Δένδιας: Δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων για εθνικά θέματα
Τι δήλωσε σε συνέντευξη του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ
«Δεν υπάρχει κάτι να με κάνει να αλλάξω άποψη. Η άποψή μου γενικά δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων, σε ό,τι αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», αναφερόμενος στο χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.
Από τη Νέα Δημοκρατία με αυτό τον τρόπο θέλουν να αναδείξουν και την ανάγκη μιας γόνιμης πολυφωνίας για σοβαρά θέματα όπως το συγκεκριμένο. Αυτό αποδεικνύεται σήμερα και από την αντίθετη άποψη που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του χθεσινού συλλαλητηρίου.
Σχολιάζοντας την προσέλευση των πολιτών, ο κ. Δένδιας παρατήρησε πως αφενός «δεν είχε καμία σχέση με το παρελθόν», αφετέρου «ήταν μία σημαντική συνάθροιση συμπολιτών μας, οι οποίοι αισθάνθηκαν ότι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να διατυπώσουν την άποψή τους».
«Βεβαίως ακούστηκαν τελείως απαράδεκτα συνθήματα» σημείωσε, ενώ για τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως «ήταν μία δήλωση διαπιστωτική, όσον αφορά το συλλαλητήριο και όσον αφορά τα κίνητρά του».
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του στρατηγού ε.α. και εκ των κεντρικών ομιλητών στο συλλαλητήριο, Φραγκούλη Φράγκου, ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος, εάν του ζητηθεί ο κ. Δένδιας είπε «πως δεν εμποδίζει κανένας κανέναν και κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα να κάνει κόμμα».
«Αν με ρωτάτε, αν υπάρχει κοινωνική ανάγκη να εκφραστεί ένα ρεύμα σκέψης θα σας έλεγα πως όχι. Εάν ο οποιοσδήποτε στο πλαίσιο των δικών του προσωπικών φιλοδοξιών ή των φιλοδοξιών μίας ομάδας ανθρώπων θέλει να διατυπώσει μία άποψη στην ελληνική κοινωνία βεβαίως και μπορεί να το πράξει» εξήγησε.
Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε πως «οι μεγάλες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία και κοινωνία παραμένουν». «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε σε μια φάση όπου τα δέντρα θα βγάζουν καρπούς, θα πουλιά θα κελαηδούν και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Η χώρα βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουμε καινούρια περιοριστικά μέτρα 1,9 δισ. ευρώ, που θα λείψουν από την τσέπη των Ελλήνων πολιτών, τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις και ασφαλιστικές εισφορές και να δούμε πώς η κοινωνία θα αντέξει και πώς θα τα καταφέρει», διευκρίνισε, εκτιμώντας πως «το αφήγημα της καθαρής εξόδου στις αγορές έχει ακυρωθεί από καιρό».
Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές και τα ανοίγματα προς άλλους πολιτικούς χώρους σημείωσε: «Έχουμε την εντύπωση ότι και μέσα από την προεκλογική περίοδο θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το ρεύμα αυτό, που θα μας δώσει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν σημαίνει αυτό, όμως, ότι δεν είμαστε υπέρ των συνεργασιών. Την αυτοδυναμία δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν παράγοντα ηγεμονίας, αλλά σαν σταθερή βάση, για να χτίσουμε ευρύτερες συμμαχίες, απαραίτητες για να αντιμετωπίσει η χώρα και η κοινωνία τις τεράστιες προκλήσεις που έχουν μπροστά τους. Και ο χώρος του πρώην ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής είναι ένας χώρος, με τον οποίο θέλουμε να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε συμπλεύσει μέσα από το πλαίσιο σωτηρίας της πατρίδος, όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε αυτή τη σωτηρία. Δεν ήταν εύκολο για εμάς, δε σημαίνει ότι έχουμε ξεχάσει τις τεράστιες διαφορές μας».