Γεννηματά: Φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές Τσίπρα - Καμμένο
«Δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν ούτε την αποχώρηση τους με αξιοπρέπεια», ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.
Την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής, «για να φύγει αυτή η κυβέρνηση», με ταυτόχρονη αλλαγή πολιτικής «με προοδευτική διακυβέρνηση με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «αυτό έχει ως προϋπόθεση την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής».
Η Φώφη Γεννηματά επιτίθεται στην κυβέρνηση κάνει λόγο για «φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Τσίπρα και συμπρωταγωνιστή τον κ. Καμένο σε πλήρη συνεννόηση και εναλλασσόμενους ρόλους» και οι οποίοι «δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν ούτε την αποχώρηση τους με αξιοπρέπεια».
Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις, είπε ότι εφόσον η κυβέρνηση μιλά για καθαρή έξοδο και επιστροφή στην κανονικότητα δεν έχει παρά να ψηφίσει την πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής «με την οποία καταργείται η σχετική διάταξη των περικοπών που οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν» ενώ κάλεσε και τον κ. Μητσοτάκη «να δεσμευτεί για το ζήτημα αυτό ενώπιον του ελληνικού λαού και να ψηφίσει την πρόταση μας».
Εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι με κάθε μέτρο της κυβέρνησής του «αποδομεί ακόμη περισσότερο το κοινωνικό κράτος και το ευτελίζει σε "σωματείο ελεημοσύνης"» είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει δέσμη προτάσεων με την επαναφορά καθορισμού του κατώτερου μισθού στη δικαιοδοσία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ακύρωση της νέας αύξησης της εισφοράς των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με τον καθορισμό μηνιαίου πλαφόν, την πραγματική στήριξη της οικογένειας για την αντιμετώπιση και του δημογραφικού με ουσιαστική ενίσχυση του τρίτου παιδιού.
Σε σχέση με το χρόνο των εκλογών, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες «με μοναδικό κριτήριο να περισώσει ότι μπορεί από την βέβαιη εκλογική του συντριβή».
Αναφορικά με το Μακεδονικό, είπε σε συνέντευξή της στο «Έθνος», ότι βασική άποψη του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι «η λύση θα πρέπει να αντιμετωπίζει οριστικά και αποτελεσματικά όλα τα θέματα αλυτρωτισμού. Μια συμφωνία που περιλαμβάνει την αναγνώριση "μακεδονικής" εθνικότητας και "μακεδονικής" γλώσσας "πυροδοτεί" τον αλυτρωτισμό και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».
Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «γέννημα- θρέμμα και ηγέτη μιας βαθιάς συντηρητικής, πελατειακής και αντιλαϊκής παράταξης» ενώ «κανένα δήθεν μετριοπαθές, μεταρρυθμιστικό προσωπείο δεν μπορεί να κρύψει τους κινδύνους από την παλινόρθωση της Δεξιάς».
Επισήμανε επίσης με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή, την Πέμπτη ότι οι κκ Τσίπρας και Μητσοτάκης αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, καθώς «την ώρα που οφείλουμε απαντήσεις για τα προβλήματα του κόσμου και οι δυο επιδόθηκαν σε κοκορομαχίες και σε ακραία πόλωση».
Είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί αυτόνομο πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις «και μετεκλογικά θα επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό σχέδιο για την διακυβέρνηση της». «Αυτό που θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές είναι ισχυρή εντολή για να εγγυηθούμε πολιτική σταθερότητα και προοδευτική διακυβέρνηση» προσέθεσε.
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ως αναμενόμενο «ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του Μαξίμου να επιστρατεύσουν και κατά την προεκλογική περίοδο, κάθε βρώμικο μέσο για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, με συκοφαντίες, ψεύδη και ενορχηστρωμένες επιθέσεις μέσω του φιλικού τους "κίτρινου τύπου"».
Αποτίμησε ως θετική καταρχήν την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Β Αθηνών, εγκαλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση γιατί αρνείται την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων που ζουν στο εξωτερικό, «φοβούμενοι την απάντηση των πολιτών που η κρίση ανάγκασε να ξενιτευτούν».
Τέλος, αναφερόμενη στο Κίνημα Αλλαγής και την αποχώρηση του Ποταμιού, είπε ότι το κεκτημένο της συμπόρευσης και της ενότητας στον κατακερματισμένο χώρο της Κεντροαριστεράς «δεν απειλείται γιατί οι συνιδρυτές πολίτες αποτελούν τους μόνους και αναντικατάστατους εγγυητές της πορείας του» και καταλήγοντας τόνισε: «Στις εκλογές του Νοεμβρίου και με τις ομόφωνες αποφάσεις μας στο συνέδριο του Μαρτίου, αποτυπώθηκε με σαφήνεια το πολιτικό και προγραμματικό μας πλαίσιο. Σε αυτό δεσμευθήκαμε όλοι. Ο καθένας με τη αλλαγή στάσης, αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον προοδευτικό κόσμο και θα κριθεί από αυτόν. Εμείς προχωρούμε μόνο μπροστά με αποφασιστικότητά και αισιοδοξία. Το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνει, παρά τα χτυπήματα. Προχωράμε με όσους θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν με ευθύνη και συνέπεια την ανόθευτη στρατηγική του αυτόνομου ρόλου απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».