Συλλογική ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε για μια ακόμη φορά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και με αυτό το σύνθημα θα πορευθεί έως τις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας βασικό ρόλο στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρητικά και με βάση τις προβλέψεις μεγάλο φαβορί παραμένει η Έφη Αχτσιόγλου. Μέχρι αυτή την ώρα, τουλάχιστον - και εκτός συνταρακτικού απροόπτου.

Ο πρώην υπουργός περιόδευσε στην Κεφαλονιά στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ανά τη χώρα με κομματικά στελέχη αλλά και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά και στις διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ μιας συλλογικής ηγεσίας αλλά και του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού, έτσι ώστε να αποκτήσει το κόμμα μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή, άλλωστε, είναι η κεντρική γραμμή όλων όσοι πρωτοκλασάτοι και άλλοι στην Κουμουνδούρου στηρίζουν τον βουλευτή στην κούρσα της διαδοχής, διεκδικώντας, βέβαια, ο καθένας για τον εαυτό του κάποιο οφίτσιο στη νέα εποχή του κόμματος. Στο Αργοστόλι, ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων και επισκέφθηκε το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, με μέλη του ΔΣ και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ακρίβεια και τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε από την κρίση του 2019 και εξήγησε ότι την πανδημία διαδέχθηκαν η ενεργειακή κρίση και η κρίση ακρίβειας, επηρεάζοντας όλους και όλες, και πως παράπλευρη συνέπεια αυτών ήταν η διόγκωση του προβλήματος με τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι να γίνει ισόρροπη κατανομή βαρών ανάμεσα στους δανειολήπτες, στις τράπεζες και το κράτος και όχι μόνο επιβάρυνση των δανειοληπτών. Αναφέρθηκε επίσης στη στεγαστική κρίση, καθώς, όπως τόνισε, πρόκειται για πρόβλημα που οξύνεται ολοένα περισσότερο, λέγοντας ότι χρειάζεται ρύθμιση αλλά και παρεμβάσεις που να αυξάνουν το απόθεμα κατοικιών για όλους όσοι αναζητούν μισθώσεις με λογικά ενοίκια.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 08/08