Τα ασήκωτα προεκλογικά «βαρίδια» του ΣΥΡΙΖΑ
Τα «κατορθώματα» των... υπέροχων κυβερνητικών στελεχών υπονομεύουν στην κοινωνία το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πορεύονται προς τις εκλογές με «βαρίδια», που τα αποτελούν πρόσωπα και αποφάσεις, προσβλητικές αναφορές και χυδαίες εκφράσεις. Και όλα αυτά συνοδεύουν σειρά παρανομιών και παρατυπιών της πενταετούς σχεδόν αριστερής διακυβέρνησης, έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις.
Οι δύο προσωποποιημένες μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί, κατ’ αρχάς, το κυβερνών κόμμα και ο αρχηγός του προσωπικώς αντιστοιχούν σε δύο ονόματα, που είναι στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα, με διαφορετικό ρόλο ο καθένας. Στους Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά. Ιδιαίτερα δε ο πρώτος έχει υπονομεύσει στην κοινωνία το υποτιθέμενο αριστερό ηθικό πλεονέκτημα, από τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός ταυτίζεται απολύτως με αυτόν, τα λεγόμενά του και τις πράξεις του.
Η πρόσφατη αήθης επίθεση σε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, τον κ. Κυμπουρόπουλο, επειδή απλώς είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, προκάλεσε, όπως μάλιστα δεν αναμενόταν, ακόμη και αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μία επίθεση, συνέχεια μιας σειράς άλλων ενεργειών, που προοιωνίζονται τις επόμενες ενέργειες του συγκεκριμένου υπουργού. Να θυμίσουμε ότι είχε συκοφαντήσει τον μακαρίτη δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη και, μετά τη δικαστική δικαίωση του θανόντος, ο κ. Πολάκης δεν σεβάστηκε ούτε τη μνήμη του απειλώντας να ασχοληθεί με την υπόθεση στο... Εφετείο.
Στα κατορθώματα του συγκεκριμένου υπουργού περιλαμβάνονται:
(α) Η γνωστή υπόθεση της μαγνητοφώνησης, χωρίς την άδειά του, του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα.
(β) Οι συχνές επιθέσεις του στη Δικαιοσύνη, για τις οποίες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να τις αποδοκιμάσει, καθώς συνιστούν απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο των δικαστικών Αρχών και υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της χώρας.
(γ) Η υπόθεση της Novartis, στην οποία πρωτοστατεί, για να έχει δυσμενή εξέλιξη για τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙ-ΖΑ, όταν η μία μετά την άλλη οι υποθέσεις που υποτίθεται ότι αφορούν πολιτικούς μπαίνουν στο αρχείο.
ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ...
Σε κατ’ εξοχήν ζημιογόνο συνεργάτη του πρωθυπουργού έχει αναδειχθεί ο κ. Ν. Παππάς, με την αρχή να γίνεται με το αντισυνταγματικό φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών. Η αρχή όμως εκείνη έχει και... ουρά μέχρι σήμερα, καθώς, όπως αποκάλυψε ο εφοπλιστής Ευ. Μαρινάκης, την εποχή εκείνη το Μαξίμου διά του κ. Παππά τού ζητούσε να δώσει λεφτά στον επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, προκειμένου να έχει τα απαιτούμενα ποσά για να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. Απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στις σχετικές καταγγελίες.
Με τον κ. Παππά βεβαίως συνδέεται και η υπόθεση Πετσίτη και ο ρόλος του διαμεσολαβητή που έχει παίξει κατά τη ΣΥΡΙΖΑϊκή κυβερνητική θητεία σε επιχειρηματικές και οικονομικές συναλλαγές, μία εκ των κορυφαίων είναι και η υπόθεση Λαυρεντιάδη και ΔΕΠΑ με τη διευκόλυνση του επιχειρηματία στα χρέη του προς την εταιρεία. Και για τον ρόλο του προσώπου αυτού κα-μία απάντηση πειστική δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα.
