Ρουσόπουλος: Ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή
«Για να αλλάξει κυρίως η νοοτροπία στην οικονομία την κοινωνία και την πολιτική».
«Ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή» δήλωσε ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Θοδωρής Ρουσόπουλος από την Λάρισα, στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου με τίτλο «Ώρα Ελλάδας Βουκουρέστι...»
Ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, υποστηρίζοντας πως η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία «για να αλλάξει κυρίως η νοοτροπία στην οικονομία την κοινωνία και την πολιτική».
Αναφορικά για το βιβλίο του Νίκου Στέφου ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι «το βιβλίο αυτό πρέπει να διαβαστεί για να καταλάβει κανείς πως υπάρχουν ηγέτες, πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις που όταν θέτουν κόκκινες γραμμές τις εννοούν». Τόνισε δε ότι το βιβλίο αναφέρεται με παραστατικό τρόπο αλλά και με λεπτομέρειες που δεν είναι γνωστές μέχρι τώρα στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου όταν τα Σκόπια είχαν υποβάλει αίτηση για να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ.
Μιλώντας για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου ο κ. Ρουσόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «ο Κώστας Καραμανλής είχε προαναγγείλει περίπου τρία χρόνια πριν την σύνοδο του Βουκουρεστίου ποια είναι η θέση μας» ενώ τόνισε ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν αναφορικά με το ζήτημα της Μακεδονίας ήταν πολλές και έντονες.
«O Κώστας Καραμανλής σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο μερικούς μήνες μετά τον Μάρτιο του 2004 είπε στον Τζορτζ Μπους ‘'Κύριε πρόεδρε φοβάμαι πως θα σε στεναχωρήσω'', διότι ο κ. Μπους είχε θέσει ζήτημα για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Ρουσόπουλος και συμπλήρωσε: «Συνεπώς ο Κώστας Καραμανλής είχε προαναγγείλει περίπου τρία χρόνια πριν την σύνοδο του Βουκουρεστίου ποια είναι η θέση μας. Ο Αμερικανός πρόεδρος πίστευε πως θα αλλάζαμε. Προχώρησε στην αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία. Πέρασαν χρόνια και φτάσαμε στο Βουκουρέστι, αλλά η θέση της χώρας μας δεν άλλαξε. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν πολλές και έντονες και από πολλούς άλλους συμμάχους εκτός από τις ΗΠΑ. Δύο μέρες πριν την σύνοδο, ο Μπους είχε ανακοινώσει πως σε δύο μέρες θα υποδεχθούμε την Μακεδονία ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, πράγμα το οποίο δεν συνέβη λόγω της σθεναρής και της αποφασιστικής στάσης του Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό ζήτημα».