Ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα φιλίας σε όλο το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ , δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη Νίκη Λυμπεράκη, ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Παππάς. Eπισήμανε, δε, πως δηλώσεις όπως αυτές του Στέφανου Τζουμάκα, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές όχι σε πολιτικό, αλλά ούτε σε ανθρώπινο επίπεδο.


«Ο πρόεδρός μας έτεινε χείρα φιλίας σε όλο το στελεχιακό δυναμικό. Αυτό το οποίο μας απασχολεί είναι να παραμείνει ενωμένη και είμαστε βέβαιοι ότι θα παραμείνει ενωμένη η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ έχει έναν νέο αρχηγό
» είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Παππάς.

Κληθείς να σχολιάσει τα παλιά δημοσιεύματα του κ. Κασσελάκη, σημείωσε: «Αυτά τα οποία έγραφε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στα 24 του ήταν αποτέλεσμα μιας κατάστασης που επικρατούσε στην Ελλάδα, βρισκόμασταν εν μέσω μιας τρομερής οικονομικής κρίσης. Επίσης το ότι ένας πολιτικός μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας και των καιρών, είναι ένα πολύ βασικό συστατικό το οποίο νομίζω ότι θετικά θα βάραινε στους ψηφοφόρους ακριβώς γιατί μιλάμε για μια νέα πραγματικότητα». «Μιλάμε με νέους όρους το 2023 ...έντεκα χρόνια μετά και σε μια νέα πραγματικότητα ο Στ. Κασσελάκης τοποθετείται απέναντι σε αυτή» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης είναι Αριστερός , ο κ. Παππάς είπε: «Είναι η σύγχρονη Αριστερά όπως θα έπρεπε να εννοείται σε όλη την Ευρώπη και όπως την αντιλαμβάνεται πλέον όλη η Ευρώπη. Η Αριστερά επιχειρεί να εκφράσει συγκεκριμένες κοινωνίες τάξεις, τους μικρομεσαίους, τους μεσαίους, τους πολύ αδύναμους οικονομικά  και όλοι αυτοί πρέπει να εκφραστούνε με όρους σύγχρονους, με όρους που ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για την Αριστερά της δεκαετίας του ’50 και του ’60, δεν έχει καμία σχέση η κοινωνία του ’50 και του ’60 με τη σημερινή κοινωνία. Άρα η Αριστερά αναπροσαρμόζεται και επαναπροσδιορίζει  τη σχέση της με τη σημερινή κοινωνία το γεγονός ότι δεν το έκανε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και είχε το αποτέλεσμα που είχε σημαίνει ότι κάτι πρέπει ριζικά να αλλάξει και αυτό ήρθε να  εκφράσει ο Στ. Κασσελάκης». 

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Η “Οµπρέλα” προετοιµάζει νέο κόμμα και αναζητά αρχηγό - Ποιοι θα εγκαταλείψουν την Κουμουνδούρου - Φήµες για ανεξαρτητοποίηση Τσακαλώτου

Για τις δηλώσεις Τζουμάκα, σχολίασε: «Προφανώς και θέλουμε την ενότητα και κανείς δεν περισσεύει και κανένας δεν θέλουμε φύγει από αυτό τον κοινό αγώνα αλλά δηλώσεις όπως αυτές του κ. Τζουμάκα δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές όχι σε πολιτικό αλλά ούτε σε ανθρώπινο ούτε σε κοινωνικό επίπεδο». «Όταν εκφράζονται απόψεις οι οποίες είναι και μηνυσιμές εφόσον δεν μπορούν να αποδειχτούν, είναι συκοφαντικές αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε κανένα επίπεδο. Προφανώς τα όργανα θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν αλλά ο ίδιος δικαιούται ως θιγόμενος άμεσα από τις δηλώσεις αυτές να θεωρεί ένα κομματικό στέλεχος εκτός γραμμής και εκτός κόμματος. Για μένα είναι και εκτός κοινωνίας αυτές οι δηλώσεις όταν είναι σε τέτοιο προσβλητικό και συκοφαντικό επίπεδο» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Αναφορικά με την αποχώρηση του κ. Κούλογλου, ο κ. Παππάς είπε: «Οι έδρες ανήκουν στο κόμμα με το οποίο εξελέγη κάποιος και πρέπει να παραδίδονται στο κόμμα με τη σημαία του οποίου εξελέγη ένας βουλευτής ή ευρωβουλευτής, από εκεί και πέρα είναι  δική του επιλογή και η αποχώρηση και το γεγονός ότι ανεξαρτητοποιείται».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα φτάσουν αναίμακτα μέχρι το συνέδριο, σημείωσε: «Θεωρώ ότι θα φτάσουμε εκεί οι περισσότεροι, η μεγάλη πλειοψηφία και από το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Η δική μας επιθυμία είναι να φτάσουμε όλοι ή σχεδόν όλοι. Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για την εσωτερική διαμάχη στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που ενδιαφέρει την κοινωνία είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει ένα αξιόπιστο ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο να μπορεί να εμπιστευτεί ο λαός το 2027».

Για την κριτική που γίνεται στον κ. Κασσελάκη για την ομιλία του στο ΣΕΒ, ο κ. Παππάς είπε: «Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις η κριτική που ασκείται στον κ. Κασσελάκη. Η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει λύσει αυτά εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο ή μάλλον μπορώ να καταλάβω το λόγο αλλά δεν  θέλω να καταλάβω το λόγο αυτής της κριτικής.  Δεν είναι πραγματική κριτική η οποία  ασκείται επί της ουσίας γιατί ακριβώς ίσως ένα κομμάτι δεν μπορεί να αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Υπήρχε μια πικρία, ήταν κατανοητή ως ένα σημείο αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πολύ καλά έκανε και πήγε προς τα πίσω το συνέδριο γιατί ένα συνέδριο παράγει μια πολιτική απόφαση, η πολιτική απόφαση αυτή η οποία θα παράξει το συνέδριο πρέπει να είναι αποτέλεσμα αυτής της αδιαμεσολάβητης επαφής με τον κόσμο. Πρέπει να δούμε τι θέλει ο κόσμος, ποιες πολιτικές θέλει από τη σύγχρονη η Αριστερά ούτως ώστε το συνέδριο να προτείνει και να δεσμευτεί σε αυτές τις πολιτικές. Δεν πήγαμε καλά το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να αλλάξουμε αν δεν αλλάξουμε δεν θα πάει καλά ούτε το επόμενο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ».