Το παιχνίδι με τη Ρέιντζερς στο «Άιμπροξ Παρκ» στη Γλασκώβη δεν μπορεί να είναι κριτήριο για τη Λίβερπουλ , διότι, παρ’ ότι νίκησε 7-1, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων στο Champions League, δέχθηκε γκολ από ομάδα που δεν είχε σκοράρει στα προηγούμενα τρία παιχνίδια της.

Μάλιστα, μετά την ήττα της το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής από την Άρσεναλ στο «Emirates», 3-2, στο πλαίσιο της Premier League, οι πιο απαισιόδοξοι φίλοι της έπαθαν κατάθλιψη και μόνο στην ιδέα ότι την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενούσαν τη Μάντσεστερ Σίτι του «φονικού» Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο εγκέφαλος των «πολιτών», Κέβιν ντε Μπρόινε, σε δηλώσεις με τις οποίες προλόγισε το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής στο «Άνφιλντ», την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 18:30, δεν… μασάει από το τι έχει γίνει ως τώρα. «Περιμένω να είναι η καλύτερη δυνατή Λίβερπουλ. Προφανώς έχουν χάσει κάποιους βαθμούς, αλλά είναι ακόμα η Λίβερπουλ και περιμένω να είναι καλοί, μόνο έτσι το βλέπω.

Μου αρέσουν τα μεγάλα παιχνίδια, μου αρέσουν οι καλές ατμόσφαιρες. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, αλλά προφανώς είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας με μια από τις κορυφαίες ομάδες», είπε αρχικά ο Βέλγος, που φυσιολογικά δεν αποπροσανατολίζεται με τη διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα, η οποία δείχνει τη Μάντσεστερ Σίτι δεύτερη στη βαθμολογία, στον ένα βαθμό απόσταση από την πρώτη Άρσεναλ, αλλά και στους… 13 από τη δέκατη Λίβερπουλ.

Ο Ντε Μπρόινε, επιπλέον, τόνισε: «Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια τα πήγαμε καλά στο “Άνφιλντ”, ακόμα και πέρυσι που δεν νικήσαμε. Είναι περισσότερο μια ομάδα που ανεβοκατεβαίνει και είμαστε μια ομάδα που έχει περισσότερο τον έλεγχο του παιχνιδιού, οπότε αν μπορείς να ελέγξεις αυτό το στυλ παιχνιδιού, τότε ίσως έχεις περισσότερες ευκαιρίες. Νομίζω ότι θα είναι ξανά ένα καλό παιχνίδι».