Σκοπός του φορολογικού νομοσχεδίου είναι να σταματήσουν να πληρώνουν σε αυτή τη χώρα τα συνήθη υποζύγια , δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Η Σοφία Βούλτεψη επισήμανε ότι στη δημοκρατία κατατίθεται ένα νομοσχέδιο και στη διαδικασία της διαβούλευσης μπορούν να πουν όλοι τη γνώμη τους, ενώ παράλληλα σημείωσε πως ένας νόμος δεν σημαίνει ότι είναι οριζόντιος, αλλά έχει παραμέτρους.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, είπε πως οι ροές παραμένουν μειωμένες.

*Διαβάστε εδώ: Ανδρέας Λοβέρδος στα Παραπολιτικά 90,1: Σας λέω επισήμως ότι οι επόμενοι μήνες θα με βρουν ξανά ενεργό στην κεντρική πολιτική σκηνή


Η συνέντευξη της Σοφίας Βούλτεψη στα Παραπολιτικά 90,1

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ερωτηθείσα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο απάντησε: «Στη δημοκρατία, αυτό είναι η διαδικασία. Κατατίθεται ένα νομοσχέδιο στη διαβούλευση και στη διαδικασία αυτή, μπορούν να μπουν όλοι και να πουν τη γνώμη τους. Εκεί περιλαμβάνονται προφανώς και σύλλογοι και ομοσπονδίες και πολίτες και πολιτικοί. Άρα, αυτό που κοιτάμε εμείς οι πολιτικοί όταν κατατίθεται ένα νομοσχέδιο, είναι ποιος είναι ο σκοπός του. Ο σκοπός αυτού του νομοσχεδίου, άσχετα με τι βελτιώσεις γίνονται δεκτές και από άλλα κόμματα, να σταματήσουν να πληρώνουν πάντα σε αυτή τη χώρα τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».
«Στην προηγούμενη θητεία είχαμε πει ότι θα μειώνουμε φόρους και συνεχίζουν να μειώνονται φόροι. Μειώσαμε 50 διαφορετικούς φόρους. Και είχαμε πει ότι αυτή η θητεία μας θα είναι θητεία αύξησης των εισοδημάτων. Ένας νόμος δεν σημαίνει ότι είναι οριζόντιος, έχει παραμέτρους».

Σχετικά με το μεταναστευτικό και την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γερμανό Καγκελάριο είπε: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια λένε στη Γερμανία, ότι η Ελλάδα έχει γίνει χώρα διέλευσης, πρώτης υποδοχής και διέλευσης. Άρα, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε μία χώρα διέλευσης, διότι η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τις μεγάλες παροχές τους, γίνονται ελκυστικός τόπος».

«Οι ροές παραμένουν περιορισμένες σε σχέση με μία έξαρση που είχαμε το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο», τόνισε η υφυπουργός.

«Εμείς, από τη Συνθήκη της Γενεύης, δε μπορούμε να προσφέρουμε σε οποιονδήποτε, είτε είναι πρόσφυγας, είτε είναι μετανάστης, σε αλλοδαπό περισσότερα από ό,τι σε Έλληνα πολίτη, γιατί (η συνθήκη) λέει ό,τι και στους υπηκόους σου. Όταν έγιναν τα μνημόνια, μας επέβαλαν τρομερές περικοπές στους υπηκόους μας, αρά λογικά τα δικά μας επιδόματα είναι υποπολλαπλάσια από αυτά που δίνουν οι άλλες χώρες, που δεν είχαν μνημόνια», υπογράμμισε.