Επιπλέον, η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης, όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα Newsbomb, έχει βρει σημαντικά στοιχεία για φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και τελικούς δικαιούχους που είχαν χρηματικές συναλλαγές με τον Πετσί-τη. Στο μικροσκόπιο των ερευνών είναι και οι κινήσεις εταιρειών και λογαριασμών που συνδέονται με τους Αρτέμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, αλλά και τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Προέκταση στις «επιχειρηματολογίες» Πολάκη συνιστούν όσα κατά καιρούς εκστομίζει ο πρώην δημοσιογράφος και σημερινός κυβερνητικός βουλευτής Γ. Κυρίτσης, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να υπερασπιστεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για τα όσα αήθη είπε για τον κ. Κυμπουρόπουλο. Στον κ. Κυρίτση ανήκει και η απίθανη φράση πως δεν θυμάται στα 30 χρόνια που ήταν δημοσιογράφος να έχει σκοτωθεί κανείς από Μολότοφ, υπερασπιζόμενος έτσι κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες. Με πάντα νωπή την ανάμνηση των τραγικών γεγονότων της Μαρφίν, οι δηλώσεις αυτές δημιούργησαν πολύ μεγάλο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιποιήθηκαν δεόντως τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.
Στον κ. Κυρίτση ανήκει και ο υπαινιγμός ότι και τον Απρίλιο του 1967 ήταν να γίνουν εκλογές και τελικά (σ.σ.: λόγω χούντας) έγιναν τον Νοέμβριο του 1974. Αστειότητες βεβαίως, που αποκαλύπτουν την καθεστωτική αντίληψη που κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Στα «βαρίδια» του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται βεβαίως και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην οποία άλλωστε έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα και για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Μπορεί βεβαίως οι ποινικές διώξεις να αναδεικνύουν τις ευθύνες της περιφερειάρχου, που φιλοδοξεί μάλιστα να διεκδικήσει και πάλι την Περιφέρεια, όμως εξίσου μεγάλη ζημιά στο κυβερνών κόμμα που η ίδια εκπροσωπεί κάνουν οι κατά καιρούς δηλώσεις της με τις οποίες αποποιείται των ευθυνών που της καταλογίζουν, βάσει πορισμάτων, οι δικαστικές Αρχές.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ
Ζημιά έχουν κάνει, χωρίς μεν κάποια δική τους ενέργεια, στην κυβέρνηση, αλλά διά της αποδοχής μίας πολιτικά ανήθικης πρακτικής που τους ευνοεί προκλητικά, οι μεταγραφέντες στον ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Κουντουρά και Σπ. Δανέλλης. Για τους οποίους υπήρξε «φωτογραφική» τροπολογία, που καταργούσε το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή. H πρόθυμη συμμετοχή τους στη δόλια αυτή τροπολογία είναι φυσικό να τους καθιστά συνενόχους στις παρατυπίες της κυβέρνησης και να επιβαρύνει το κλίμα στην κοινωνία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή μάλιστα που η κοινή γνώμη μπορεί να κάνει τις συγκρίσεις, βλέποντας λ.χ. ότι οι Μεϊμαράκης, Αμυράς και Μισέλ Ασημακοπούλου παραιτήθηκαν από βουλευτές για να είναι υποψήφιοι, επειδή δεν ήθελαν να κάνουν χρήση της διάταξης. Με τη βοήθεια έτσι των Κουντουρά και Δανέλλη, το Μαξίμου διατήρησε τις ψήφους αυτών των δύο προθύμων να συμπράξουν στην παρατυπία και κατ’ επέκταση δεν έχασε τη δεδηλωμένη.
Ως «βαρίδια» της διακυβέρνησης Τσίπρα περιγράφεται ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ το... εκρηκτικό δίδυμο Ν. Κοτζιά-Π. Καμμένου. Εδώ αναφερόμαστε σε δύο πρώην υπουργούς, των Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και τον Αμύνης, Πάνο Καμμένο, οι αλληλοκατηγορίες των οποίων επιδείνωσαν την ήδη βεβαρημένη εικόνα που έχει η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη.
