Το άλλοθι που ήθελε ώστε να αμυνθεί κατά της ΑΕΚ βρήκε η Άντβερπ μέσα από την ατυχία της, στο πρώτο παιχνίδι για τα play off του Champions League που έγινε στην Αμβέρσα και στο οποίο η βελγική ομάδα επικράτησε 1-0. 

Η ομάδα του Μαρκ φαν Μπόμελ έμεινε με 10 παίκτες από το 50' μετά την αποβολή του Μπατάιγ για μαρκάρισμα στον Γκατσίνοβιτς με τις τάπες, αλλά αυτό δεν φαίνεται ότι την πείραξε, αφού αμύνθηκε... ξεδιάντροπα και μαικά. Η «Ένωση», που δεν υστερούσε σε κάτι στο παιχνίδι 11 εναντίον 11, ακόμα κι αν αρκετά νωρίς, μόλις στο 16', έμεινε πίσω στο σκορ με το πλασέ του Γιάνσεν από την πάσα του Βερμίρεν, δεν απειλήθηκε γενικώς στο ματς και έδειξε ότι είχε καλύτερα στοιχεία συνολικά από το βελγικό γκρουπ. 

Το πλήγμα, βεβαίως, ήρθε στο 33', με τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα, και αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατον να συνεχίσει, έγινε αλλαγή με τον Εζεκιέλ Πόνσε. 

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε όσο χρόνο ήθελε στο τελευταίο 40λεπτο, σχεδόν ένα ημίχρονο μαζί με τις καθυστερήσεις και πίεσε ποικιλοτρόπως, είτε με πάσες στον άξονα είτε με προσωπικούς διεμβολισμούς είτε από στημένες φάσεις είτε ακόμα και από αέρος. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, άλλωστε, όταν ο Μπιτέ απέκρουσε την ανάποδη κεφαλιά του Πόνσε στο 88', το ίδιο λεπτό που και η Άντβερπ, με τον Κουλιμπαλί στην αντεπίθεση, είχε την ευκαιρία να μεγεθύνει τη νίκη της. Εξίσου σημαντική ευκαιρία ήταν όταν ο Μουκουντί, στο 90+4', δεν αντιλήφθηκε ότι ο Σέρχιο Αραούχο βρισκόταν πίσω του και επιχείρησε την προβολή στη σέντρα του Άμραμπατ. 

Πάντως, και παρά το γεγονός ότι η βελγική ομάδα έχει ένα μικρό προβάδισμα για τη ρεβάνς, ο Ματίας Αλμέιδα φαίνεται ότι κατάλαβε πως η δική του ομάδα είναι ανώτερη, το θέμα είναι, όμως, πώς θα βρει τρόπο να σκοράρει απέναντι στην καλύτερη άμυνα του περυσινού πρωταθλήματος στο Βέλγιο. Το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, 30 Αυγούστου, στις 22:00 στην «Αγια-Σοφιά».