Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση
Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Ρόδο
«Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» τόνισε σε συνέντευξή του στην Ρόδο, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε, στην διάρκεια της οποίας είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο ενώ παρέστη σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.
Στην διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχασε 2,5 χρόνια, τα οποία χαρακτήρισε χαμένα σε πόρους και σε χρόνο.
«Η οικονομία επέστρεψε σε ύφεση, η ανταγωνιστικότητά της επιδεινώθηκε, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διογκώθηκαν, κεφαλαιακοί περιορισμοί επιβλήθηκαν και υφίστανται ακόμη και σήμερα, δύο νέα μνημόνια υπεγράφησαν, το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών επιβαρύνθηκε και συρρικνώθηκε και οι φόροι αυξήθηκαν, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως αυτές που βρισκόμαστε σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει, κάτι το οποίο έδειξε και στο παρελθόν με την πολιτική της στον τομέα της οικονομίας, αναφέροντας ως παράδειγμα, την μείωση των φορολογικών συντελεστών που έκανε το 2014.
«Ήμασταν οι μοναδικοί που το υλοποιήσαμε από την αρχή των μνημονίων. Μειώσαμε επίσης τον ΦΠΑ στην εστίαση, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ δώσαμε και κοινωνικό μέρισμα. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι πιστεύει στην μείωση των φορολογικών συντελεστών και την υλοποιεί» επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.
Τέλος, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ αποκάλυψε και τις πιέσεις που δέχονταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τους δανειστές: «Τέτοια θέματα στα οποία υπαναχώρησε η σημερινή κυβέρνηση είχαν τεθεί και στην προηγούμενη κυβέρνηση. Την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών τη δέχονταν ως επιθυμία των δανειστών και στην προηγούμενη κυβέρνηση. Την επιθυμία να γίνει ταμείο αποκρατικοποιήσεων και “κόφτης” για τις δαπάνες, την δεχόμασταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση».