, απάντησε: «Βλέπω ανθρώπους που έχουν πολύ μεγάλη αγωνία να πείσουν με τις θέσεις και τις απόψεις τους, όμως επειδή δεν μπορούν να ξεφύγουν από την τοξικότητα της αντιπαράθεσης θεωρώντας ότι μέσα από την ένταση και τους καυγάδες τους θα είναι πιο επιβλητική η παρουσία τους τελικά δεν συνεισφέρουν στο δημόσιο λόγο αλλά κάνουν το αντίθετο. Διαιωνίζουν αυτό το οποίο μαθηματικά έχει οδηγήσει κυρίως τους νέους ανθρώπους να απαξιώσουν τους πολιτικούς και την πολιτική».

«Θεωρώ ότι κατά καιρούς όλοι οι πολιτικοί έχουν φλερτάρει με την τοξικότητα του δημοσίου λόγου, ακριβώς επειδή πολλές φορές όταν χρησιμοποιεί ο αντίπαλος έχουν την ανάγκη να μη φανούν αδύναμοι. Θεωρώ όμως ότι ειδικά ο Α. Τσίπρας που τον έχω μελετήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί ένα λόγο ήπιο, καθαρό και αληθινό. Βρίσκω ότι είναι πολύ ευθύς, κατανοητός και άμεσος σε αυτά που λέει και περνάνε αυτά που θέλει να πει προς τον κόσμο», τόνισε.

«Το σύνθημα μου είναι «με λογική και ευαισθησία». Χρειάζεται λογική σε μια εποχή που επικρατεί παραλογισμός, η βία, η παραβατικότητα και η δυσκολία που αποτυπώνεται όμως ξεκάθαρα ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει και μέσα από τις πολιτικές. Ευαισθησία γιατί θεωρώ ότι αν δεν αλλάξουμε τρόπο επικοινωνίας και αν διαιωνίζουμε την τοξικότητα και τη βία μέσα από το δημόσιο λόγο αυτό θα διέπει και τις πολιτικές αντίστοιχα και ένα όραμα που έχω είναι όλες αυτές οι πολιτικές για τις οποίες μιλάμε να συνδεθούν με τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του», κατέληξε.