Με σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε» ξεκινά το 12ο συνέδριο της ΝΔ
Αυλαία το απόγευμα της Παρασκευής - Όλο το πρόγραμμα, οι ομιλίες και οι εκπλήξεις
Με την αλήθεια ή με τον λαϊκισμό; Με την πρόοδο ή με τη συντήρηση; Με την Ελλάδα και με τους πολλούς ή με κάποιους λίγους πελάτες του συστήματος; Με αυτά τα διλήμματα, που θέτει στους ψηφοφόρους εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019, προσέρχεται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στο 12ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής και διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου. Βασικό σύνθημα: «Ελλάδα μπορούμε».
To συνέδριο διεξάγεται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
Η συσπείρωση, η ενότητα, η διεύρυνση και η κυβερνητική ετοιμότητα είναι τα βασικά μηνύματα που αναμένεται να εκπέμψει το συνέδριο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Οι εργασίες θα ανοίξουν με την ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια οραματική, όπως τονίζουν συνεργάτες του, τοποθέτηση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να περιγράψει με μελανά χρώματα τη σημερινή κατάσταση της χώρας, τι αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας από την εξουσία, την πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνες σε σχέση με την πραγματικότητα που περιγράφει η κυβέρνηση και φυσικά να παρουσιάσει το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα. Το κομμάτι αυτό της ομιλίας του προέδρου της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αποτελεί απλώς μια κωδικοποίηση των προγραμματικών του θέσεων, αλλά θα δίνει και μια σαφή και καθαρή απάντηση στο ερώτημα «τι μπορείτε να κάνετε ως κυβέρνηση».
Δείτε όλο το πρόγραμμα του συνεδρίου
Οπως τονίζει συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «ο πρόεδρος με την ομιλία του θα απαντήσει στο τι μπορούν να περιμένουν οι Ελληνες από εμάς». Κεντρική στόχευση για τη ΝΔ, δηλώνει στα «Π» κορυφαίο στέλεχος της Πειραιώς, είναι να αναδείξει μέσω του συνεδρίου την κοινωνική της πολιτική και το γεγονός ότι ήταν παραδοσιακά, είναι και θα είναι ένα λαϊκό κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζει το ίδιο στέλεχος, «πρωτίστως νοιάζεται για τη στήριξη της μέσης οικογένειας και των πλέον αδύναμων που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως τους ανέργους και τους νέους που είτε είναι σε χαμηλά αμειβόμενες δουλειές είτε αδυνατούν να βρουν εργασία. Προτεραιότητά μας είναι η μεσαία τάξη, που δοκιμάζεται από την υπερφορολόγηση και από την κρίση».
Ιδιαίτερης σημασίας είναι το Σάββατο οι ομιλίες του υποψήφιου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ (θα τον προσφωνήσει ο Κ.Μητσοτάκης), του Ελληνα επιτρόπου στην ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Την Κυριακή θα εκλεγούν τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και το συνέδριο θα κλείσει με τις ομιλίες των δύο αντιπροέδρων του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη και Αδωνι Γεωργιάδη, του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου, και τελευταία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στις εκπλήξεις του συνεδρίου περιλαμβάνεται η ομιλία του γνωστού συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη, καθώς και δύο σεμινάρια που θα διεξαχθούν, κατά πληροφορίες, σε διπλανές αίθουσες της κύριας αίθουσας του συνεδρίου. Το πρώτο αφορά δημόσιες ομιλίες και εμφανίσεις, με ομιλητές τον επικοινωνιολόγο και σύμβουλο του προέδρου της Ν.Δ., Ευτύχη Βαρδουλάκη, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, και τον Κωνσταντίνο Ζούλα, διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Το δεύτερο, για τα social media, με ομιλητές την ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, τον αναπληρωτή εκπρόσωπο, Νίκο Ρωμανό, και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κουτσομύτη.
Παράλληλα με τις εργασίες της ολομέλειας, θα διοργανωθούν στις διπλανές αίθουσες και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των γραμματειών του κόμματος. Στο επίκεντρο του παράλληλου προγράμματος, όπως ονομάζεται, θα βρεθεί το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές μέσω και της προσέλκυσης επενδύσεων. Μεταξύ άλλων, θα υπάρχουν θεματικές για τα νέα επαγγέλματα που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση, τις νέες δεξιότητες που θα χρειαστούν οι νέοι της χώρας μας, την ηλεκτροκίνηση και τη σύνδεση των πανεπιστημίων με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.