Δένδιας: Έχω πάψει να παίρνω σοβαρά τους ΑΝΕΛ
«Μόνο μετά από συνεννόηση με τον Τσίπρα ο Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1
«Όσα γίνονται στον κυβερνητικό συνασπισμό είναι μετά από συνεννόηση μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου» εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 για την ενδοκυβερνητική κρίση μετά και τις «βόμβες» Καμμένου από την Αμερική.
Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε πως έχει πάψει να ασχολείται με τους ΑΝΕΛ λέγοντας ότι οι πράξεις τους έχουν συνέπειες για τη χώρα: «Έχω πάψει να παίρνω τους ΑΝΕΛ στα σοβαρά. Το μόνο που είναι σοβαρό είναι οι συνέπειες που φέρνει η τακτική τους αυτή στη χώρα».
Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα για το εναλλακτικό σχέδιο Καμμένου για το Σκοπιανό, το οποίο παρουσιάζεται ως plan b που προωθούν οι ΗΠΑ, εκτίμησε πως καμία σοβαρή χώρα δεν θα συζητούσε διεθνείς συνθήκες με μια κυβέρνηση που σύντομα θα φύγει από την εξουσία: «Θα μπορούσα να σκεφτώ ότι υπάρχει μια δυνάμει τέτοια σκέψη. Υπάρχει ίσως μια κρυφή αμερικανική επιθυμία μιας εναλλακτικής, αλλά καμία σοβαρή χώρα δεν θα κάνει κάποιες συζητήσεις με μια απερχόμενη κυβέρνηση. Θα συμβούλευα τους Αμερικανούς να μην παίρνουν πολύ τα σοβαρά αυτή την κυβέρνηση. Εάν κανείς ψάχνει εντολοδόχο, είναι μια καλή κυβέρνηση, αν ψάχνει συνεργάτη για τα Βαλκάνια είναι πρόβλημα».
Ερωτηθείς για την πρόταση μομφής της ΝΔ για το Σκοπιανό και την υπερψήφιση από μερίδα των ΑΝΕΛ είπε ότι στην συγκυβέρνηση υπάρχει πλάνο συνύπαρξης και απλά πετάνε κάτι και στη συνέχεια τρέχουν να το μαζέψουν. «Δεν τους ενώνουν αρχές, αλλά μόνο το κοινό συμφέρον της εξουσίας. Αν σπάσει θα σπάσει έπειτα από συμφωνία και από τις δύο πλευρές και με όφελος και στις δύο πλευρές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Γερμανικές αποζημιώσεις
Τέλος, ο κ. Δένδιας τοποθετήθηκε ως πολιτικός όπως διευκρίνισε και όχι ως νομικός στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων: Η έγερση του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων δημιουργεί πολιτικό κλίμα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας Πολύ καλά έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και λειτούργησε έτσι.
Η Ελλάδα έχασε τότε όλα τα αποθέματά της, πέρα των τεράστιων καταστροφών που υπέστη η πατρίδα μας και φυσικά πέρα από τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το συζητάμε και εμείς. Βεβαίως η σύγχρονη Γερμανία δεν έχει καμία σχέση με το κατοχικό καθεστώς. Φανταστείτε αν ήταν ανάποδα τα πράγματα τι θα είχε επιβληθεί σε εμάς Έφυγαν οι Γερμανοί από την Ελλάδα και μας έμεινε η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Ελπίζω να ακολουθήσει την ίδια πορεία».