ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ μετά το blitzkrieg Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και την «αρπαγή» του θρόνου, είχαμε γράψει από αυτήν τη στήλη ότι η διάσπαση είναι προδιαγεγραμμένη. Δεν χρειαζόταν βαθιά πολιτική ανάλυση. Ήταν ηλίου φαεινότερον ότι πρόκειται για ξένους στο ίδιο κόμμα. Όχι για πολύ. Σε λίγο θα είναι ξένοι σε διαφορετικά κόμματα. Δεν είχαν ούτε πρόκειται να αποκτήσουν κάποιο σημείο επαφής. Ούτε πολιτικά, ούτε πολιτισμικά, ούτε ιδεολογικά, ούτε αισθητικά. Οι αριστερο-ΣΥΡΙΖΑίοι τον περνούν πριονοκορδέλα από το πρωί μέχρι το βράδυ σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και πηγαδάκια, ο ίδιος τούς τρολάρει με αρκετή δόση σνομπισμού και τους εξωθεί σε έξοδο. Ξου. Ξεπαρεού.

ΜΕΤΑ το ναυάγιο στις αυτοδιοικητικές, το οποίο έσπευσαν να του χρεώσουν λες και ο Κασσελάκης έστησε τον μηχανισμό, έστελνε χαλαρός TikTok από τη… Νέα Υόρκη, όπου πετάχτηκε να πάρει καμία ζακέτα, γιατί ήρθε με τις σαγιονάρες και πήρε το κόμμα. Όταν επέστρεψε και ενώ οι σύντροφοι έβγαζαν αφρούς στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αυτός τους ανακοίνωσε ότι… παντρεύεται. Αυτό που τους έχει συμβεί δεν μπορούν να το χωνέψουν, αδυνατούν να το αφομοιώσουν, αρνούνται να το αποδεχθούν, είναι αδύνατο να το μεταβολίσουν πολιτικά. Μη έχοντας κάτι πολιτικά ουσιαστικό να του προσάψουν, του καταλογίζουν ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ φθίνουν αντί να ενισχύονται, το οποίο αλήθεια είναι, αλλά μία πρόχειρη απάντηση εκ μέρους του θα μπορούσε να είναι «παιδιά, δεν έχασα εγώ με 20 μονάδες, ούτε με εμένα πρόεδρο πήγε το κόμμα στο 17%».

ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ είναι ότι τα επόμενα επεισόδια θα έχουν ως εξής: Ο Κασσελάκης που παντρεύτηκε στις ΗΠΑ τον καλό του, θα ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο στα social, ενώ οι σύντροφοι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης θα συζητούν σε γιάφκες για αυτό που τους βρήκε και αν θα πρέπει να αποχωρήσουν οικειοθελώς ή να τον εξωθήσουν σε διαγραφή τους. Ο Κασσελάκης either way θα είναι μια χαρά. Αν αποχωρήσουν, θα τους χρεώσει τη διάσπαση. Αν τους διαγράψει, θα πάρει το πρώτο αίμα και θα χριστεί με αυτό «κανονικός» αρχηγός, διότι ως γνωστόν αν δεν πάρεις κεφάλια, ηγέτης δεν γίνεσαι. Σε κάθε περίπτωση το διαζύγιο είναι ante portas και θα είναι το καλύτερο γαμήλιο δώρο. Μετά σειρά έχει η αλλαγή του ονόματος του κόμματος, διότι δεν ανεβάζεις νέο έργο με παλιά μαρκίζα. Το παλιό όνομα θα ενταφιαστεί και η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος. Και θα ζήσει αυτός καλά και οι άλλοι το δράμα τους.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή