Σε νέες αποκαλύψεις για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.
Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όταν το θέμα ετέθη στην Βουλή και στον ΚΥΣΕΑ, δεν υπήρχε πουθενά το όνομα του μεσάζοντα.
«Το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και ανέφερε ότι υπάρχουν έγγραφα, που δείχνουν πως το υπουργείο Άμυνας επεδίωκε οπωσδήποτε τη συνεργασία με τον επιχειρηματία Παπαδόπουλο, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε τρόφιμο του υπουργείου Άμυνας.Γνωστοποίησε δε, ότι υπάρχει έγγραφο του ελληνικού ΥΠΕΞ που αναφέρει πως καλό θα είναι για τον κ. Παπαδόπουλο να λάβουν ζητήσουν προηγουμένως τη γνώμη της ΕΥΠ.



«Η ελληνική νομοθεσία από το 2011 απαγορεύει μεσάζοντες όπως και η νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας», υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος.

«Ο κ. Παπαδόπουλος μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Άμυνας», συμπλήρωσε

«Έχουμε τον αρμόδιο Έλληνα, πρέσβη Πολυχρονίου, να ενημερώνει ότι έρχονται πέντε Σαουδάραβες για τη συμφωνία και δύο μεταφορείς, επίσημοι, του υπουργείου τους», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος και διευκρινίζει πως «Μας λένε ότι θέλουμε συμφωνία κράτος με κράτος».

«Άρα αυτή η συμφωνία που έχουμε δεν είναι διακρατική. Είναι μια συμφωνία που υπεγράφη με ένα μεσάζοντα τρόφιμο του υπουργείου Άμυνας», συμπλήρωσε.

 «Υπάρχουν μέρες και μετά τη Δευτερά», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος προσθέτοντας πως «υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν ότι παρότι φύγανε κακήν κακώς (σ.σ. οι Σαουδάραβες) μετά το υπουργείο το ίδιο να ανοίξει πίστωση ώστε να «πέσουν» τα λεφτά με Παπαδόπουλο, ντε και καλά. Ντε και καλά το υπουργείο Εθνικής Αμύνης θέλει συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί τη θέλει; Εγώ κατέθεσα στη Βουλή δύο ενδεχόμενα. Ένα υπάρχει θέμα διαφθοράς που χάνει η Ελλάδα 66 εκατ. ευρώ, απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για να πάρει κάποια λεφτά ένας μεσάζον ή υπάρχει πολιτικό θέμα Υεμένης ή κάτι άλλο».

Τέλος αποκάλυψε ότι «τo 1999 ή το 2000 η ΕΛ.ΑΣ είχε αγοράσει υλικό από τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά το επέστρεψε ως άχρηστο».