Λαφαζάνης: Ασήκωτο βάρος η παραμονή Τσίπρα στην εξουσία
Έπρεπε να έχουν άπαντες παραιτηθεί, τονίζει ο επικεφαλής της ΛΑΕ
«Ασήκωτο βάρος και μεγάλη πληγή για τον τόπο η συνέχιση της παραμονής του Αλ. Τσίπρα στην πρωθυπουργία» τονιζει ο επικεφαλής της ΛΑΕ και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Οι αλλεπάλληλες αδιάψευστες αποκαλύψεις για τις εγκληματικές και βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες που χρεώνεται όλη η πολιτική ιεραρχία των συναρμόδιων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, από τους υπουργούς της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των σωμάτων πυρόσβεσης και ασφαλείας, μέχρι την καταγέλαστη Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και τους Δήμους των πληγέντων περιοχών, θα πρέπει να είχαν οδηγήσει τους πάντες σε άμεση παραίτηση, προκειμένου να σταλεί ένα θετικό μήνυμα ελπίδας σε μια κοινωνία που έχει υποστεί τα πάνδεινα» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:
«Το θέαμα, όμως, που εμφανίζουν όλοι οι ένοχοι και συνένοχοι, να είναι γαντζωμένοι στην εξουσία τους και να επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών, προκαλεί θλίψη και οργή και δείχνει ότι στο σημερινό κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν χωράει διόρθωση και βελτίωση αλλά χρειάζεται εκ βάθρων ανατροπή και ο τόπος δημοκρατική επαναθεμελίωση.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη δεν θα ξανακουκουλώσει για άλλη μια φορά μια τραγωδία με εκατόμβη νεκρών που συγκλονίζει τον ελληνικό λαό και δεν θα παραπέμψει στις καλένδες την απόδοση των ποινικών ευθυνών για την πρωτοφανή τραγωδία στο Μάτι και τον Μαραθώνα. Ελπίζουμε ότι οι εισαγγελείς θα κινηθούν, παρά τον Αύγουστο, με μεγάλη ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, διότι διαφορετικά η ίδια η Δικαιοσύνη θα καταρρακωθεί και μάλιστα οριστικά στην συνείδηση της κοινωνίας.»
Για τα αυθαίρετα, ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι απαιτείται σχέδιο, προετοιμασία και πολιτική αποφασιστικότητα και όχι σπασμωδικές κινήσεις για επικοινωνιακές εντυπώσεις.
«Σήμερα από παντού ακούγεται το μεγάλο αίτημα: Φτάνει πια! Η Ελλάδα έχει καταντήσει μια ανοχύρωτη, διαλυμένη χώρα που καταστρέφεται αλύπητα με όλο και πιο αδυσώπητους ρυθμούς. Αυτές τις ώρες η Ελλάδα χρειάζεται μια ριζική ανατροπή και μια επανεκκίνηση σε νέες βάσεις βαθιά προοδευτικών αρχών και αξιών, εντιμότητας, συνέπειας, ευθύνης, δημοκρατίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης, εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης» καταλήγει.