Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και με λεπτούς χειρισμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τη φερόμενη αυτοκτονία του 63χρονου εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν . Οι Αρχές προχωρούν μεθοδικά στη διαμόρφωση του πλαισίου που θα καλύψει τα κενά γύρω από τον εντοπισμό του νεκρού άντρα από την 37χρονη σύζυγό του και τον υπεύθυνο ασφαλείας της οικογένειας, γύρω στις τέσσερις  το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν φτάσει σχεδόν σε σημείο βεβαιότητας πως ο χαμός του 63χρονου οφείλεται σε αυτοχειρία. Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσαν πως στο εντυπωσιακό οίκημα επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου στη Βούλα δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης, ενώ έγινε επισταμένος έλεγχος στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Οι κάμερες αποτυπώνουν τόσο τη σύζυγο του εκλιπόντα να κινείται όπως μια οποιαδήποτε μέρα στο σπίτι της, ενώ και ο 63χρονος αποτυπώνεται να κατευθύνεται προς το υπόγειο γυμναστήριο του σπιτιού, χωρίς να του ασκείται βία ή να ακολουθείται από κάποιον. Επιπλέον, ο υπεύθυνος ασφαλείας φαίνεται να ασχολείται με την υπηρεσία του. Άλλωστε, υπάρχει και το σημείωμα που άφησε στη σύζυγό του ο 63χρονος, το οποίο, αν και ειδικά ασαφές, αφήνει να εννοηθεί πως είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι Αρχές προσπαθούν με προσοχή και διακριτικότητα να εμβαθύνουν στον οικογενειακό και φιλικό περίγυρο του εφοπλιστή. Από τη στιγμή που η υπόθεση αφορά αυτοχειρία, χωρίς να διαπιστώνεται πίεση από εξωγενείς παράγοντες, η Αστυνομία κινείται μέχρι ενός ορίου. Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι ύποπτο. Η διαδικασία των καταθέσεων θα συνεχιστεί τόσο από άτομα της οικογένειας όσο και από το εργασιακό περιβάλλον του 63χρονου.

Από την πρώτη στιγμή η «ON time» είχε αναφερθεί στο κρίσιμο στοιχείο της παρουσίας κυνηγετικής καραμπίνας κοντά στη σορό του αδικοχαμένου άντρα. Όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, ο 63χρονος είχε κανονική και νόμιμη άδεια οπλοκατοχής, ενώ φέρεται να χρησιμοποίησε μονόβολο φυσίγγιο, το οποίο ήταν αυτό που διαπέρασε τον κορμό του. Ο θανών φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος. Σημειώνεται πως έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση, από την οποία όμως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν περιμένουν κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο γίνεται για λόγους απλής επιβεβαίωσης.

Ο Ιμάντ Ζέιν βρισκόταν σε μια από τις καλύτερες φάσεις της εντυπωσιακής δραστηριότητάς του

Κανείς, πάντως, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα αίτια της φερόμενης αυτοχειρίας να σχετίζονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του 63χρονου. Ο Ιμάντ Ζέιν, μάλιστα, ίσως βρισκόταν σε μια από τις καλύτερες φάσεις της εντυπωσιακής δραστηριότητάς του. Άλλωστε, υπάρχουν αναφορές σχετικά με τη σημαντική του προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Συρία, καθώς κατά τη διάρκεια των αναταραχών των τελευταίων ετών, μέσω της εταιρείας Naftomar, παρέδιδε μεγάλες ποσότητες καυσίμων.

Οικονομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως η Naftomar είχε συνάψει συμφωνία συνεργασίας, ύψους 55 εκατ. ευρώ μηνιαίως, με το συριακό κράτος για την παροχή LNG και άλλων καυσίμων, εκτινάσσοντας τον ήδη τεράστιο τζίρο της σπουδαίας ναυτιλιακής εταιρείας. Ο ίδιος, πάντως, ο Ιμάντ Ζέιν φέρεται να είχε βάλει μπρος μια διαδικασία με στόχο την επιχειρηματική απαγκίστρωσή του από την υπόλοιπη, φημισμένη οικογένεια, με ρίζες στη Συρία και στον Λίβανο. Αν και κανείς δεν αναφέρει το παραμικρό σχετικά με το σενάριο οικονομικής καταστροφής, ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις πως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είχε επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του.

Η «μάχη» με τον καρκίνο

Σημαντικό κομμάτι στη ζωή του Ιμάντ Ζέιν έπαιζε η μέριμνα για την υγεία του. Ήταν ένας άνθρωπος που πρόσεχε πολύ, γυμναζόταν συστηματικά και φρόντιζε τη διατροφή του. Δεν είναι τυχαίο πως στο μοιραίο υπόγειο του σπιτιού του διατηρούσε ένα οργανωμένο γυμναστήριο, όπου αφιέρωνε μέρος του ελεύθερου χρόνου του. Οι Αρχές αναζήτησαν το ιατρικό ιστορικό του 63χρονου, θέλοντας να εντοπίσουν αν υπήρχε κάποιο πολύ σοβαρό ιατρικό ζήτημα, που τον είχε καταβάλει. Ωστόσο, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Ο γνωστός εφοπλιστής είχε νοσήσει από καρκίνο στο παρελθόν και με επιμονή και προσπάθεια κατάφερε να νικήσει τη νόσο. Μάλιστα, σε αυτή τη «μάχη» είχε σύμμαχο και υποστηρίκτρια την πρώτη σύζυγό του, τη Λούλου Ζέιν. Σημειώνεται, δε, πως δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η Λούλου και τα διδυμάκια

Είναι σαφές πως τόσο στην οικογένεια του αδικοχαμένου 63χρονου άντρα, όσο και στον εφοπλιστικό κύκλο, υπάρχει απέραντη θλίψη για το χαμό του. Ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός και χαρακτηρίζεται ως «Κύριος» (με κάπα κεφαλαίο) από τους κύκλους στους οποίους κινούνταν. Βεβαίως, τόσο η νεαρή Ελληνίδα σύζυγός του, όσο και η πρώτη του γυναίκα, η Λούλου Ζέιν, βιώνουν μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δύο παιδιά του Ιμάντ από τον πρώτο του γάμο, ένα γιο και μία κόρη, ενώ πλέον η 37χρονη χήρα θα πρέπει να μεγαλώσει τα δύο παιδιά τους (δίδυμα, μόλις δύο - τριών ετών) χωρίς την παρουσία του πατέρα τους. Μάλιστα, η οικογένεια είχε βαπτίσει τα διδυμάκια πριν από περίπου ένα χρόνο, σε μια πολύ όμορφη τελετή. Τίποτα σαφώς δεν προμήνυε το κακό που θα συνέβαινε μήνες αργότερα.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime