ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τούρτα με παντεσπάνι χωρίς γλουτένη
Υλικά
Για το παντεσπάνι
Για την επικάλυψη
Οδηγίες παρασκευής
Για το παντεσπάνι
- 250γρ. μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη (Pastry Mix) Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 5 αβγά
- Για το σιρόπι
- 100ml νερό
- 160γρ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη
- 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 2 μπανάνες
- φουντούκια χοντροσπασμένα
Οδηγίες παρασκευής
- Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
- Για το παντεσπάνι: Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη ταχύτητα και ρίχνετε λίγο-λίγο το μείγμα Ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα (διαστάσεων 26εκ.), αδειάζετε μέσα το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, έως ότου το παντεσπάνι αποκτήσει έντονο χρυσό χρώμα.
- Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.
- Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού, απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζετε με φουντούκι.