Κλοπ: Δυσαρέσκεια στη βρετανική κυβέρνηση για τις δηλώσεις του περί των αποδοκιμασιών στον πρίγκιπα Ουίλιαμ
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη βρετανική κυβέρνηση και την πρωθυπουργική οικία ο Γιούργκεν Κλοπ με το... άλλοθι που έδωσε στους οπαδούς της Λίβερπουλ, μερίδα εκ των οποίων αποδοκίμασε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον εθνικό ύμνο
Στο επίκεντρο των βρετανικών ΜΜΕ βρίσκεται ο Γιούργκεν Κλοπ τις τελευταίες ώρες, μετά τον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.
Ο τεχνικός της Λίβερπουλ αυτή τη φορά απασχολεί για λόγους που δεν αναφέρονται στο ποδόσφαιρο, καθώς προκάλεσε αίσθηση με τις υπερασπιστικές δηλώσεις του για τους οπαδούς της Λίβερπουλ που αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο, αλλά και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στο «Γουέμπλεϊ».
Όλα άρχισαν πριν από την έναρξη του ματς κόντρα στην Τσέλσι, όπου μερίδα οπαδών των Reds «γιουχάισαν» την ώρα που προσκεκλημένη χορωδία ατόμων με δρεπανοκυτταρική νόσο τραγουδούσαν τον χριστιανικό ύμνο «Abide with Me».
Το ίδιο σκηνικό πήρε ακόμα μεγαλύτερη έκταση την ώρα που ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα και άρχισε να χαιρετά έναν-έναν τους παίκτες των δύο ομάδων και κορυφώθηκε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Ηνωμένου Βασιλείου!
Ερωτηθείς, λοιπόν, για τη στάση των οπαδών της Λίβερπουλ, ο Γερμανός τεχνικός κάθε άλλο παρά... αναθεμάτισε τους υποστηρικτές της ομάδας του, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Φυσικά το σκέφτομαι, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να ρωτάμε: γιατί συμβαίνει; Δεν θα το έκαναν χωρίς λόγο. Δεν βρίσκομαι εδώ αρκετό καιρό για να καταλάβω τον λόγο πίσω από αυτή τη συμπεριφορά. Έχει να κάνει σίγουρα με το παρελθόν και πιθανώς αυτές είναι ερωτήσεις που εσείς μπορείτε να απαντήσετε πολύ καλύτερα από μένα. Η πλειονότητα των οπαδών μας είναι φοβεροί άνθρωποι. Πραγματικά έξυπνοι, με τα πάνω τους και τα κάτω τους. Δεν θα το έκαναν χωρίς αιτία».
Τις δηλώσεις του Κλοπ ακολούθησε έντονη «γκρίνια» από την προεδρική οικία στη Downing Street, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μεταφέρει την οργή του Μπόρις Τζόνσον για ένα περιστατικό που αποτελεί «τεράστια ντροπή» και, όπως αναφέρεται, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.