Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση και να αντιμετωπίσει  όλους όσους σήμερα την κατηγορούν για ενδοτισμό , υπαναχώρηση και μυστική διπλωματία, παρουσιάζοντας χαρτιά και ντοκουμέντα που έχει στα χέρια της και εμφανίζουν τα στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων να συζητούν ονόματα που σήμερα τα απορρίπτουν.

Τα βέλη της στρέφονται ιδιαίτερα εναντίον των στελεχών της ΝΔ και πιο συγκεκριμένα εναντίον του Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο λένε ότι βρίσκεται πίσω από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.  

Έτσι, μετά το βίντεο που έδωσε η κυβέρνηση στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, όπου ο Αντ. Σαμαράς εμφανιζόταν να υιοθετεί τη γραμμή Καραμανλή για σύνθετη ονομασία, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς πήρε τη σκυτάλη και σε συνέντευξή του κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό» καθώς, όπως είπε, «Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο "Μακεδονία" για την ΠΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά.

«Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχτεί το σκέτο "Μακεδονία" για την ΠΓΔΜ». Η αναφορά αυτή του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού πυροδότησε την ατμόσφαιρα και έφερε την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού μέσω συνεργατών του. «Στον ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν εμπορική συμφωνία με τη σκοπιανή επαρχία της Γιουγκοσλαβίας στις 2 Δεκέμβριου του 1991» ανέφεραν από το περιβάλλον Σαμαρά.

«Τέτοιες συμφωνίες υπέγραφαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα Σκόπια ζήτησαν επισήμως την αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο κράτος στις 16 Δεκέμβριου 1991, δύο εβδομάδες αργότερα. Τότε ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε απόφαση όλων των ΥΠΕΞ της ΕΟΚ να μην αναγνωριστούν με το όνομα της Μακεδονίας!».  

Η ανταπάντηση του Νίκου Παππά μέσω συνεργατών του ήταν άμεση και με πολλά υπονοούμενα για το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. «Έχει φανεί εδώ και χρόνια ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχουμε μια επιλογή ακαμψίας, αλλά μια στρατηγική πολιτικού marketing, η οποία έχτισε το πρώτο κομμάτι της καριέρας του κ. Σαμαρά ανέφεραν χαρακτηριστικά.  

Ο κ. Σαμαράς παραδέχεται ότι 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας υπέγραψε συμφωνία στην οποία η γειτονική χώρα αναφέρεται ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η συμφωνία αυτή υπεγράφη ακριβώς διότι ακυρώθηκε η προϋπάρχουσα αντίστοιχη με τη διαλυόμενη Γιουγκοσλαβία.  

Το θέμα αξιοποιήθηκε αργότερα για να ανατραπεί ο Κων. Μητσοτάκης και να στηθεί η Πολ.Αν. Αυτή είναι η αλήθεια και οφείλουν να την ομολογήσουν. Κυρίως ενώπιον του κόσμου που πήγε στο συλλαλητήριο και με τα αισθήματα του οποίου παίζουν εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.  

Υποσχόμαστε ότι ο λαός θα μάθει, ή μάλλον θα θυμηθεί, με λεπτομέρειες, ποιος είπε και τι για τη συγκεκριμένη υπόθεση.  

Θα μάθει και ποιος υπέγραψε και τι.  

Πρώτα, όμως, ας μας απαντήσει ο κ. Σαμαράς: σε πόσα έγγραφα που αναφέρουν τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του έχει βάλει την υπογραφή του;».