Εν πρώτοις, ο κ. Κοτζιάς θεωρείται, με καθοδηγητή τον πρωθυπουργό, ο αρχιτέκτονας της Συμφωνίας με τα Σκόπια, που έχει κάνει τόσο μεγάλη ζημιά στην κυβέρνηση. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σκόπευε να προωθήσει, άρον-άρον, ανάλογες συμφωνίες και με την Αλβανία.
Όσον αφορά δε στον κ. Καμμένο, αυτός στηρίζοντας τον κ. Τσίπρα κατάφερε τους μεν ΣΥΡΙΖΑίους να διχάσει, καθώς εξ ανάγκης τον ανέχονταν, τους δε δεξιούς να εξοργίσει, επειδή συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ για μία θέση. Εξού και τα πολικών θερμοκρασιών ποσοστά του εξαϋλωθέντος κόμματός του. Αποτέλεσμα: Η ζημιά Καμμένου έγινε στους περιστασιακούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του 2015, που δεν είναι παραδοσιακοί αριστεροί, αλλά απλώς είχαν δώσει ψήφο διαμαρτυρίας.
Ο τραγέλαφος των εκατέρωθεν καταγγελιών για σκάνδαλο με τον διαγωνισμό για τις βίζες, λεφτά του Σόρος για τις Πρέσπες και συκοφαντικές δυσφημήσεις, που αφήνει άφωνη την κοινή γνώμη, θα έχει τη συνέχειά του στις δικαστικές αίθουσες, αλλά ανέδειξε και σε ποια κυβέρνηση είχε εναποθέσει ο λαός τις τύχες του.
Ο ένατος της κυβερνητικής παρέας που έχει κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στην κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται και από τις αντιδράσεις της κοινωνίας, είναι ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, με την προηγούμενη ιδιότητα του υπουργού Εργασίας. Ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει αξέχαστα τα Χριστούγεννα του 2015 επειδή είχε τελειώσει το... θανατηφόρο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (!), υπέστη την ίδια ταπεινωτική πολιτική ήττα που είχε υποστεί με τις τηλεοπτικές άδειες και ο κ. Παππάς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αρκετές από τις διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου αντισυνταγματικές και δικαίωσε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματική η ένταξή τους στον ΕΦΚΑ.
Το τελειωτικό χτύπημα στις ασφαλιστικές ακρότητες Κατρούγκαλου το έδωσε η ίδια η... κυβέρνηση όταν στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2019 αναγκάστηκε να νομοθετήσει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ομολογώντας ότι με τον Νόμο Κατρούγκαλου οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι «...υπέστησαν σημαντική επιβάρυνση από τη μετάπτωση από την τεκμαρτή στην πραγματική εισοδηματική βάση με τη μεταρρύθμιση του 2016, ενώ η αύξηση των εισφορών οδήγησε σε μείωση τόσο του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών όσο και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους».
Ο ΔΕΚΑΤΟΣ
Στη ζημιογόνο κυβερνητική παρέα πρωταγωνιστής παραμένει ο επιλέγων τα πρόσωπα τα οποία απέτυχαν και έχουν πλέον καταδικάσει και ατομικά και συλλογικά το κυβερνών κόμμα σε ήττα, που δεν αποκλείεται να είναι και συντριπτική. Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας. Έκανε επιλογές χωρίς καμία αξιολογική και αξιοκρατική βάσανο, αλλά επειδή ήταν πολιτικοί φίλοι του ιδίου ή των συνεργατών του. Πρόσωπα που αποτύγχαναν παταγωδώς κάθε φορά που, υπό την εποπτεία των εξίσου αποτυχημένων αρμόδιων και υπεύθυνων υπουργών, καλούνταν να διαχειριστούν καταστάσεις κινδύνων για την ελληνική κοινωνία. Το πρόσφατο παράδειγμα της κατάρρευσης της εμβληματικής ΔΕΗ είναι ενδεικτικό.