Το πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε τα επόμενα χρόνια είναι σφιχτό για την οικονομία δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η αβεβαιότητα για τις εκλογικές αναμετρήσεις και εάν θα έχουμε σταθερές κυβερνήσεις μετά τις εκλογές βάζουν εμπόδια στο να έρθουν επενδυτές στην
Ελλάδα.

Είπε ότι όσο μπορεί διατηρεί την ανεξάρτητη πορεία του, ενώ ερωτηθείς εάν το έχει προσεγγίσει κανείς είπε ότι συζητάει με όλους τους συναδέλφους του για διάφορα ζητήματα.

Για το Υπερταμείο ο κ. Θεοχάρης είπε: «Πράγματι μαζεύει την περιουσία και κατά την άποψή μου καλώς, μακριά από τα χέρια των πολιτικών. Προτιμάω τη διαχείριση από μάνατζερ οι οποίοι να λογοδοτούν στους πολιτικούς αλλά να είναι μάνατζερ. Οι ξένοι πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν και δεν έχουν κανένα λόγο στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, αυτό που έχουν είναι το ενέχυρο. Όσο χρωστάμε σε αυτούς, όσο πτωχεύσαν τη χώρα έλληνες πολιτικοί και βάλαν τη χώρα στο ντορβά ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε τα χρήματά τους και άρα να τους τα χρωστάμε, ζήτησαν ενέχυρα μέσω του υπερταμείου για όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείς αν η πολιτική του Τσίπρα ήταν καλύτερη από τις δεξιές κυβερνήσεις: Ο Τσίπρας ήταν διατεθειμένος να πάρει στα σκληρά μέτρα που θα χτυπήσουν χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους πολύ πιο εύκολα και χωρίς αντιδράσεις από ότι ήταν διατεθειμένες να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης Τσίπρα, το εξάμηνο Βαρουφάκη, κόστισε πάρα πολύ στην ελληνική οικονομία.»

Σε άλλη ερώτηση αν τον πλησίασαν να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών είπε: «Όχι, δεν έχω καμία συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Τη στάση μου την έχω διαμορφώσει μιλώντας με καθηγητές νομικής, μιλώντας με διπλωμάτες οι οποίοι είχαν ιδία άποψη για το τι είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια. Το ζήτημα των Σκοπίων είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και η κυβέρνηση του κ.Ζάεφ δεν ακολούθησε μια διαδικασία που θα δημιουργούσε τις συνθήκες για να πεισθούν οι δύο λαοί αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κοιτώντας από τα στενά εθνικά συμφέροντα της χώρας μας ότι υπάρχει μια μη ακινησία. Διότι όλα αυτά τα χρόνια που εμείς δεν κάνουμε τίποτα και απλώς μπλοκάρουμε την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ έχουμε μια αύξηση σημαντικότατη της τουρκικής επιρροής εκεί. Βλέπουμε ξαφνικά έναν λαό που σπούδαζαν τα παιδιά του στη Θεσσαλονίκη, ένα λαό που παραδοσιακά ήταν πολύ θετικός σε εμάς γιατί η ευημερία του περνάει από εμάς να γίνεται όλο και περισσότερο δεκτικός στα μηνύματα της Τουρκία. Για αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πρόβλημα για πάντα.»

Ερωτηθείς για τη διακυβέρνηση Σαμαρά: Ο Σαμαράς είχε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά εκείνη την περίοδο, έκανε καλή δουλειά, έκανε μια δουλειά η οποία ήταν πάρα πολύ δύσκολη, πολύ κουραστική και έχω την αίσθηση ότι δεν άντεξε. Το τελευταίο εξάμηνο σταμάτησε να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει, ενέδωσε στο λαϊκισμό και το πλήρωσε.»