Άγριο επεισόδιο με βρισιές στη Βουλή μεταξύ Ξυδάκη - Λαγού (vid)
Πρωτοφανείς σκηνές στο ελληνικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα ταξί
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη συνεδρίαση της Βουλής με θέμα το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες.
Την ώρα που στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο Γιάννης Λαγός, ξεκίνησε ένας έντονος διάλογος μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ακούστηκαν υβριστικοί χαρακτηρισμοί, ενώ ο κ. Ξυδάκης σηκώθηκε από τη θέση του και προχώρησε προς το βήμα της Βουλής. Ο κ. Λαγός του φώναζε να καθήσει κάτω, χαρακτηρίζοντας «προδότες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Ξυδάκης προχώρησε προς το μέρος του και λίγο έλεψε να πιαστούν στα χέρια.
Ο βουλευτής της ΧΑ είπε από το βήμα μεταξύ άλλων «η εξωτερική σας πολιτική είναι για τα πανηγύρια, δύο Έλληνες είναι φυλακισμένοι» και έκανε λόγο για «προδότες».
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση, αν συνεχιστεί η συζήτηση θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, καθίστε ηρεμήστε πέντε λεπτά και θα δούμε τι θα γίνει» είπε ο Σπύρος Λυκούδης που προήδρευε της συνεδρίασης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών στην Ολομέλεια της Βουλής καλώντας τη φρουρά προκειμένου να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των βουλευτών.
Ο καβγάς προκλήθηκε όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη με τη φράση «σκάσε ρε προδότη, μη μιλάς».
Οι δύο βουλευτές κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια, ενώ φαίνεται να χειρονομούν και να απευθύνονται ο ένας στον άλλο με εκφράσεις που δεν έχουν καταγραφεί από τα μικρόφωνα.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο χρυσαυγίτης Λαγός, εκτός εαυτού καθύβριζε τους βουλευτές που βρίσκονταν στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Προδότες, πουλημένοι, σταμάτα ρε, σταμάτα ρε προδότη, σταμάτα ρε προδότη, φύγε από δω ρε».
«Ε, κύριε συνάδελφε, δεν είναι καφενές εδώ» παρενέβη ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης.
«Σταμάτα ρε προδότη, προδότες, πουλημένοι, τα παιδιά» επέμεινε ουρλιάζοντας ο χρυσαυγίτης βουλευτής Λαγός.
«Κύριοι συνάδελφοι, καθίστε κάτω και ηρεμήστε, καλύτερη απάντηση απ' την ηρεμία δεν μπορεί να υπάρξει» επαναλάμβανε ο προεδρεύων της συνεδρίασης.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου και τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δήλωσε ότι και το θέμα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.