Μία μεταγραφή που έπρεπε να έχει γίνει από το καλοκαίρι του 2021, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης πίεσε για να πάρει τον Κιλιάν Εμπαπέ, φαίνεται ότι πλέον είναι αναπόφευκτη. 

Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που ο 24χρονος Γάλλος φορ των 54 γκολ τη σεζόν πήρε την απόφαση να μη χρησιμοποιήσει τη ρήτρα ανανέωσης του ενός χρόνου με την Παρί, η οποία θα τον κρατούσε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας ως το καλοκαίρι του 2025, ο Εμίρης του Κατάρ έθεσε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων και ζήτησε από το σύλλογο είτε να ανανεώσει τον παίκτη άμεσα ή να τον πουλήσει. 

Αφού ο Εμπαπέ δεν δεχόταν την ανανέωση, έπρεπε να έρθει η πώληση και φαίνεται ότι, με βάση το PSG Community, το οποίο ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα θέματα της Παρί και συνήθως είναι έγκριτο, η συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης έγινε, με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ. 

Το ποσό που θα πληρώσει η Ρεάλ είναι 200 εκατομμύρια, αλλά η επίτευξη στόχων, όπως συμμετοχές, κύπελλα, γκολ, ατομικά βραβεία, έχουν κοστολογηθεί αοό τους Γάλλους. 

Η Ρεάλ, ακριβώς τη στιγμή που ο Εμπαπέ διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν επρόκειτο να φύγει αυτό το καλοκαίρι, υιοθέτησε μια λογική συγκαταβατικότητας, κατά την οποία είχε ως στόχο να μην πάει την Παρί στην κόντρα. Αυτό φαίνεται ότι έγινε και ο Εμπαπέ θα γίνει μέρος της νέας εποχής της ομάδας, ως συμπαίκτης του Τζουντ Μπέλιγχαμ, που θα φορέσει την εμφάνιση της «βασίλισσας».