Βορίδης για πολυνομοσχέδιο: Αποτυπώνει τον ΣΥΡΙΖΑ της εξαπάτησης
«Στα κεντρικά ζητήματα πρέπει να ακούγεται και η άποψη της Εκκλησίας» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος στο Σκοπιανό.
«Κοινή γραμμή υπό την έννοια του ευκταίου ας υπάρχει, αλλά να είμαστε όλοι συνεννοημένοι» δήλωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM, σχετικά με την τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων για τη διαπραγμάτευση στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.
«Για να υπάρξει κοινή γραμμή την προηγούμενη φορά -στη χρονική στιγμή που έγινε η διαπραγμάτευση και κατέληξε στο βέτο στο Βουκουρέστι-, υπήρξε διαρκής και συνεχής ενημέρωση για το ζήτημα αυτό από το τότε υπουργείο Εξωτερικών, την κα Μπακογιάννη, προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Εμείς αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση και συμμετοχή» εξήγησε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Βάζουμε αυτό το θέμα της εθνικής ομοψυχίας και έχει μία κάποια σημασία, αλλά σε τελευταία ανάλυση, επειδή υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και τα ρυθμίζει η κυβέρνηση με τον τρόπο που νομίζει, καλό είναι να υπάρχει, αλλά δεν είναι αναγκαία και υποχρεωτική προϋπόθεση».
«Σημαντικότερο», όπως διευκρίνισε, «είναι αν υπάρχει μία θέση που λέει η κυβέρνηση». Σχολιάζοντας χθεσινή ανακοίνωση απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το ζήτημα της πΓΔΜ, παρατήρησε πως η συνεδρίαση έγινε παρουσία του πρόεδρου των ΑΝΕΛ και η απόφαση που ελήφθη «είναι σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή του ΥΠΕΞ που λέει ότι συζητάει μία σύνθετη ονομασία erga omnes».
«Με ποια κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία συζητά αυτό το θέμα ο κ. Κοτζιάς; Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ακόμη και για τη διαπραγμάτευση» υπογράμμισε. Σε ό,τι αφορά την παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο κ. Βορίδης εξέφρασε την άποψη πως «η Εκκλησία για τα σημαντικά αυτά ζητήματα έχει λόγο να παίρνει θέση όχι μόνο για τους τυπικούς λόγους -γιατί υπάρχει ένας εκκλησιαστικός λόγος που άμεσα την ενδιαφέρει που έχει να κάνει με τη σχισματική Εκκλησία που λειτουργεί στην περιοχή- αλλά και γιατί στα μεγάλα κεντρικά εθνικά ζητήματα προφανώς καλώς ακούγεται και η γνώμη της Εκκλησίας».
Ερωτηθείς γιατί δεν έχει τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Βορίδης εκτίμησε πως «προφανώς παρακολουθεί με πάρα πολλή προσοχή τις εξελίξεις στα ζητήματα αυτά και επειδή υπάρχει μία πίεση διαρκής από όλες τις πλευρές, τι λέει ο ένας, τι ο άλλος, όλοι περιμένουν να δουν το διαπραγματευτικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης».
Αναφερόμενος, εξάλλου, στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης, που εισήλθε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Βορίδης τόνισε: «Το πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της εξαπάτησης και της απόλυτης μεταλλαγής -αυτό απεικονίζεται κυρίως στις διατάξεις για την απεργία και τους πλειστηριασμούς-, είναι ταυτόχρονα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος ο οποίος προκειμένου να επιτύχει κάποιους δημοσιονομικούς στόχους δεν διστάζει να χτυπήσει με ευθύ και σκληρό τρόπο τις μεγάλες αξίες, τις σοβαρές αξίες της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού έθνους, όπως είναι η οικογένεια, κι αυτό εκφράζεται με τη βαρύτατη επίθεση κατά των τριτέκνων και των πολυτέκνων, επομένως δείχνει την περιφρόνησή του εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανάγκη στήριξης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών οικογενειών, που αποτελεί και ένα σημαντικό κίνητρο αυτή η στήριξη για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, που είναι ίσως το μεγαλύτερο ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