Συνέδριο Ν.Δ.: «Να γίνει η Ελλάδα χώρα των ευκαιριών»
Οι Αθηνά Ντόβα και Κατερίνα Κούρκουλα έδωσαν το στίγμα για τη νέα γενιά και τις ευκαιρίες που περιμένουν οι νέοι για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους.
Η δικηγόρος και μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ, Αθηνά Ντόβα, καθώς και η αρχιτέκτονας Κατερίνα Κούρκουλα, ανέβηκαν στο βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
Η κα. Ντόβα στην ομιλία της, αναφέρθηκε με κύριο θέμα τη νέα γενιά και το γεγονός ότι η Ελλάδα από χώρα των επιδομάτων, ήρθε η ώρα να γίνει χώρα των ευκαιριών.
Στις 5 Ιουλίου του 2015 ο ελληνικός λαός κλήθηκε να ψηφίσει σε ένα δημοψήφισμα, το οποίο θα μείνει στην ιστορία με πολύ μεγάλα γράμματα. Τότε, κλήθηκαν να ψηφίσουν 108.000 18αρηδες. Και εκεί που τη γενιά μου, τη γενιά αυτή, οι περισσότεροι την είχαν ικανοί απλώς να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το νέο κύμα της νέας ευρωπαϊκής μετανάστευσης ή πολύ απλά να μην προσέρχεται καν στην κάλπη. Την Κυριακή εκείνη, οι νέοι της χώρας ψήφισαν όχι σε ποσοστό 85%. Οι λόγοι για αυτό το αποτέλεσμα είναι πολλοί και αναλύθηκαν από πάρα πολλούς. Δεν είμαι εδώ για να αναλύσω αυτούς τους λόγους. Είμαι εδώ για να δούμε που βρίσκεται αυτή η γενιά δυο χρόνια μετά το μεγάλο όχι», ανέφερε στην εισήγησή της.
Τόνισε πως το επίδομα των 400 ευρώ που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση στους νέους, αποτελεί μια κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης, που ισχυρίζεται πως αυτά τα ελάχιστα χρήματα είναι στο πλαίσιο βοήθειας για να βρουν εργασία.
«Οι νέοι δεν έχουν ανάγκη από ελεημοσύνη. Δεν έχουν ανάγκη από επιδόματα, έχουν ανάγκη από κανονικές δουλειές, από ευκαιρίες και από αξιοκρατία», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:
«Η Ελλάδα που έταξε ο κύριος Τσίπρας, μόνο μέσα από τα ψέματα που έταξε δεν μπορεί να έρθει. Μόνο μέσα από πρότυπα μπορεί να έρθει. Και δεν χρειάζεται πολλές φορές να κοιτάξουμε μακριά. Στη διπλανή καρέκλα ίσως να αρκεί. Στους ανθρώπους δίπλα σας που ήρθαν εδώ σήμερα το πρωί επειδή πιστεύουν σε αυτό που λέμε αλλαγή».
Από τη πλευρά της η κα Κούρκουλα, ανέφερε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλές προκλήσεις, αλλά και ένας τόπος αβεβαιότητας.
«Η Ελλάδα για μένα είναι ένα τοπίο με διαφορετικού είδους προκλήσεις αλλά σίγουρα με μεγάλες δυσκολίες. Είναι ένας τόπος μεγάλης αβεβαιότητας με την ανάγκη για ριζικά καινούργιες μεθόδους και προσεγγίσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κρίση έχει φέρει τραγικές συνέπειες, παράλληλα όμως η κατάρρευση των εδραιωμένων δομών και προσεγγίσεων, στην κρίση, ανοίγει δρόμους για ευρηματική και καινοτόμα Αρχιτεκτονική. Είναι μία ευκαιρία να προσαρμοστούμε και να αξιοποιήσουμε τις νέες πραγματικότητες για την πρόοδο του επαγγέλματος», σχολίασε.