Διάφοροι θεσμικοί παράγοντες «αντί να συνεργήσουν στην προσπάθεια να καμφθεί ο παραλογισμός πολιτικών και οικονομικών κύκλων της άλλης πλευράς και να προκύψει μια συμφωνία που να είναι σε όφελος της χώρας, συνεργούν στην αβεβαιότητα και στην οικονομική αποσταθεροποίηση κινδυνολογώντας ακατάπαυστα».

Αυτό τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην "Ημερησία", απαντώντας σε ερώτηση για το αν συμμερίζεται τους φόβους θεσμικών παραγόντων ότι οι καθυστερήσεις μπορεί να έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες για την οικονομία.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξηγεί πως «είναι άλλο πράγμα να ζητά κανείς την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εντελώς διαφορετικό να λειτουργεί πολιτικά ως "εργολάβος" κινδυνολογίας». Εκτιμά ότι έχει επιτευχθεί «μεγάλη πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις και ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία» για τη δεύτερη αξιολόγηση, και καλεί τους ίδιους παράγοντες «να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα και να αφήσουν στην άκρη την καλλιέργεια του φόβου και της αβεβαιότητας».

Για το θέμα της ΔΕΗ, κατηγορεί τη ΝΔ ότι «υπονομεύει κάθε προσπάθεια σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως δήθεν σωτήρας της ΔΕΗ. Την ώρα που διαπραγματευόμαστε για τη ΔΕΗ στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων του 2015, η ΝΔ δια του αντιπροέδρου της χαρακτηρίζει τη συμφωνία του 2015 "καταστροφική για τη ΔΕΗ", ζητώντας επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις στη γραμμή των παράλογων απαιτήσεων των πιο σκληρών εκ των δανειστών».

Δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο διαρροών από το κυβερνητικό στρατόπεδο κατά την ψήφιση της νέας συμφωνίας, καθώς όπως σημειώνει «η κυβερνητική αντοχή και η κοινοβουλευτική μας συνοχή είναι από υλικά δοκιμασμένα σε πολύ πιο δύσκολες και οριακές καταστάσεις. Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν υπηρετούν προσωπικές στρατηγικές αλλά ένα συλλογικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα».

Με αφορμή τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τυχόν αδικήματα του Γιάννου Παπαντωνίου, η κ. Γεροβασίλη τονίζει πως «η διαφθορά και τα πάρτι κάθε είδους, όπως αυτά των εξοπλισμών, που λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας, πρέπει να βγουν στην επιφάνεια και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν στην υπόθεση των εξοπλιστικών».

Τέλος, για τη δημόσια διοίκηση, η αρμόδια υπουργός κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «δεν είχαν την πολιτική βούληση να βάλουν ένα οριστικό τέλος στο πελατειακό κράτος, γιατί το χρησιμοποίησαν ως σύστημα αναπαραγωγής της εξουσίας τους», καθώς και ότι «κρίνουν εξ΄ ιδίων τα΄ αλλότρια»: «Βλέπουν σε κάθε δική μας μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία «φωτογραφικές διατάξεις», «παράνομες προσλήψεις», «αντισυνταγματικές ρυθμίσεις», επειδή έτσι έχουν μάθει».