Τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και προς το φινάλε της ξαφνικά ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ.

Το όνομά του είχαν αποκαλύψει τα ΜΜΕ της Σουηδίας αναφορικά με το ενδιαφέρον των «πράσινων». Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως ο ΠΑΟ δεν αναζητούσε επιθετικό εκείνη την εποχή. Είχε τους Ιωαννίδη, Σπόραρ, Καμπετσή. Το επίσης περίεργο ήταν πως πείστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πει το «ναι» για να γίνει επένδυση σε έναν 29χρονο επιθετικό!
Πώς όμως έφτασε το όνομά του στον Παναθηναϊκό; Εκείνη την περίοδο πολλές ελληνικές ομάδες είχαν ρίξει το βάρος στην αγορά της Σουηδίας. Ατζέντης του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ είναι ο Ντάνιελ Λάρσον που στο παρελθόν έχει περάσει από τον Άρη. Διατήρησε επαφές με δύο Έλληνες μάνατζερ, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν επαφές με τον Παναθηναϊκό. Έτσι και το όνομα του Γερεμέγεφ έφτασε στα αυτιά των ανθρώπων του «τριφυλλιού».

5985841

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ: Ο πρωταθλητής

Ο Σουηδός επιθετικός μόλις είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας με τη μικρή Χάκεν. Ήταν ένα θαύμα για την ομάδα από το Γκέτεμποργκ, ενώ ο Γερεμέγεφ έβαλε 22 γκολ σε 27 παιχνίδια. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και πήρε και τον τίτλο του MVP. Υπήρχε ειδική ρήτρα στο συμβόλαιό του, που έλεγε ότι μπορεί να φύγει με κοντά 270.000 ευρώ, καθώς έμπαινε στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του. Ο Γερεμέγεφ όταν έμαθε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού δεν δυσκολεύτηκε να πει το «ναι», καθώς οι «πράσινοι» είχαν μπει δυναμικά στο πρωτάθλημα και διεκδικούσαν τίτλο. Το όνομα ήταν οικείο και από όσα έχει κάνει με την πράσινη φανέλα ο Μάρκους Μπεργκ. Για τον λόγο αυτό δεν ήταν αρνητικός να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και να δοθεί δανεικός στον Λεβαδειακό προκειμένου να μη μείνει ανενεργός. Έτσι ήρθε στην Ελλάδα, αν και δεν ξεκίνησε καλά τη ζωή του στην Αθήνα. Βλέπετε, χάθηκαν οι αποσκευές του στο αεροδρόμιο και για τρεις ημέρες είχε μείνει με κάποια ρούχα που πρόλαβε να αγοράσει από καταστήματα στην Αθήνα. Γιατί μετά έφυγε άμεσα για τη Λιβαδειά. Η ομάδα της Βοιωτίας δεν απέφυγε τον υποβιβασμό, ενώ και ο Γερεμέγεφ έδειξε λίγα πράγματα.


Η απόφαση του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ

Το όλο θέμα του έχει να κάνει με τι επιθετικός είναι. Πρόκειται για έναν στράικερ παλιάς κοπής. Παίρνει μοναδικές τοποθετήσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή και το έχει με το σκοράρισμα.
Δεν μπορεί να παίξει έξω από αυτήν όμως, ενώ και η τεχνική του δεν είναι η καλύτερη δυνατή για να βοηθήσει στην επιθετική λειτουργία. Για τον λόγο αυτό και παρά το γεγονός ότι το 2022 αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του σουηδικού πρωταθλήματος, δεν είχε πολλές προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες. Ούτε καν από τις μεγάλες της Σουηδίας.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ωστόσο το σκέφτηκε διαφορετικά. Ένας τέτοιος επιθετικός μπορεί να δώσει λύσεις σε παιχνίδια που έχουν «στραβώσει», ο αντίπαλος έχει κλειστεί στην άμυνα για να κρατήσει το σκορ και οι κατάλληλες επιθέσεις είναι κυρίως οι σέντρες και γενικά τα γεμίσματα στη μεγάλη περιοχή. Για τον λόγο αυτό πήρε την απόφαση το καλοκαίρι να τον εντάξει στο ρόστερ της ομάδας ως τρίτο επιθετικό. Με την επιβεβαίωση να έρχεται με το γκολ που έβαλε προχθές στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Πήρε θέση ανάμεσα στους δύο στόπερ, δέχθηκε την κατάλληλη σέντρα και με την ικανότητα που τον διακρίνει διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
5799679

Όταν απείλησε να τον… τσακίσει ο Τζον Γκουιντέτι

Στην Ελλάδα κάνει την τρίτη του απόπειρα να αγωνιστεί σε άλλη χώρα εκτός της Σουηδίας. Η πρώτη ήταν η γερμανική Ντιναμό Δρέσδης και η δεύτερη η ολλανδική Τβέντε. Δεν κατάφερε να δείξει κάτι ιδιαίτερο. Γενικά έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ της Σουηδίας για πολλούς αγωνιστικούς λόγους. Για τις αποτυχίες του εκτός της χώρας, για τις επιτυχίες του εντός των συνόρων, αλλά και για έναν τσακωμό.

5985836

Συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου 2022 η Χάκεν έδινε κρίσιμο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΙΚ Στοκχόλμης. Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ είχε αρκετές λεκτικές διαμάχες στο ματς με τον Τζον Γκουιντέτι. Αστέρας της ΑΙΚ ο τελευταίος, από τα μεγάλα ονόματα στη Σουηδία και κάποτε παρτενέρ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην Εθνική. Η Χάκεν νίκησε 2-1 με τον Γερεμέγεφ να βάζει το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 85΄ και τον Γκουιντέτι να διαμορφώνει το τελικό 2-1.
Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των δύο ομάδων οι Γερεμέγεφ, Γκουιντέτι παραλίγο να πιαστούν στα χέρια. Μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν οι ψυχραιμότεροι, αλλά, επειδή είχαν γίνει αντιληπτοί, το θέμα πήρε διαστάσεις. Έγινε μάλιστα πρωτοσέλιδο στον σουηδικό Τύπο. Ο Γκουιντέτι, αν και υποστήριξε ότι στα αποδυτήρια λέγονται χειρότερα από αυτά, επιβεβαίωσε το σκηνικό και παραδέχθηκε ότι έδρασε υπερβολικά. «Θα σε τσακίσω, θα σε σκοτώσω», φέρεται να είχε πει στον Γερεμέγεφ. Υποστήριξε πως ο αντίπαλός του θα έπρεπε να δείξει σεβασμό, να πανηγυρίσει, αλλά να μην προκαλέσει.
Ο επιθετικός της Χάκεν τότε απάντησε πως ήταν όλα λόγια που ανταλλάσσονται μεταξύ ποδοσφαιριστών στο γήπεδο. Ομολόγησε ότι ειπώθηκαν διάφορα μεταξύ τους, ότι και ο ίδιος ίσως ήταν λίγο υπερβολικός στις εκφράσεις του, αλλά δεν περίμενε ότι ο Γκουιντέτι θα έβγαινε δημοσίως να μιλήσει για όσα αντάλλαξαν πάνω στην ένταση της στιγμής. Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή