Πιο σκληροπυρηνικός και από τον Παύλο Πολάκη εμφανίζεται ο Γιώργος Τσίπρας  και όσο ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή εξελίσσεται σε πραγματικό «Ροβεσπιέρο» του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας «να πέσουν κεφάλια» και να προχωρήσουν εδώ και τώρα οι διαγραφές. Παράλληλα, όμως, ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη μάλλον έκανε την υπέρβαση στην προσπάθεια να επιχειρηματολογήσει σχετικά με την ανάγκη να εκδιωχθούν χωρίς καθυστερήσεις από το κόμμα οι Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας και Στέφανος Τζουμάκας. Και το έκανε δείχνοντας ως υπεύθυνο του σημερινού μπάχαλου στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της ήττας στις εθνικές εκλογές… τον ξάδελφό του, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο μεταξύ άλλων καταλόγισε αργοπορία και ατολμία να καθαρίσει την Κουμουνδούρου από την παλιά φρουρά.

Γιώργος Τσίπρας: Αργός και άτολμος ο προκάτοχος του Στέφανου Κασσελάκη

«Ο προκάτοχος του Στέφανου Κασσελάκη είχε στα χέρια του όλη την τράπουλα για την ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Επιχείρησε να το κάνει πολύ αργά και άτολμα (too little too late). Η απουσία σοβαρής συγκρότησης επιτελείων χάραξης πολιτικής και από την άλλη η ατολμία για ένα μεγάλο άνοιγμα και γείωση στην κοινωνία, με τον αναγκαίο μετασχηματισμό του κόμματος, πληρώθηκαν. Μετά τη συντριπτική ήττα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε πολλές επιλογές», δήλωσε (Libre) ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βάζοντας ευθέως στο στόχαστρο τον τέως πρόεδρο. Στην ίδια συνέντευξη τονίζει ότι «πολυσυλλεκτικό κόμμα δεν σημαίνει ο καθένας να τραβάει τον δικό του δρόμο εντός του ίδιου κόμματος», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης εξηγεί ότι «η άρνηση να ληφθεί το μήνυμα του κόσμου που ψήφισε μαζικά Κασσελάκη δείχνει ότι υπάρχουν δύο τελείως διαφορετικές φιλοσοφίες εντός του κόμματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Να πέσουν οι τόνοι επιχειρούν Αποστολάκης και Γεροβασίλη

Όλα αυτά την ώρα που γενικώς στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι τόσο από την πλευρά της μειοψηφίας όσο και από την πλευρά της προεδρικής πλειοψηφίας. Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκαν με δηλώσεις τους ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη. «Το κόμμα ήταν από δημιουργίας του φορέας διαφορετικών απόψεων και αυτό είναι που προσθέτει και στη δυναμική του. Θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι που έχουν εργαστεί για το κόμμα μπορούν, εάν το θέλουν, να βρουν γέφυρες επικοινωνίας, αρκεί το ζητούμενο να είναι πώς το κόμμα θα οδηγηθεί συσπειρωμένο στο μέλλον. Νομίζω ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες που όλοι αναμένουμε πρέπει να έχουν αυτή τη κατεύθυνση», σημείωσε ο ναύαρχος σε συνέντευξή του στην «Αυγή». «Πρέπει να γίνει ένα βήμα πίσω και να δώσουμε έμφαση στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και την κοινωνία. Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταστατικό και όργανα και σε αυτό το πλαίσιο θα συζητήσουμε για όλα αυτά τα ζητήματα -θέλω να πιστεύω- με διάθεση σύνθεσης», υπογράμμισε με τη σειρά της η Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»