Στο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι αναμένουν από την Εισαγγελία να ασκήσει ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο, μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου , κατά την ομιλία του μετά τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την επανεκλογή του, στις οποίες στοχοποίησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Διαβάστε επίσης: Μπέος εκτός ορίων κατά Κασσελάκη: «Να υιοθετούμε παιδιά να τους κάνουμε που.....ες;» - Απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως:

"Εμείς περιμένουμε απο τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική διωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατα προσώπου ή Ομαδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή το σεξουαλικο προσανατολισμό κατα τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη)".

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μπέο: Κλασική περίπτωση ρητορικής μίσους

"Εμείς θεωρούμε ότι ειναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτο που ειχε κανει ο Αμβροσιος!

Δεν ειναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως", αναφέρουν οι πηγές.