Πολύ δύσκολα θα γυρίσει το γράμμα για τη Μίλαν κατά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του Champions League, εφόσον δεν καταφέρει να νικήσει στο «Σαν Σίρο» την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θέλει να πλησιάσει όσο κοντύτερα γίνεται στην πρόκριση, αλλά και να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της, ενθυμούμενη το περυσινό πάθημα, όταν ένα γκολ της Μπενφίκα με αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα στα τελευταία… χασομέρια του παιχνιδιού στην Κύπρο, που κρίθηκε με το εντυπωσιακό 1-7, την κράτησε στη δεύτερη θέση του ομίλου και την έστειλε, στη φάση των «16» πάνω στην Μπάγερν, στις τελευταίες πράξεις της θητείας του Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Η Παρί αποχαιρέτησε το Champions League νωρίς και, αυτήν τη χρονιά, χωρίς Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ, ο Κιλιάν Εμπαπέ, που πιθανότατα θα φορά άλλη φανέλα την περίοδο 2024-25, θέλει να κάνει την υπέρβαση η Παρί και να φτάσουν τουλάχιστον όπου το 2020, δηλαδή στον τελικό της διοργάνωσης.

Πάντως, για τον έκτο όμιλο είναι γενικώς νωρίς για συμπεράσματα. Η Μίλαν έχει δύο βαθμούς στον όμιλο, από τις ισάριθμες ισοπαλίες με Ντόρτμουντ και Νιούκαστλ, οπότε θα μείνει επτά πίσω από την Παρί, η οποία έχει έξι. Οι «ροσονέρι» δεν θα αποκλειστούν οριστικά ούτε θα καρατομηθούν τελειωτικά οι ελπίδες τους για τη φάση των «16», όμως σε περίπτωση που η Ντόρτμουντ νικήσει τη Νιούκαστλ και ξεπεράσει τη σοκαριστική ήττα από την Μπάγερν στο «Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ», το εντυπωσιακό 4-0 με το χατ τρικ του Χάρι Κέιν, για την Bundesliga, τα πράγματα θα δυσκολέψουν, αφού οι Γερμανοί και θα αποσπαστούν πέντε βαθμούς των Μιλανέζων με δύο αγωνιστικές να απομένουν και θα τους έχουν στο γήπεδό τους την αμέσως επόμενη αγωνιστική. Το ίδιο, κατά κάποιον τρόπο, θα συμβεί αν νικήσουν οι Άγγλοι, που έχασαν 1-0 από τους «κιτρινόμαυρους» της Γερμανίας την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά έχουν… καβατζάρει τη νίκη από το 4-1 επί της Παρί στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Στον πέμπτο όμιλο, η κατάσταση είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, όχι τόσο επειδή η τέταρτη Σέλτικ έχει όντως πιθανότητες πρόκρισης, όσο διότι οι τρεις ομάδες απέχουν ενός βαθμού. Έξι έχει η Φέγενορντ, πέντε η Ατλέτικο Μαδρίτης και τέσσερις η Λάτσιο και οι συνιστώσες μπορεί να αλλάξουν ραγδαία, διότι οι «λατσιάλι», με τη σκιά του 3-1 του «Ντε Κούιπ», υποδέχονται την ολλανδική ομάδα. Η Ατλέτικο έχει εδώ ένα προβάδισμα, αφού υποδέχεται τη Σέλτικ, αλλά δεν είναι σπάνιο να τα βρίσκει σκούρα με ομάδες των οποίων είναι πασίδηλα καλύτερη, οπότε δεν θα πρέπει να βιαστεί να τοποθετήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης στο σάκο της.

Ο έβδομος όμιλος είναι ο πιο… βαρετός και οι δύο πρώτοι μπορεί να κριθούν από το βράδυ της Τρίτης. Η Μάντσεστερ Σίτι λογικά, καθώς υποδέχεται τους Γιουνγκ Μπόις στο «Etihad», θα καθαρίσει την πρόκριση, μια και στον πρώτο γύρο έκανε το απόλυτο. Η Λειψία, από τη μεριά της, παίζει στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο νίκησε 3-1 την προηγούμενη αγωνιστική στη Γερμανία. Αν οι Σέρβοι θέλουν να ελπίζουν για τους «16», τώρα είναι η ώρα να μετατρέψουν την ελπίδα σε πιθανότητα. Η Λειψία προκρίνεται οριστικά με νίκη και το ενδιαφέρον θα μετατεθεί στην πρώτη και την τρίτη, που οδηγεί στο Champions League, θέση του ομίλου.

