Έτσι αποδομεί ο Μητσοτάκης το αφήγημα του Τσίπρα για «καθαρή έξοδο»
Η στρατηγική του προέδρου της ΝΔ.
Στρατηγική αποδόµησης του αφηγήµατος της κυβέρνησης περί «καθαρής εξόδου» της χώρας µας από τα μνηµόνια τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το τελευταίο διάστηµα ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, µε τα «γαλάζια» στελέχη να υπογραµµίζουν σε όλες τις παρεµβάσεις τους ότι και σκληρά µέτρα θα υπάρξουν και περικοπές το 2018 και το 2019, όπως και ένα είδος «µνηµονίου», αλλά και ότι θα συνεχιστεί η επιτήρηση της ελληνικής οικονοµίας από την Ε.Ε., σε άλλο, βέβαια, επίπεδο και µε καλύτερους όρους για τη χώρα µας.
Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζεται από την Πειραιώς να αυξηθούν οι παρεµβάσεις των στελεχών της Ν∆ που γνωρίζουν καλά τις οικονοµικές εξελίξεις, αλλά ταυτόχρονα µπορούν να εκλαϊκεύσουν τη συγκεκριµένη γνώση.
∆εν είναι τυχαίο ότι έχουν αυξηθεί οι δηµόσιες εµφανίσεις του συµβούλου δηµοσιονοµικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιου Πέτσα, σχετικά µε ζητήµατα οικονοµικής πολιτικής. Ο ίδιος πλέον εκπροσωπεί το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης σε τηλεοπτικές συζητήσεις, ενώ και οι δηλώσεις του στα ΜΜΕ είναι πλέον συχνές.
Στόχος είναι να εµπεδωθεί στον κόσµο ότι είναι ψέµα η «καθαρή έξοδος» από τα μνηµόνια που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, όπως και ότι η χώρα δεν θα βρίσκεται σε επιτροπεία από τον Αύγουστο του 2018. Την προηγούµενη εβδοµάδα, µάλιστα, κυκλοφόρησαν από τη Ν∆ και «τα νέα ψέµατα της κυβέρνησης για το 2018».
Σύµφωνα µε αυτά, «οι πολίτες νιώθουν διπλά εξαπατηµένοι, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επέβαλε 27 νέους φόρους, προχώρησε σε 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδοµάτων, µείωσε δύο φορές το αφορολόγητο, έκοψε το ΕΚΑΣ και το καταργεί τελείως τον επόµενο χρόνο, µειώθηκαν οι δικαιούχοι και τα ποσά του Κοινωνικού Επιδόµατος Αλληλεγγύης, µειώθηκε το επίδοµα θέρµανσης, περικόπηκαν οικογενειακά επιδόµατα και µειώθηκαν η φαρµακευτική δαπάνη και οι παροχές ασθένειας».
Οι επιτελείς της Ν∆ θέλουν να µιλήσουν µε ειλικρίνεια στις ευπαθείς κοινωνικές οµάδες, στις οποίες προσπαθεί να απευθυνθεί η κυβέρνηση µε «ψηφοθηρικά µέσα», όπως χαρακτηρίζουν το κοινωνικό µέρισµα και τα πρόσφατα επιδόµατα στην Πειραιώς, αλλά και στους εργαζοµένους και να τους εξηγήσουν ότι η ένταξη 158.000 εργαζοµένων των ειδικών µισθολογίων στο ενιαίο µισθολόγιο οδηγεί σε νέες περικοπές στα πραγµατικά καθαρά εισοδήµατά τους, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εµφανίσει τις απολαβές τους υψηλότερες, λόγω της αύξησης στις µεικτές αποδοχές τους.
Το κυβερνητικό, πάντως, success story για «καθαρή έξοδο» από τα μνηµόνια έχει αρχίζει να ξεθωριάζει. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να το αναφέρει τακτικά, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του προ ηµερών έκανε λόγο για «αυτοδύναµη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές χρήµατος από τον Σεπτέµβριο του 2018», επιλέγοντας να µην αναφερθεί σε «καθαρή έξοδο».
Πηγή: Secret