“Κοπάνα” από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να εμφανιστεί στην ΕΡΤ και να ξεδιπλώσει την “ατζέντα” της “πασοκογεννούς” τάσης, που εν μέρει ταυτίζεται με τις θέσεις της Ενωτικής Κίνησης, έκανε ο Χ. Σπίρτζης.

Ο πρώην Υπουργός αφού τόνισε ότι κακώς παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος ο Α. Τσίπρας δεν έκρυψε την ανησυχία του για την τροπή που μπορεί να πάρουν τα πράγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εάν επικρατήσουν οι “αριστερίστικες” λογικές και πρακτικές, κάτι που συνέβη το προηγούμενο διάστημα και κόστισε στο κόμμα. Ο Χ. Σπίρτζης, υπαινίχθηκε ευθέως ότι αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις θέσεις της “Ομπρέλα”, καθώς έκανε ειδική αναφορά στο κείμενο περί τοπικών νομισμάτων, στις θέσεις των στελεχών της για το μεταναστευτικό, όπου προάγεται η εικόνα της χώρας ξέφραγο αμπέλι, αλλά και στα εθνικά θέματα, αποδοκιμάζοντας όσους ζητούσαν απογραφή της μουσουλμανικής μειονότητας.

Επίσης ο Χ. Σπίρτζης διαφώνησε ευθέως με την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας, λέγοντας πως αυτά δεν πρέπει να γίνουν επάνω στην τούρλα του Σαββάτου, αλλά πρότεινε τη μετάθεση τους για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.