Μαργαρίτης: Πολιτικός μας αντίπαλος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αριστερός λαϊκισμός
«Ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η ΝΔ»
Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που παρέμειναν στο Κίνημα Αλλαγής και εξελέγησαν στην Κ.Ε. από το πρόσφατο Συνέδριο, μιλάει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τονίζει ότι βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του ΚΙΝΑΛ είναι η ΝΔ και πολιτικός αντίπαλός του, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αριστερός λαϊκισμός του
Επισημαίνει, μέσω του Πρακτορείου, ότι στρατηγική επιδίωξη στις εκλογές είναι να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί με τη σημαντική ενίσχυσή του για να υποχρεωθούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να δεχθούν την εθνική συνεννόηση, που είναι απαραίτητη για να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση και να προχωρήσει η ανάπτυξη.
Εφόσον δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβερνητική λύση, να πάρουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να θέσουμε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων ένα προοδευτικό πρόγραμμα με τα βασικά σημεία που αποφάσισε το συνέδριο. Η προσπάθεια για την εθνική συνεννόηση έχει αξία ώστε να είναι αποτελεσματική η υλοποίηση αυτού του προγράμματος, αναφέρει και προσθέτει ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στη περίπτωση που το Κίνημα Αλλαγής γίνει ισχυρό με τη ψήφο των πολιτών.
Το ηγετικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ εξηγεί ότι απορρίπτεται η πρόσκληση για Προοδευτική Συμμαχία και η πρωτοβουλία ΓΕΦΥΡΑ γιατί στερείται λογικής όταν, όπως σημειώνει, συνυπάρχουν ΑΝΕΛίτες και παράγοντες της Καραμανλικής Δεξιάς και φυσικά απουσιάζει οποιασδήποτε αυτοκριτική για τη συγκατοίκηση με τον Καμμένο επί τέσσερα χρόνια.
Θα είχε μια αξία αν γεφύρωνε το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ. Οι πρωταγωνιστές της ΓΕΦΥΡΑΣ (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) υμνούν τον ΣΥΡΙΖΑ και κατακεραυνώνουν το ΚΙΝΑΛ. Πώς είναι γέφυρα λοιπόν; Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια διαλόγου ανάμεσα στα κόμματα πρέπει να γίνεται ανοιχτά στην κοινωνία με απευθείας τρόπο. Χωρίς ίντριγκες, τρικλοποδιές, εσωτερικές παρεμβάσεις, σημειώνει ο κ. Μαργαρίτης.
Για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής δηλώνει αισιόδοξος καθώς έγινε ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην ενοποίηση με την εκλεγμένη αυτήν την φορά -και όχι διορισμένη από συνιστώσες- νέα Κεντρική Επιτροπή.
Είναι θετικό που στο καθοδηγητικό όργανο έχουν εκλεγεί πολλά στελέχη τα οποία δεν ανήκουν οργανωτικά στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι ώστε η ώσμωση και η σύνθεση να συμβάλουν στην αναγκαία επανεκκίνηση της Κεντροαριστεράς για να γίνει ένα πλειοψηφικό ρεύμα.
Στα ψηφοδέλτια των εκλογών μπορούν βέβαια να αποτυπώνονται τα κόμματα και οι κινήσεις που αποτελούν το ΚΙΝΑΛ. Και μαζί με το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ να είναι οι τίτλοι και τα εμβλήματα και των άλλων κομματικών δυνάμεων