Για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, για τα σενάρια συγκυβερνήσεων, τη δικαιοσύνη, τους μισθούς αλλά και γενικότερα στις εθνικές εκλογές μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ο  υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Κληθείς να σχολιάσει τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, ο κ. Κωτσαντής σημείωσε: «Εμείς καταψηφίσαμε αυτή τη ρύθμιση που ήρθε στο παραπέντε από την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί περιέχει επικίνδυνες γενικεύσεις, δεν υπάρχει δηλαδή καμία ρητή αναφορά σε ναζιστικές εγκληματικές οργανώσεις και θεωρούμε ότι μπορούν τέτοιες επικίνδυνες γενικεύσεις να αξιοποιηθούν στο μέλλον ενάντια σε άλλα κόμματα. Αυτό το βλέπουμε σε σειρά χώρες της ΕΕ που σήμερα απαγορεύουν κομμουνιστικά κόμματα και αντίθετα υψώνουν σβάστικες και υμνούν τους ναζί».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθούμε ξανά μπροστά στην απαγόρευση του ΚΚΕ, ο υποψηφίος βουλευτής του κόμματος απάντησε: «Πιστεύουμε ότι στα πλαίσια της ΕΕ που έχει σαν επίσημη θεωρία την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων που ταυτίζει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό όλα είναι ανοιχτά».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έπρεπε να αποκλειστεί και το κόμμα του κ. Κανελλόπουλου, ανέφερε: «Ο μόνος που μπορεί να αποκλείσει και να απομονώσει τις ναζιστικές εγκληματικές οργανώσεις από την ελληνική κοινωνία είναι το οργανωμένο κίνημα σε κάθε χώρο. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται πραγματική διαπαιδαγώγηση, γνώση της ιστορίας από την ελληνική νεολαία. Πιστεύουμε ότι πρέπει να απομονωθούνε, να τσακιστούν αυτές οι δυνάμεις και πρέπει η πάλη να στοχεύει το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό».

Για τη Δικαιοσύνη, ο κ. Κωτσαντής δήλωσε: «Η Δικαιοσύνη είναι ταχύτατη επιλεκτικά εκεί που το θέλει και κινείται με ρυθμούς χελώνας εκεί που απ’ ότι φαίνεται το κράτος και οι κυβερνήσεις έχουν άλλες προτεραιότητες. Για παράδειγμα δεν μπορεί να είναι ιδιώνυμο αδίκημα οι πλειστηριασμοί και να σέρνονται αγωνιστές στα δικαστήρια επειδή υπερασπίστηκαν το σπίτι του λαού αυτό γίνεται ταχύτατα με διαδικασίες fast track και την ίδια ώρα πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις που αφορούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα πολλά χρόνια να καθυστερούν και πολλές φορές να μην μαθαίνουμε καν ποιο είναι το αποτέλεσμά τους. Άρα νομίζουμε ότι είναι επιλεκτικά ανίκανο το κράτος όταν αφορά τα λαϊκά συμφέροντα να βγει γρήγορα και να τα αντιμετωπίσει και όταν αφορά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα εκεί βλέπουμε να υπάρχουν καθυστερήσεις».

Ερωτηθεις γιατί αρνούνται να μπουν σε μια συγκυβέρνηση, απάντησε: «Οι κυβερνήσεις γίνονται ανάμεσα σε κόμματα που συμφωνούν στα μεγάλα, που έχουν προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες και εμείς τέτοιες συγκλίσεις και συμφωνίες δεν έχουμε με τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Στη Βουλή συζητάμε, καταθέτουμε προτάσεις νόμου, το ΚΚΕ κατέθεσε πολλές τροπολογίες μέσα στην προηγούμενη τετραετία για την ανακούφιση του ελληνικού λαού από την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης μέχρι την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μια σειρά άλλα μέτρα όλοι μαζί ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα καταψήφισαν. Όλες τις προτάσεις του ΚΚΕ τις απέρριψαν πολλές φορές και ασυζητητί. Άρα πιστεύουμε ότι συγκυβέρνηση μπορούν να κάνουν από το βράδυ των εκλογών στις 21 Μαΐου. Κατά κάποιο τρόπο έχουν συγκυβερνήσει κιόλας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%. Εμείς δεν ψηφίσαμε κανέναν αντιλαϊκό νόμο αυτής της κυβέρνησης, ψηφίσαμε κάτω από το 1%, ψηφίσαμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα τα οποία αφορούσαν ορισμένες ανάσες ανακούφισης του ελληνικού λαού».

Για τις υποσχέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις μισθών, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Προεκλογικά έχουμε συνηθίσει να ακούμε ανέξοδες υποσχέσεις. Οι υποσχέσεις δεν κοστίζουν τίποτα. Ένας πραγματικός μέσος μισθός που έχει μειωθεί κατά 7% την περσινή χρονιά, κατά 25% από το 2011. Μια περσινή χρονιά που έκλεισε με ρυθμό ανάπτυξης 6,5% όμως τελικά αυτή η ανάπτυξη ήταν για τους λίγους γιατί οι μισθοί μείναν καθηλωμένοι και μειωμένοι και ρωτάμε αν αυτά συμβαίνουν με ρυθμούς ανάπτυξης υψηλούς όλοι καταλαβαίνουμε σήμερα που επιβραδύνεται η ανάπτυξη και είμαστε προ των πυλών σε μια νέα οικονομική κρίση το έχουμε να περιμένουμε. Όχι αυξήσεις στους μισθούς δεν θα πάρουμε αλλά αντίθετα θα γενικευτεί η αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση και ότι δίνουν με το ένα χέρι θα το παίρνουν πίσω διπλά και τριπλό από την άλλη τσέπη. Γιατί για να αυξηθούν οι μισθοί, για να βελτιωθεί το λαϊκό εισόδημα πρέπει να αμφισβητηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πρέπει να αμφισβητηθεί το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν υπογράψει όλοι οι άλλοι μαζί».