Γιώργος Καραμέρος για Πύλο στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν εστιάζουμε στο Λιμενικό αλλά θέτουμε κάποια ερωτήματα που μένουν αναπάντητα
Τι είπε για το θέμα των βουλευτών της Ροδόπης
«Δεν εστιάζουμε στο Λιμενικό που διασώζει καθημερινά δεκάδες εκατοντάδες ανθρώπους αλλά θέτουμε κάποια ερωτήματα προς τον κ. Τουρνά και τον αρχηγό του Λιμενικού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τον κ. Κλίαρη, ερωτήματα που μένουν αναπάντητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Ειδικότερα, ο κ. Καραμέρος μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη και αναφέρθηκε τόσο στο ναυάγιο της Πύλου, το μεταναστευτικό, όσο και στα τρέχοντα ζητήματα των εκλογών.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου
Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Εμείς μιλάμε γι' αυτό το πανευρωπαϊκό, παγκόσμιο άγος των διακινητών με όποιο χαρακτηρισμό θέλει να χρησιμοποιήσει καθένας γι' αυτούς, γιατί διαπράττουν ένα έγκλημα κατά των ανθρώπων αυτών που έχουν ανάγκη, και δεν εστιάζουμε στο Λιμενικό που διασώζει καθημερινά δεκάδες εκατοντάδες ανθρώπους αλλά θέτουμε κάποια ερωτήματα προς τον κ. Τουρνά και τον αρχηγό του Λιμενικού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τον κ. Κλίαρη, ερωτήματα που όχι μόνο μένουν αναπάντητα, αλλά είναι αντικείμενο έρευνας και του ξένου Τύπου.
Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Εμείς λέμε ότι φυλάσσουν οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού τα εθνικά μας σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και πολύ καλά πράττουν, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρούμε λεπτομέρεια ότι σ' ένα πλοίο που ήταν ακίνητο με 2 μποφόρ επί πολλές ώρες βρέθηκε να έχουμε αυτόν τον τραγικό απολογισμό των 600 νεκρών για τους οποίους μιλάει όλη η Ευρώπη.
Για τη Μόρια
Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Δεν είμαστε περήφανοι προφανώς γι' αυτό που συνέβη στη Μόρια αλλά δεν θα πρέπει να σκεφτούμε τι παραλάβαμε το 2015; Τίποτα.
Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Εμείς θέτουμε κάποια ερωτήματα για τη συγκεκριμένη περίπτωση του ναυαγίου, λέμε ότι αντιμετωπίσαμε και εμείς τη χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με έναν λαό που είχε χάσει το 25% του ΑΕΠ του, με ανθρωπισμό για 1,2 εκατ. πρόσφυγες, με προβλήματα πολλά, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τις ευθύνες που υπάρχουν σε μια λανθασμένη ευρωπαϊκή πολιτική που αφήνει και τη χώρα μας σαν πρώτη χώρα εισόδου εκτεθειμένη και ο κ. Μητσοτάκης έχει αναλάβει τον ρόλο του δεσμοφύλακα.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο φράχτης στον Έβρο βοηθάει στη φύλαξη των συνόρων και αν η αυστηροποίηση των ελέγχων στα θαλάσσια σύνορά μας έχει βοηθήσει στη μείωση των μεταναστευτικών ροών...
Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Ο φράχτης είναι ένα εργαλείο που εφόσον αποφασίζουν τα Σώματα Ασφαλείας και η εθνική μας άμυνα να υπάρχει καλώς υπάρχει. Υπήρχε και επί των ημερών μας, υπήρχε και πριν από εμάς, απλά τώρα επεκτείνεται. Το μεταναστευτικό όμως είναι ένα πολύπαραγοντικό ζήτημα, δεν λύνεται μόνο με φράχτες, εύκολες ρητορείες, κραυγές και ευκολίες, χρειάζεται σοβαρή πολιτική. Εδώ υπάρχει πανευρωπαϊκή ευθύνη, απλά ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε πρόθυμα τον ρόλο του καλοπληρωμένου δεσμοφύλακα.
Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Είναι προφανές ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, να ενισχυθούν οι χώρες προέλευσης των μεταναστών–προσφύγων, να ενισχυθούν οι χώρες διέλευσης, να υπάρξουν ευρωπαϊκές συμφωνίες για διαμοιρασμό των ανθρώπων και όχι να φορτώνεται όλο το βάρος η Ελλάδα ή να αναλαμβάνει τον ρόλο του δεσμοφύλακα ή αυτού που υποδέχεται με σκληρό τρόπο ή με έναν τρόπο μη διάσωσης ή απώθησης αυτούς τους ανθρώπους.
Για το θέμα των βουλευτών Ροδόπης
Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Γύρισε μπούμερανγκ στον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα χαρτί από την ΕΥΠ στο οποίο μέσα είχε κάποιες πληροφορίες και συμπεριλαμβανόταν ο βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Κατραντζής...
ΔΗΜ: Άρα το αποδεχόσαστε αυτό;
Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Εμείς είπαμε ότι υπήρξε ένα ενημερωτικό μετά τις εκλογές. Πώς ήταν δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να έχει στα χέρια του ένα έγγραφο, γιατί το είδε φαντάζομαι πριν το στείλει τον κ. Τσίπρα, που χαρακτηρίζει τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ ως εκπρόσωπο του τουρκικού προξενείου και να τον αφήνει στις λίστες; Το πρώτο που έπρεπε να κάνει είναι να βγάλει τον δικό του από τις λίστες. Γι' αυτό σας λέω ότι γύρισε μπούμερανγκ. Καταλαβαίνετε ότι σήκωσε ένα θέμα ο κ. Μητσοτάκης για 15 ημέρες, έριξε νερό στον μύλο της ρητορικής του Ερντογάν, με τον οποίο θα συναντηθεί και μεθαύριο και δεν ξέρω τι μπορεί να του θέσει με αυτό το αυτογκόλ που έκανε για τα εθνικά συμφέροντα, βάζοντας στη σέντρα της προεκλογικής αντιπαράθεσης ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι αυτό της μουσουλμανικής μειονότητας, όταν μάλιστα το πρόβλημα αφορούσε κυρίως τον δικό του βουλευτή, ο οποίος έχει μιλήσει πολύ σκληρά και εκτός της εθνικής γραμμής. Παρ' όλα αυτά, εγώ πιστεύω ότι οι βουλευτές οι οποίοι ορκίζονται στο ελληνικό σύνταγμα, μπορεί να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο ή στο Κοράνι, γιατί έχουμε ανεξιθρησκία και οι άνθρωποι είναι μουσουλμάνοι αλλά είναι Έλληνες πολίτες, δεν εξυπηρετούν τα ξένα συμφέροντα. Πρέπει να γίνει μια άλλη προσπάθεια συντεταγμένη και από όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως από την κυβέρνηση που τέσσερα χρόνια τα έκανε για να μειώσει την τουρκική επιρροή; Γιατί ο Τσίπρας έφερε τον Ερντογάν στο Μαξίμου και ο Ερντογάν με σκυμμένο το κεφάλι είπε ότι είναι απλά μουσουλμανική μειονότητα.
Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε ένα επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα πινγκ πονγκ ενώ ήξερε ότι το μπαλάκι είναι στο δικό του γήπεδο, με τον κ. Μ. Κανταρτζή που μιλούσε για Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Πρώτα έπρεπε να προχωρήσει στην αποπομπή του κ. Κανταρτζή που έχει κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις και όχι να εκτοξεύει κατηγορίες για κάποια δημοσιεύματα του τουρκικού πρακτορείου Αναντολού.