Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρώτος στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικεί με αξιώσεις να διαδεχθεί τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στην θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ανάδειξή του 35χρονου επιχειρηματία σε κεντρικό «παίκτη» του κόμματος της Αριστεράς προήλθε από μία εκλογική διαδικασία που συμμετείχαν 146.000 πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των οποίων 40.000 νέα μέλη.

Η υποψηφιότητά του δεν ήρθε εξ ουρανού. Ο νεαρός αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, έχει φρέσκιες ιδέες, ξέρει από μάρκετινγκ και επικοινωνία και δεν διστάζει να πει την άποψη του και «να υπερασπιστεί τις απόψεις του κόντρα στα συστήματα», όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον επέλεξε για να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, δραστηριοποιήθηκε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης κατεβάζοντας ακόμα και δική του πολιτική πλατφόρμα ενώ έκανε παρεμβάσεις για όλα τα θέματα της επικαιρότητας συγκεντρώνοντας χιλιάδες λαικ.

Το απογοητευμένο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ πολύ γρήγορα ταυτίστηκε με τον νεαρό πολιτικό ο οποίος μιλάει απλά αλλά ουσιαστικά, ενώ πάντα καταθέτει και τις  προτάσεις του. Ενθουσίασε, μάλιστα, τόσο το κοινό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο άρχισε να του ζητά να παίξει ενεργό ρόλο στα πράγματα.

Σε δηλώσεις του έχει τονίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πολύ αξιόλογο δυναμικό, πρέπει όμως να βρούμε τον τρόπο να αξιολογήσουμε και αναλόγως να αξιοποιήσουμε το στελεχικό δυναμικό του». «Εγώ ήρθα για να μείνω. Είμαι ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα παραμείνω, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα», είχε αναφέρει. Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου, σχολίασε «αν η αλήθεια πουλάει, να την πουλάμε όλη την ώρα!».

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε στο Μαρούσι και από το 2015 δραστηριοποιείται στην ναυτιλία. Εχει δύο πτυχία στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή  Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής Center for Strategic and International Studies στη Washington, DC. Ζει στο Miami των ΗΠΑ.

Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Πως θα τον αντιμετωπίσει η ΝΔ

Είναι πολύ νωρίς για να διατυπώσει κανείς ασφαλή εκτίμηση για το πως θα τον αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και η ΝΔ. Ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, μιλώντας στα Παραπολιτικά είχε πει με νόημα: «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την προσπάθεια του κ. Κασσελάκη, κυρίως διότι έχει δύο πολύ ενδιαφέροντα για μένα πρόσωπα: Το ένα, ένας καπιταλιστής πιθανόν να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένας καπιταλιστής που δούλευε στην Goldman Sachs, την εποχή που η Goldman Sachs είχε χτυπήσει την Ελλάδα σαν χταπόδι στις αγορές και «ιδρύθηκε» η πλατεία των Αγανακτισμένων, όταν φώναζαν στην πλατεία των Αγανακτισμένων κατά των «καρχαριών» της αγοράς και ο Κασσελάκης ήταν εις εξ αυτών των «καρχαριών». Δεν τον κατηγορώ. Με τον καπιταλισμό δεν έχω πρόβλημα. Εγω δεν έχω πάει στην πλατεία των Αγανακτισμένων, δεν έχω πουλήσει αντιμνημόνιο, δεν έχω υβρίσει τον καπιταλισμό. Αν λέγαμε τότε ότι εσείς που φωνάζετε εδώ θα εκλέξετε για πρόεδρο ένα στέλεχος της Goldman Sachs, θα μας λέγανε «και που να σφίξουν οι ζέστες». Και το δεύτερο είναι ένας καλοντυμένος Πολάκης, απ’ ότι φαίνεται. Πέραν του τι θα γίνει αύριο, η πολιτική έχει διάρκεια. Ο τρόπος που μιλάει ο κ. Κασσελάκης είναι ο Πολάκης με κοστούμι και γραβάτα. Αυτό δείχνει μέχρι στιγμής. Γι’ αυτό και τα βρήκαν μεταξύ τους και εκθειάζουν ο ένας τον άλλον. Γιατί ταιριάζουν και στις απόψεις τους».