«Δεν επιμένω σε κάποιο ‘’διαζύγιο’’, όμως εάν δεν μπορείς να συνυπάρξεις είναι το επόμενο βήμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εσωκομματική κατάσταση, ενώ παραδέχθηκε ότι «έχουν πέσει κάπως οι τόνοι».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες διαγραφές, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε πως υπάρχει καταστατικό που προβλέπει όλες τις διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής,  είπε ότι δεν υπάρχει ένα «κυνήγι» στα υψηλά στρώματα.

Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή δημοσκόπηση, ο Γιώργος Τσίπρας είπε πως «υπάρχει μια ανώμαλη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργεί μια εικόνα προς τα έξω…».

Διαβάστε ακόμα: Θεοδώρα Τζάκρη: Οι διαφωνούντες έχουν ''σχέδιο αποδόμησης'' του ΣΥΡΙΖΑ - Θέλουν να κάνουν το κόμμα ''καλοκαιρινό''

Για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, κατηγόρησε την κυβέρνηση για στροφή της εξωτερικής πολιτικής, χωρίς αντίκρισμα για τη χώρα.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν επιμένει στο «διαζύγιο» στο ΣΥΡΙΖΑ παρά την ενωτική πρόθεση του κ.Κασσελάκη 

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν επιμένω σε κάποιο διαζύγιο, το διαζύγιο εφόσον κανείς δεν μπορεί να συνυπάρξει είναι το επόμενο βήμα, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δηλαδή αν γίνονται δηλώσεις «ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε, θα φτιάξουμε άλλο κόμμα» κλπ δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια. Αλλά ενωτικός ήταν εξαρχής ο κ. Κασσελάκης και όλοι όσοι τον στηρίξαμε. Δεν ξεκίνησε από εμας κάποιο θέμα ξεκίνησε από το γεγονός ότι υπήρξε αμφισβήτηση της εκλογής του.

Αναφερόμενος στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Ελπίζω να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα. Θα γίνει μια πολιτική συζήτηση, πιθανώς να είναι έντονή γιατί είναι μεγάλα τα ζητήματα τα οποία διακυβεύονται σε ότι αφορά την ενότητα του κόμματος και ελπίζω να είμαστε μια διαφορετική μέρα μετά την συνεδρίαση είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Πάντως το σίγουρο είναι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που βλέπουμε και στα κανάλια. Έχουν πέσει λίγο οι τόνοι με την έννοια ότι δεν υπάρχει παρουσία στα κανάλια που υπήρχε στο προηγούμενο διάστημα.  

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα ο κ. Κασσελάκης θα ανακαλέσει την πρότασή του για διαγραφές

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Έχουμε ένα συγκεκριμένο καταστατικό με βάση αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες πάντως σας λεω ότι υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα δηλαδή δεν μπορεί να συνεχίζονται να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις και τοποθετήσεις. 

Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπάρχει μεγάλη ανακολουθία ανάμεσα σε αυτά τα οποία λεγόντουσαν προεκλογικά με αυτά τα οποία λέγονται τώρα. Η ΝΔ στηρίχτηκε και το ’19 και το ’23 στη μείωση φόρων και μάλιστα ειδικά σε ότι αφορά τη μεσαία τάξη και βλέπουμε μια πολιτική προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπάρχει ένα κυνήγι της φοροδιαφυγής κυρίως σε συγκεκριμένα στρώματα όχι για παράδειγμα στα πιο ψηλά  στις μεγάλες επιχειρήσεις, στις τράπεζες όπου υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ο αναβαλλόμενος φόρος την ίδια στιγμή που οι τράπεζες κόβουν μέρισμα στους μετόχους. Ξεκινάει ανάποδα δηλαδή κυνηγάει την φοροδιαφυγή ή προσπαθεί να φορολογήσει περισσότερο  όχι εκεί πέρα που υπάρχουν τα πολύ μεγάλα κέρδη αλλά στη μεσαία τάξη η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση ειδικά τα κατώτερά στρωματά της και το κάνει με ένα τρόπο ο οποίος είναι γενικά άδικος.