Πειθαρχικά μέτρα εξετάζουν στο ΠΑΣΟΚ , όπου γίνεται μύλος με τη… διασπορά στελεχών που κατεβαίνουν στις εκλογές του Οκτωβρίου με άλλους συνδυασμούς, κόντρα στις επίσημες κομματικές υποψηφιότητες, μετέχοντας οι περισσότεροι σε «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Με αφορμή δε όσα γίνονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου αρκετοί «πράσινοι» κινούνται προς τον Πέτρο Τατούλη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο αντιπρόεδρος της Βουλής συμμετείχαν αμφότεροι σε κλειστή σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη, θέλοντας να στείλουν κατ’ αρχάς μήνυμα στήριξης του επίσημου υποψηφίου Δημήτρη Κουτσούλη, η δυναμική του οποίου δέχεται εσωκομματικά πλήγματα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο που γλυκοκοιτάζουν αλλού.

Υπόγειες συναλλαγές

Πρόσωπα της Χαριλάου Τρικούπη που συμμετείχαν στη σύσκεψη έλεγαν στον κ. Ανδρουλάκη ότι υπάρχουν πολλές υπόγειες συναλλαγές διαφόρων κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Τατούλη, «φωτογραφίζοντας» ακόμα και νυν βουλευτές. Πιο χαρακτηριστική διαφοροποίηση φαίνεται να είναι αυτή του Βαγγέλη Γιαννακούρα, ενός εκ των στενών συνεργατών του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ενώ άλλες πληροφορίες φέρουν έναν ακόμα υποψήφιο με το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές να δηλώνει τις επόμενες ημέρες στήριξη στον κ. Τατούλη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ζήτησα από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να ετοιμαστεί άμεσα κώδικας δεοντολογίας για τα στελέχη μας (βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές, μέλη ΚΕ, νομαρχιακών κ.λπ.) τα οποία θα στηρίξουν ή θα συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια. Χρειάζονται ενιαίοι κανόνες, αρχές και αξίες που να σηματοδοτήσουν την πραγματική αλλαγή στην πράξη και όχι στα λόγια. Αναρωτήθηκα πώς θα επιτρέπεται σε στελέχη μας που κατεβαίνουν με άλλα ψηφοδέλτια στις περιφέρειες να μπαίνουν υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος μετά».

Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στον κ. Τατούλη, τον οποίο «φωτογραφίζει» ως… «Σουλτάνο», καταγγέλλοντας μάλιστα ότι έγινε προσπάθεια από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ να υποστηριχθεί εκείνος ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. «Είναι απίστευτο ότι δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση στήριξης στον Δημήτρη (σ.σ.: Κουτσούλη) άνθρωποι που ήθελαν να είναι βουλευτές του κόμματος. Τις επόμενες μέρες θα στείλω αναλυτική επιστολή στον Γραμματέα και μέλη της ΚΕ για τον κώδικα δεοντολογίας που πρέπει να αποφασιστεί πριν τις εκλογές.

«Οι επόμενες μέρες είναι κομβικές για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και θα δούμε ποιοι θα κάνουν τα λόγια πράξη ή θα κρυφτούν», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. Αλλά δεν είναι μόνο η Περιφέρεια της Πελοποννήσου που προκαλεί πονοκεφάλους στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το φαινόμενο της διασποράς παρουσιάζεται σε όλη τη χώρα, με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίζουν κομματικούς υποψήφιους αλλά αντιπάλους.

Θυμίζουμε την περίπτωση του Νίκου Σαργκάνη, υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, που ανέλαβε σύμβουλος (άμισθος) στην Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας τον Γιώργο Πατούλη πριν «κοπεί» από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 21/8