∆ιαβάζοντας κανείς την οµιλία του Κώστα Καραµανλή στην εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου, είναι βέβαιον ότι θα κοντοστεκόταν στο σηµείο όπου επέλεξε να διατυπώσει ερωτήµατα για τη σηµερινή Ευρώπη.

Ο πρώην πρωθυπουργός σηµείωσε πως «το ευρωπαϊκό οικοδόµηµα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οραµατιστών του και δεν γεννά αισιοδοξία ότι ακολουθεί αυτή την κατεύθυνση», σε πολλές µάλιστα και κρίσιµες περιπτώσεις «έχει απογοητεύσει», καθώς «δεν έχει κατορθώσει να επιτύχει µια στοιχειώδη συνεννόηση πάνω σ’ αυτά που αποτελούν τις ίδιες τις θεµελιώδεις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού οικοδοµήµατος».

Επειδή µου προξένησε εντύπωση η συγκεκριµένη αναφορά, άρχισα να ψάχνω αντίστοιχες θέσεις φίλων του Καραµανλή. Και βρήκα κάνα δυο του Πρ. Παυλόπουλου . Μάλιστα, ένας φίλος µού επεσήµανε ότι ο πρώην Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας δεν αποκλείεται να έχει και ρόλο λογογράφου των σπάνιων οµιλιών του Καραµανλή του Β’. ∆εν το αποκλείω, αφού το είχε ξανακάνει την περίοδο που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Αλλωστε, για τον Προκόπη ακόµα και το «καληνύχτα» στον Καραµανλή αποτελεί για τον ίδιο τεράστια τιµή. Πολλώ δε µάλλον, να του γράψει την οµιλία. 

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 11/11