Ο μεγάλος νικητής της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφισβήτητα ο Νίκος Παππάς, καθώς, ενώ αρχικά η υποψηφιότητά του θεωρήθηκε από πολλούς ιδιαίτερα προβληματική, κατέληξε να είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας και ο άνθρωπος που έβγαλε τον νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη.

Η αλήθεια είναι ότι λίγοι στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν αυτή την εξέλιξη. Αντίθετα, αρχικά ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεώρησε ότι με αυτή την κίνηση ο βουλευτής του Νότιου Τομέα προκαλούσε τους ψηφοφόρους και τους συντρόφους του, καθώς, όπως είναι γνωστό, είναι καταδικασμένος με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Νίκος Παππάς και οι δύο στενοί συνεργάτες του

Ο Νίκος Παππάς, όμως, έχοντας δίπλα του τον Αγγελο Τόλκα και τον στενό του συνεργάτη Κωνσταντίνο Αγόρη, ξεκίνησε να οργώνει την Ελλάδα έχοντας κατά νου μόνο ένα πράγμα: να καταγράψει ένα καλό ποσοστό, ώστε την επόμενη μέρα να μπορεί να διαπραγματευθεί τη θέση του στο κόμμα, καθώς όλα έδειχναν ότι η Εφη Αχτσιόγλου θα ήταν η νικήτρια στην κούρσα της διαδοχής.

Με αυτό το ενδεχόμενο, λοιπόν, κατά νου και με την πεποίθηση ότι το περιβάλλον της Εφης Αχτσιόγλου δεν θα τον περιλάμβανε στον στενό πυρήνα της νέας ηγεσίας -καθώς διατηρεί κακές σχέσεις με κάποια στελέχη από το περιβάλλον της-, ο Νίκος Παππάς έκανε μια προεκλογική καμπάνια άκρως πολιτική και επιτυχημένη.

Ηταν αυτός που ζήτησε να γίνει ντιμπέιτ, ήταν αυτός που επίσης επέμεινε να μετατεθούν οι εκλογές κατά μία εβδομάδα, καθώς υπήρχαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, και ήταν αυτός που αρχικά ζήτησε να ψηφίσουν και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν από το τέλος της προεκλογικής καμπάνιας, όταν στη διαδικασία μπήκε και ο Στέφανος Κασσελάκης, ξάφνιασε ευχάριστα και τους πιο επιφυλακτικούς ψηφοφόρους, καθώς ήταν ο μόνος που μιλούσε για ενότητα. Στη διαδρομή για τις κάλπες, τα έσπασε με τον Παύλο Πολάκη, γιατί ο βουλευτής Χανίων εμφανίστηκε να προωθεί την υποψηφιότητα Κασσελάκη. Ο Νίκος Παππάς ενοχλήθηκε γιατί -σωστά- θεώρησε ότι ο νέος υποψήφιος θα του έκοβε ψήφους, καθώς και οι δύο απευθύνονταν στο ίδιο κοινό, στην τάση των προεδρικών.

Ποιοι χαρακτήρισαν «αχάριστο» τον Πολάκη

Δεν ήταν μάλιστα λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισαν αχάριστο τον Παύλο Πολάκη, γιατί ο Νίκος Παππάς τον είχε στηρίξει πολλές φορές στον Αλέξη Τσίπρα, ειδικά όταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φλέρταρε με τη διαγραφή του εκρηκτικού Κρητικού βουλευτή του. Μετά την πρώτη κάλπη, υπήρξε η πρώτη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη, όπου χωρίς να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα του είπε ότι θα τον στηρίξει, όπως και τελικά έκανε. Το δύσκολο έργο για τον Νίκο Παππά ξεκινάει τώρα, καθώς, όπως φαίνεται, έχει αναλάβει να μην περάσει στα χέρια της «Ομπρέλας» το κόμμα, καθώς εκεί τα πράγματα θα γίνουν ιδιαίτερα δύσκολα και πολύπλοκα. Αρα, θα πρέπει να οργανώσει ένα Συνέδριο όπου οι συσχετισμοί να είναι σαφώς με την πλευρά Κασσελάκη - Παππά.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής