Το μενού δεν είχε νίκη στις καθυστερήσεις, κάτι που έτεινε να γίνει τόσο σίγουρο όσο ο θάνατος και οι φόροι για τον ΠΑΟΚ σε αυτόν τον όγδοο όμιλο του Conference League, παρ’ όλα αυτά είχε, αν και δεν κατάφερε να νικήσει την Αμπερντίν, 2-2, πρόκριση για το «δικέφαλο του Βορρά». Η νίκη της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με το ελάχιστο σκορ, 1-0, επί της Ελσίνκι εκτός έδρας εκτελώνισε εισιτήρια πρόκρισης για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς έφτασε τους 10 βαθμούς, ενώ η τρίτη Αμπερντίν έχει δύο, οπότε αποκλείεται να τον φτάσει. Η Άιντραχτ, που έφτασε τους 9, επίσης προκρίθηκε. 

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, στη σούμα μπορεί να θεωρήσει ότι αυτός ο βαθμός στην Τούμπα έκανε τη διαφορά, αφού πάλι μόνο να χάσει δεν πρέπει στη Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ, το βράδυ της 30ής Νοεμβρίου για την 5η αγωνιστική.



Αυτό, ωστόσο, έχει ελάχιστη σημασία, αφού ο ΠΑΟΚ πέτυχε κάτι ανεπανάληπτο, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για παιχνίδια του Φεβρουαρίου για πρώτη φορά σε τόσο πρώιμο στάδιο. Η Αμπερντίν, βεβαίως, αποδείχθηκε τόσο σκληρή όσο ήταν στη Σκωτία, στο παιχνίδι που προηγήθηκε επί του «δικεφάλου» 2-0 πριν τελικά πάθει καθίζηση και ο ΠΑΟΚ ανατρέψει το σκορ.









Στην προκειμένη, πάντως, η Αμπερντίν κατέστησε σαφές ότι μόνο η αφέλειά της δεν την έκανε μπελά για τις δύο πρωτοπόρους ομάδες στον όμιλο. Μέγα πάθος συνδυασμένο με θέληση, ήταν αρκετά για να της χαρίσουν μια ισοπαλία στην Τούμπα, σε ένα ματς που προηγήθηκε με τον Ντακ στο 14’. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Τάισον στο 23’, είχε δύο δοκάρια στο 28' και το 43' και φάνηκε να εξασφαλίζει τη νίκη με το γκολ του Σαμάτα στο 67’. Η Αμπερντίν δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε με τον ΜακΓκράθ μόλις τέσσερα λεπτά μετά, στο 70’. Ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεσή του όσο το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη του, έμοιαζε να κινείται άνετα στις καθυστερήσεις και σε ορισμένες φορές δινόταν η αίσθηση ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Ωστόσο αυτό δεν ήρθε, χωρίς, πάντως, να προξενήσει τη μεγάλη ζημιά στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, πέρα από τα… γκάζια που θα βάλει ο Ρουμάνος προπονητής στους παίκτες του.













ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (82' Κεντζιόρα), Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μπάμπα (85' Ράφα Σοάρες), Τσιγγάρας (65' Οζντόεφ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (82' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας (65' Σαμάτα).
Αμπερντίν: Ρος, Ντέβλιν, Μακένζι, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, Μακγκράθ (79' Μιόφσκι), Μπάρον, Σίνι (61' Πολβάρα), Ντάνκαν (61' Χέιζ), Λόπες (85' Σόκλερ).



Το πανόραμα του 8ου ομίλου του Conference League

Τα αποτελέσματα (4η αγωνιστική): ΠΑΟΚ-Αμπερντίν 2-2, Ελσίνκι-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1.
Η βαθμολογία (σε 4 παιχνίδια): ΠΑΟΚ 10 (10-7), Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9 (10-3), Αμπερντίν 2 (6-8), Ελσίνκι 1 (3-11).
Η επόμενη αγωνιστική (5η-30/11): 19:45 Ελσίνκι-Αμπερντίν, 22:00 Άιντραχτ Φρανκφούρτης-ΠΑΟΚ.