Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (06/11) η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, στη Βουλή.


Τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, είχε ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών που κάνει μετά την ανάληψη της προεδρίας.










Ο διάλογος των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες

Κασσελάκης: Γεια σου Νίκο. Πάλι σε καναπέ κάθομαι…


Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συζήτηση. Να συναντιόμαστε όλοι οι αρχηγοί για μεγάλα θέματα, όπως ακρίβεια, εθνικά θέματα. Χαίρομαι να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, πεδίο εμπιστοσύνης και συναινέσεως.

Κασσελάκης: Ο κόσμος θέλει λύσεις. Το πιο προοδευτικό πράγμα είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

Ανδρουλάκης: Από πέρυσι όταν ξεκίνησε η περιπέτεια προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε με θεσμικό τρόπο. Αγωνία του πρωθυπουργού να πετύχει συγκάλυψη. Θα καταφέρουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι του παρακράτους να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Κασσελάκης: Πώς είναι δυνατόν να γίνεται αυτό με τα 3/5 στη Διάσκεψη και να μην προσπαθούν να υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση όπως προβλέπει το Σύνταγμα;

Ανδρουλάκης: Μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες να διασφαλιστεί ότι η εκπροσώπηση των ανεξάρτητων αρχών είναι σεβαστή πάνω απ' όλα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.


Δείτε βίντεο: 




Ο Στέφανος Κασσελάκης συνάντησε Ράμμο και Μενουδάκο

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Χρήστο Ράμμο και Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Οι συναντήσεις αυτές είχαν ως αντικείμενο τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και στις κυβερνητικές αναφορές στον πρόεδρο και τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Χρήστο Ράμμο δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου, αφού τους ευχαρίστησε για την υπομονή τους, πως «έχω έντονους προβληματισμούς για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Θα αναφερθώ σε αυτούς λίγο αργότερα σήμερα».