Άγριος καυγάς στη Βουλή για το συλλαλητήριο – Το «ύποπτο» χειροκρότημα
Χειροκροτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.
Λίγες ημέρες πριν από το συλλαλητήριο της Κυριακής , το Σκοπιανό ζήτημα κυριαρχεί για μια ακόμα φορά στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν το χειροκρότημα που απέσπασε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης όταν υποστήριξε πως πολλοί αγνοί πατριώτες θα πάνε στο συλλαλητήριο λόγω παραπληροφόρησης.
"Θέλω να απευθυνθώ σε αγνούς πατριώτες. Η άγνοια και η παραπληροφόρηση θα τους οδηγήσει στο συλλαλητήριο. Θέλω να επισημάνω την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής η οποία τρίβει τα χέρια της γιατί το πολιτικό σύστημα δεν έχει ψυχραιμία βούληση και διάθεση για αναστοχασμό. Πρέπει να αναστοχαστούμε τι κερδίσαμε και τι χάσαμε τόσα χρόνια που δεν δόθηκε λύση 27 χρόνια τώρα. Εμείς στην Ελλάδα έπρεπε να επισπεύδουμε για λύση" είπε ο κ. Δανέλλης και καταχειροκροτήθηκε θερμά από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ όταν πρόσθεσε ότι κινδυνεύουμε πραγματικά για άλλη μία φορά κι αυτή τη φορά οριστικά η ήττα μίας πολιτικής να μεταφραστεί σε μία εθνική ήττα.
Ενδεικτικό της πολιτικής σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού είναι ότι λίγη ώρα αργότερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς εξέφρασε την ίδια σχεδόν άποψη με τον κ. Δανέλλη υποστηρίζοντας ότι θα είναι συμφέρον για τη χώρα να υπάρξει λύση τώρα και πως πρέπει να αποφευχθούν εναγκαλισμοί με την ακροδεξιά. "Απαιτείται ψυχραιμία ειδάλλως θα έχουμε περιπέτειες" κατέληξε.
Υπέρ της ενιαίας λύσης τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Γιάννης Κεφαλογιάννης έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στο Βουκουρέστι υποστηρίζοντας ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει από τότε. " Επιδιώκουμε μία λύση ενιαία κι αδιαίρετη κι όχι αυτό που πάτε κάνετε. Να συμφωνήσουμε δηλαδή στο όνομα για να μπει στο ΝΑΤΟ κι τα άλλα τα βλέπουμε. Έχει καεί η γούνα μας με τέτοιες συμπεριφορέςόπως πχ με την Αλβανία" είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε "Το 2018 οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές από αυτές του Βουκουρεστίου. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να πηγαίνει στι διαπραγμάτευση με βάση το Βουκουρέστι αλλά με ταβάνιο αυτό. Να είναι το ανώτατο που μπορεί να περιμένουν τα Σκόπια ότι μπορούν να αποκτήσουν γιατί αλλιώς αν είναι η βάση μπορεί να απαιτήσουν περισσότερα".
Ο μεγάλος καυγάς για το συλλαλητήριο
Η συνεδρίαση στιγματίστηκε και από τον άγριο καυγά της Αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά και Γιάννη Αϊβατίδη. Όλα άρχισαν όταν ο κ. Παππάς καταφέρθηκε με χαρακτηρισμούς κατά του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και κατά του νυν Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Εν συνεχεία επικαλούμενος τα συνθήματα που θα ακουστούν την Κυριακή μίλησε για αλήτες, προδότες , πολιτικούς ενώ απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα μίλησε για εθνοπροδότες και αμερικανομπολσεβίκους. Η αντίδραση της κ. Χριστοδουλοπούλου ήταν άμεση : " Σας ανακαλώ στην τάξη. Το Κοινοβούλιο είναι για διακίνηση ιδεών. Όχι για μισαλλοδοξία
Ξεφτιλίζετε το συλλαλητήριο όταν χρησιμοποιείτε αυτό τον τρόπο για να μαζέψετε κόσμο" είπε . Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα η κα Χριστοδουλοπούλου είχε νέα έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Αϊβατίδη της Χ.Α . "Δεν είναι δυαντόν να γίνεται εδώ φασιστικό κήρυγμα. Είμαστε ο λαός της Δημοκρατίας. Τελειώστε. Είστε φασιστικό κόμμα. Περιμένετε να τελειώσει η δίκη σας. Δεν θα μου παρουσιαστείτε εδώ ως αθώες περιστερές" είπε.