Το μοτίβο είναι σχεδόν ίδιο στον όγδοο όμιλο, αλλά, παρ’ ότι η Μπαρτσελόνα έχει επίσης 3 στα 3, παίζει ματς δύσκολο, εκτός έδρας (στο «Volksparkstadion» του Αμβούργου) παιχνίδι με την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ. Δύσκολο δεν είναι τόσο επειδή οι Ουκρανοί, με τρεις βαθμούς ενεργητικό, έχουν κάποιο πλεονέκτημα έδρας όσο διότι της έβαλαν δύσκολα στο «Καμπ Νου» και παίζουν για να συντηρήσουν τις δικές τους πιθανότητες για τη φάση των «16». Η Πόρτο, την οποία κυνηγούν, και έχει έξι βαθμούς και υποδέχεται την ουραγό και χειρότερη ομάδα του ομίλου, Αμβέρσα, την οποία νίκησε εύκολα στο Βέλγιο. Η Σαχτάρ επιθυμεί τους τρεις βαθμούς διαφορά, ώστε τουλάχιστον την επόμενη αγωνιστική, πέμπτη, να πάει στο «Ντραγκάο» και να παίξει ώστε να ανακατέψει την εντός έδρας ήττα της πρώτης αγωνιστικής, 3-1, από τους «δράκους».   

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (Τρίτη 7 Νοεμβρίου)

Ε’ όμιλος (22:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σέλτικ, Λάτσιο Φέγενορντ.

ΣΤ’ όμιλος

19:45 Ντόρτμουντ-Νιούκαστλ, 22:00 Μίλαν-Παρί Σεν Ζερμέν.

Ζ’ όμιλος (22:00)

Ερυθρός Αστέρας-Λειψία, Μάντσεστερ Σίτι-Γιουνγκ Μπόις.

Η’ όμιλος

19:45 Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπαρτσελόνα, 22:00 Πόρτο-Αμβέρσα.


Αποτελέσματα και βαθμολογία

Ε’ όμιλος

Τα αποτελέσματα

Η 3η αγωνιστική: Φέγενορντ-Λάτσιο 3-1, Σέλτικ Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2.

Η 2η αγωνιστική: Ατλέτικο Μαδρίτης-Φέγενορντ 3-2, Σέλτικ-Λάτσιο 1-2.

Η 1η αγωνιστική: Φέγενορντ-Σέλτικ 2-0, Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια): Φέγενορντ 6 (7-4), Ατλέτικο Μαδρίτης 5 (6-5), Λάτσιο 4 (4-5), Σέλτικ 1 (3-6).

 

ΣΤ’ όμιλος

Τα αποτελέσματα

Η 3η αγωνιστική: Παρί Σεν Ζερμέν-Μίλαν 3-0, Νιούκαστλ-Ντόρτμουντ 0-1

Η 2η αγωνιστική: Ντόρτμουντ-Μίλαν 0-0, Νιούκαστλ-Παρί Σεν Ζερμέν 4-1.

Η 1η αγωνιστική: Μίλαν-Νιούκαστλ 0-0, Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-0.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια): Παρί Σεν Ζερμέν 6 (6-4), Μπορούσια Ντόρτμουντ 4 (2-2), Νιούκαστλ 4 (4-2), Μίλαν 2 (0-3).

 

Ζ’ όμιλος

Η 3η αγωνιστική: Λειψία-Ερυθρός Αστέρας 3-1, Γιουνγκ Μπόις-Μάντσεστερ Σίτι 1-3.

Η 2η αγωνιστική: Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι 1-3, Ερυθρός Αστέρας-Γιουνγκ Μπόις 2-2.

Η 1η αγωνιστική: Γιουνγκ Μπόις-Λειψία 1-3, Μάντσεστερ Σίτι-Ερυθρός Αστέρας 3-1.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια): Μάντσεστερ Σίτι 9 (9-3), Λειψία 6 (7-4), Γιουνγκ Μπόις 1 (5-10), Ερυθρός Αστέρας 1 (4-8).

 

Η’ όμιλος

Η 3η αγωνιστική: Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1, Αμβέρσα-Πόρτο 1-4.

Η 2η αγωνιστική: Αμβέρσα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3, Πόρτο-Μπαρτσελόνα 0-1.

Η 1η αγωνιστική: Μπαρτσελόνα-Αμβέρσα 5-0, Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο 1-3.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια)

Μπαρτσελόνα 9 (8-1), Πόρτο 6 (7-3), Σαχτάρ Ντόνετσκ 3 (5-7), Αμβέρσα 0 (3-13).