Τυχόν διαγραφές των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λύσουν το πρόβλημα , ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να προχωρήσει σε πολιτική αποδοκιμασία, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης ανέφερε πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πρόβλημα, καθώς οι δηλώσεις των τεσσάρων στελεχών εκφεύγουν της πολιτικής αντιπαράθεσης.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφές με... δημοψήφισμα - Αποφασισμένος ο Κασσελάκης να θέσει εκτός κόμματος τους τέσσερις - Κλίμα διάλυσης ενόψει Κεντρικής Επιτροπής


Δημήτρης Χατζησωκράτης: Ένα διασπασμένο κόμμα δεν έχει προοπτική

Ακόμα, σημείωσε με έμφαση πως ένα διασπασμένο κόμμα δεν έχει προοπτική, ενώ ζήτησε συμπόρευση, ώστε το κόμμα να αποκτήσει ξανά κυβερνητική ευθύνη.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη, απάντησε πως μια γρήγορη ατάκα μπορεί να μην αποδίδει το συνολικό νόημα που θέλει να εκφράσει αυτός που την εκφέρει ενώ είπε πως δεν είχε την επιτυχία που είχαν άλλες ατάκες.



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Χατζησωκράτη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς πόσο κοντά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάσπαση

Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: Είναι και κοντά αλλά μπορεί να είναι και μακριά, θα κρατήσουμε να είναι μακριά και να το αποφύγουμε. Θα δούμε τι θα γίνει όμως.

Με αφορμή την πρόταση του προς τον κ. Κασσελάκη να μετατρέψει τις διαγραφές σε πολιτική αποδοκιμασία

Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει πρόβλημα, όσα είπαν τα τέσσερα στελέχη για τον Σ. Κασσελάκη είναι θέματα που εκφεύγουν της πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι ζητήματα που βάζουν πραγματικό πρόβλημα. Υπάρχει ένα ζήτημα που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε άρα αυτό που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε να εκφραστεί και να ζητηθεί από την πλευρά του προέδρου να εκφραστεί με μια πολιτική αποδοκιμασία από την πλευρά της Κεντρικής Επιτροπής. Μέχρι εκεί γιατί αν προχωρήσουμε στις διαγραφές δεν είναι κάτι που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ένα διασπασμένο κόμμα προφανώς δεν μπορεί να έχει προοπτική.

Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: Η έκκληση και προς τους αγαπημένους συντρόφους οι οποίοι υπερακοντίζουν σε πολιτική καθαρότητα τη συγκεκριμένη στιγμή όταν όλοι έχουμε συνομολογήσει ότι θέλουμε να απευθυνθούμε σε έναν ευρύτερο χώρο από την Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο και θέλουμε αυτή μας η απεύθυνση να έχει και μια στόχευση, την κυβερνητική. Δηλαδή θελουμε αυτή η ευρύτερη Αριστερά να διαμορφώσει ένα κόμμα που θα έχει μέσα του όλες τις απόψεις, που θα έχουν συνομολογήσει μερικές βασικές σταθερές και θα ξέρουμε ότι όλοι πρέπει να προχωρήσουμε για να μπορέσουμε να γίνουμε ξανά ένα κόμμα που θα διεκδικήσει την κυβερνητική ευθύνη από τους πολίτες είτε μόνο του είτε ως κεντρικός πόλος μις ευρύτερης συσπείρωσης.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Κασσελάκη για τον κ. Σημίτη

Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: Πολλές φορές τυχαίνει μια γρήγορη ατάκα να μην αποδίδει το συνολικό νόημα αυτού που θέλει να εκφράσει αυτός που την εκφέρει. Μερικές φορές είναι πολύ επιτυχημένη, μερικές φορές μονομερής και δημιουργεί θέματα. Λέω ότι είναι μονομερής γιατί μπορεί κάποιος να πει ότι ο Σημίτης δεν είναι μόνο η δεύτερη του θητεία είναι και η πρώτη του θητεία. Είναι η είσοδος στην ΟΝΕ, είναι οι ταυτότητες, είναι μια σειρά από έργα τα οποία προχώρησε. Η ατάκα του κ. Κασσελάκη δεν είχε την επιτυχία που έχουν άλλες ατάκες, η ουσία είναι ότι πρέπει να δούμε τη διάθεση και η πολιτική διάθεση πάνω στην τρέχουσα πολιτική, κάθε φορά συζητάμε τα της τρέχουσας πολιτικής τι θέλουμε να κάνουμε και που θέλουμε να πάμε και σε αυτό υπάρχει ένα ευρύτατο ανοιχτό πεδίο, θα μαλώνουμε για τις αποτιμήσεις τις ιστορικές ή θα θέτουμε φραγμούς για το παρελθόν;

Δ.ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: Είναι σαφής η διάθεση υπάρχει ευρύτερη συμφωνία ότι πρέπει να συμπορευτούμε σε μερικά θέματα γενικής πολιτικής διότι τα δύο κόμματα προφανώς θα περάσουν από έναν ανταγωνισμό αυτή την περίοδο αλλά ταυτόχρονα επειδή είναι σε αυτό τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς δεν είναι δυνατόν να μην βρούνε έναν κοινό βηματισμό απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και απέναντι στις πολιτικές τις οποίες αυτή εφαρμόζει.